Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

hirdetés

Sajtóközlemény

 

A Sajtóközlemény alatt a vitaversennyel és a magyar résztvevőkkel kapcsolatos további információt talál, görgessen lejjebb!

 

Franciska (Osztrák Iskola, Budapest) és Dóra (Budapesti Német Nemzetiségi Gimnázium) képviseli Magyarországot a Vitázik a világ ifjúsága XI. nemzetközi döntőhetében 

 

Aktuális politikai témákba bepillantást nyerni, izgalmakat átélni, nagy közönség előtt beszélni és mindezt idegen nyelven. Budai Franciska és Dömötör-Nagy Dóra a Vitázik a világ ifjúsága magyarországi győztesei már nagyon várják az izgalmas nemzetközi vitahetet, melyen Tallinnban tíz közép- és kelet-európai ország legjobb német nyelvű vitázói vesznek részt.

 

Csehországból, Észtországból, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából, Oroszországból, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából összesen 20 fiatalt lát vendégül az észt főváros, Tallinn. Itt politikai és szociális témákról vitáznak egy egész héten át, és a viták közben valamint a hétköznapokban is találkoznak egymással. 

 

Közülük a legjobb négy vitázó a XI. nemzetközi döntőben, amely az egész projektév fénypontja, a következő témáról vitázik a nemzetközi győzelemért a döntővitában:  

 

„Legyen-e átfogó állami szabályozás az internetre vonatkozóan?” 

 

Kísérje figyelemmel a vitákat élőben, és beszélgessen a több mint 2.300 közép-kelet európai német nyelvű vitázó legjobbjaival:

 

2017. szeptember 29, péntek 11.30-13.45 óra

KUMU (Észt Művészeti Múzeum), A. Weizenbergi 34 / Valge 1, 10127 Tallinn

 

A Vitázik a világ ifjúsága – közép- és kelet-európai országok vetélkedője a Goethe Intézet, az „Emlékezet, Felelősség és Jövő” Alapítvány (EVZ), a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje. A XI. nemzetközi döntő fővédnöke Eiki Nestor, az észt parlament elnöke.

 

Nem tud elutazni Tallinnba? Akkor nézze meg a rendezvényt élő közvetítésben: www.jugend-deabttiert.eu vagy www.facebook.com/JugendDebattiertInternational.  

 

Virág Zsuzsanna 
sajtómegbízott 
Goethe-Institut Budapest 
Ráday utca 58 H-1092 Budapest 
Tel: +3670 8660029 
E-Mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
www.jugend-debattiert.eu (német) https://www.jugend-debattiert.eu/idee/die-projektlaender/ungarn-magyarorszag/ (magyarul) www.facebook.com/JugendDebattiertInternational

 

Presseeinladung

 

Franciska und Dóra vertreten Ungarn bei der XI. Internationalen Finalwoche von Jugend debattiert international

 

Einblick in aktuelle politische Themen gewinnen, Spannung erleben, vor großem Publikum sprechen und das alles in einer Fremdsprache. Franciska Budai und Dóra Dömötör-Nagy, die beiden ungarischen Landessiegerinnen von Jugend debattiert international, freuen sich auf eine spannende Internationale Finalwoche in Tallinn mit den besten deutschsprachigen Debattantinnen und Debattanten aus zehn Ländern Mittel- und Osteuropas.

 

Dieses Jahr sind die insgesamt 20 Landessiegerinnen und Sieger aus Estland, Lettland, Litauen, Polen, Russland, Slowenien, der Slowakei, Tschechien, der Ukraine und Ungarn in der estnischen Hauptstadt Tallinn zu Gast. Dort setzen sie sich während einer ganzen Finalwoche mit politischen und sozialen Themen auseinander und begegnen einander in der Debatte und im Alltag.

Zum XI. Internationalen Finale, dem feierlichen Höhepunkt des gesamten Projektjahres ringen die besten vier von ihnen in der Finaldebatte zum 

Thema:

 

„Soll das Internet umfassend staatlich reguliert werden?“

um den internationalen Gesamtsieg. Verfolgen Sie die Debatte hautnah und kommen Sie ins Gespräch mit den besten von über 2.300 deutschsprachigen Debattantinnen und Debattanten aus Mittel- und Osteuropa:

 

Freitag, 29. September 2017, 11.30-13.45 Uhr,

KUMU (Estnisches Kunstmuseum), A. Weizenbergi 34 / Valge 1, 10127 Tallinn

 

Jugend debattiert international – Länderwettbewerb in Mittel- und Osteuropa ist ein Projekt des Goethe-Instituts, der Stiftung „Erinnerung, Verantwortung und Zukunft“ (EVZ), der Gemeinnützigen Hertie-Stiftung und der Zentralstelle für das Auslandsschulwesen. Das XI. Internationale Finale steht unter der Schirmherrschaft des estnischen Parlamentspräsidenten Eiki Nestor. 

Sie können nicht nach Tallinn reisen? Dann verfolgen Sie die Finalveranstaltung über unseren Live-Stream auf www.jugend-debattiert.eu oder www.facebook.com/JugendDebattiertInternational

 

Zsuzsanna Virág 
Pressebeauftragte 
Goethe-Institut Budapest 
Ráday utca 58 H-1092 Budapest 
Tel: +3670 8660029 
E-Mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
www.jugend-debattiert.eu (Deutsch) https://www.jugend-debattiert.eu/idee/die-projektlaender/ungarn-magyarorszag/(magyar) www.facebook.com/JugendDebattiertInternational.  

 

 

Kiegészítés a sajtóanyaghoz:

A nemzetközi vitavetélkedő két magyar résztvevője

 

Budai Franciska Tünde, a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő (2017. május 31. )magyarországi győztese

Életkor: 17

Iskola :Budapesti Osztrák Iskola

Németet tanulom:4 éve

Kedvenc német szavam: Wonneproppen (babakisgyerek),Prinzipiell(elvileg)

Érettségi után szeretnék: jogot és politológiát tanulni

Ami a Jugend debattiert international-ban megfogott: Hogy aktuális témákról vitázhatunk és a véleményünk mint egy szerep képviseltetik

 

Name:Budai Franciska Tünde

Alter: 17

Schule:Österreichische Schule Budapest

Deutsch lerne ich seit:4 Jahren

Mein deutsches Lieblingswort ist: Wonneproppen,Prinzipiell

Nach dem Schulabschluss möchte ich: Jura und Politikwissenschaft studieren

An Jugend debattiert international begeistert mich: dass man über aktuelle Themen debattieren kann und dass die Meinung als eine Rolle vertreten wird

 

Dömötör-Nagy Dóra, a magyarