Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

A gyakorló szülők már ismerik, akik még gyermekáldás előtt vannak, majd megismerik a közhelyet, hogy milyen gyorsan telnek az évek. Sok szép időszak van a család életében, amit később öröm felidézni, ha van miről. E pillanatok megörökítőjével, Juhász Tamás fotóssal, a BabyZoom Gyerekfotoda tulajdonosával beszélgettünk XVI. kerületi, cinkotai műtermében.

Hol kezdődik a gyerekfotós munkája?

Ilyen áldott állapot – mutat Tamás a falon levő képen a kismamapocakra – jellemzően két-három alkalommal van egy nő életében. Az, hogy a leendő anyukák egyre gyakrabban jönnek már várandósan fotózásra, számunkra is azt mutatja, hogy egy új élet kezdődött. A mi munkánk itt indul.

Kismama- és papafotózás.Bensőséges pillanatok hármasban. Fotó: BabyZoom Gyerekfotoda

Gyakran hívnak 5-7 napos újszülötthöz, csecsemőhöz. Azt szoktuk javasolni, hogy ne az első pillanatokra hívjanak, amikor a magzatmáztól még jóformán csak a szülők látják a kis jövevény szépségét, hanem mikor már hazamentek a kórházból.

Csodálkozó szempárok ismerkednek az ismeretlennel. Fotó: BabyZoom Gyerekfotoda

Többes számban beszélsz, ez mit jelent?

Feleségemmel, Cilivel dolgozunk közösen. Egyébként már mi is három alkalommal átéltük ezeket a sorseseményeket, három fiúnk van.

Tehát nem csak a műteremben, beállított körülmények között dolgoztok?

Egy ilyen kisbabával nehéz is lenne másképp. Természetesen ilyenkor kimegyünk a családhoz. Aztán később is minden korszaknak megvan a szépsége. A rendszeresen hozzánk járó családoknak a változatosság jegyében szoktam javasolni, hogy jó időben menjünk ki a szabadba, egy szép parkba.

Amikor még egy szinte állandóan nyugodt babát fényképezünk... Fotó: BabyZoom Gyerekfotoda

Gondolom, ahogy nő a gyerek, egyre nehezebb fotózni!?

Igen, ahogy elkezdenek mászni, majd járni-egyensúlyozni, egészen más, mint amikor még egy szinte állandóan alvó babát kell fényképezni. Ezért is kétemberes ez a hivatás, mert itt a műteremben egyikünk fotóz, a másik csinálja a műsort. Vannak kellékeink is a fotózáshoz, amikor pedig már három-négy éves a gyerek és kezd kialakulni valamilyen érdeklődése, kérjük a szülőket, hogy hozzanak magukkal kedvenc tárgyakat: játékot, még nagyobb gyerekeknél sporteszközöket, hangszert stb. Minden gyereknek egyedi, megvan a saját különlegessége.

... és amikor elkezd járni a kis Örökmozgó. Fotó: BabyZoom Gyerekfotoda

Mit értesz „műsor” alatt? Bohóckodtok?

A jó képekhez elengedhetetlen az oldott hangulat, amit igyekszünk megteremteni. Ezért van az, hogy a fotózás két órát igényel. Feleségem ilyenkor a stylist, ő ötletel, odavonja a figyelmet, és igen: ő a bohóc, akin nevetni kell, hogy az a gyerekenként 30-40 jól sikerült kép megszülessen.

Feleségem, Cili vonja magára a figyelmet, hogy a jó kép elkészülhessen. Fotó: BabyZoom Gyerekfotoda

Ma már mindenki fotóz. Érdemes mégis fényképészhez menni?

Igen! Sokan, sokféle eszközzel és minőségben fotóznak. A képeinket meglátva mégis sokan belátják, hogy egy profi eszközzel készített, a célra kialakított, külön lámpákkal megvilágított környezetben, jól megkomponált beállítással és gondos utómunkával készített fotót nem könnyű elkészíteni. Örülünk, ha gyakran fényképező családok is megkeresnek minket, hiszen nálunk arra is van lehetőség, hogy a saját, jól sikerült fotóikat a mi fényképeinkkel együtt bedolgozzuk az elkészülő fotókönyvbe.

Nálunk a nagymama feljegyzi a gyerekek aranyköpéseit. Ha ezekhez hozzávesszük az akkoriban készült fotókat, akkor nagyon szórakoztató albumot lehet készíteni!

Mióta a fotózás létezik, kialakult annak a polgári kultúrája, hogy egy család évente egy vagy több alkalommal, amikor az valamilyen szempontból számukra jelentős időszak, elmegy a fényképészhez (vagy elhívja magához). A közös sors ilyen dokumentálása a megfontolt emberek tulajdonsága és az élet is őket igazolja, amikor van mit elővenni egy családi összejövetel alkalmával.

Nagy gondja egyébként sokaknak, hogy tömegével készítenek fényképeket, de már a jók kiválogatására sincs idő. Arról nem is beszélve, hogy esetleg elvigyék „előhívatni”. A digitális tárolás is problémás az évek múlásával: az adathordozók sokszor sérülnek, vagy maguktól használhatatlanná válnak.

A fotózások tehát egy fotókönyvben végződnek, amit aztán karácsonykor át tud lapozni a család?

Mi az előbb elmondottak miatt javasoljuk, hogy készüljenek papírképek, de mégis sokan választják a digitális képeket, ezért természetesen erre is van lehetőség. Kidolgoztunk egy olyan rendszert, aminek segítségével utólag is hozzáférhetnek a családok a fényképeikhez, tehát később is tudnak rendelni vagy a megjelölt képpel egyedi ajándéktárgyakat készíttetni nálunk, hiszen pl. az unoka fotójával készült bögre, póló nagy örömet tud okozni.

A mosogatógépet nem szokták ezek a bögrék jól tűrni…

Ismerjük a problémát, ezért nálunk ilyen nem fordulhat elő, olyan technológiával készülnek a nyomtatott bögrék, ami jól tűri a mosogatógépet.

Aztán jön az óvodás és iskoláskor, az óvodai fotózás és az iskolai fotózás

Rendszeresen fotózunk óvodában és iskolában. Ilyenkor az intézmény egy jellemző része átalakul egy hétre műteremmé. Ha az időjárás lehetővé teszi, szabadban is szeretünk fotózni. Nálunk nem készülnek napfényben hunyorgós képek. Komoly technikai felszerelést mozgatunk meg, hogy a kinti képek is profik legyenek.

Kialakult annak a polgári kultúrája, hogy egy család évente egy vagy több alkalommal fényképészhez megy. Fotó: BabyZoom Gyerekfotoda

Fotó: BabyZoom Gyerekfotoda

Szinte el is érkeztünk a címben említett ballagáshoz!

Igen, de ez legyen egy másik beszélgetés témája! Azoknak pedig, akik szeretnének többet megtudni a BabyZoomról, ajánlom honlapunkat, amin keresztül kapcsolatba léphetnek velünk.

 

NÉVJEGY
BabyZoom Gyerekfotoda
Tulajdonos: Juhász Tamás és Cili
1165 Budapest, Garmada u. 6. (Cinkota)
Tel.: +36-20-445-8595
www.babyzoom.hu

 

Ossza meg az információt:

A Budapest rovat további hírei

A Magyar Jégkorong Szövetség idén is meghirdette a Jégpályák Éjszakáját országszerte. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő rendezvényt január 20-án tartják, a programoz Ú jbuda is csatlakozott.
A Ferencvárosi Úrhölgyek Polgári Egyesülete szeretettel meghívja Önt január 23-án, kedden 18 órakor Ferencváros Házasságkötő termében (Bakáts tér 1.) tartandó összejövetelére. Vendégünk: Dr. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.
A kormány megkönnyíti a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) kapcsolatos ügyintézést - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Ferencváros Önkormányzatának programsorozata a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 17-től 22-ig. Minden program ingyenes!
A San Francisco-i kortárs balett-társulat, az Alonzo King Lines Ballet lesz a díszvendége az idei Budapest Táncfesztiválnak, amelyet február 20. és március 1. között rendeznek meg a fővárosban.
Magyarországon hozzávetőleg évente 200 000 pár küzd meddőségi problémával, az utóbbi évtizedekben folyamatosan nő a gyermektelenek száma. Ez egyrészt a nők egyre idősebb korban történő gyermekvállalásának tudható be, de a lakosság termékenységi állapota is fokozatos romlik. A meddőség sajnos növekvő tendenciát mutat, itthon ráadásul az átlagosnál is nagyobb a probléma – hívja fel a figyelmet Nagy Melinda embriológus, a Budai Magánorvosi Centrum szakembere.
A kereszténység megújulásának lehetőségeiről zajlott az eszmecsere.
Jó eséllyel belátható időn belül már csak a tankönyvekből ismerjük ezt a hólyagos, nagyon gyakori fertőző betegséget, amit csaknem biztosan megkapunk, ha közelünkben valaki érintett és mi nem vagyunk védettek.
2018. július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról.
Marék Veronika 80. születésnapja alkalmából életmű-kiállítás nyílt vasárnap a budapesti Projekt Galériában. A tárlaton a művész mesekönyv-illusztrációi mellett megjelennek a jól ismert mesehősöket ábrázoló tárgyak is.

Budapesti állások

Kertész
( / Állás)

Kertész
2018.01.19

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
2018.01.09

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage
2018.01.08

Segítsünk egymáson
( / Állás)

noimage
2017.12.27

Árufeltöltőt és eladót keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt és eladót keresünk
2017.12.12

Árufeltöltőt keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt keresünk
2017.12.05

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
( / Állás)

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
2017.11.27

segédmunkás
( / Állás)

segédmunkás
2017.11.23

Művezető mélyépítési osztályra
( / Állás)

Művezető mélyépítési osztályra
2017.11.23

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3

Ingyenes apróhirdetések

Kertész
( / Állás)

Kertész

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás
(Otthon, háztartás / Lakáskiegészítők)

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás

Iroda helyiség kiadó
(Ingatlan / Albérlet)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó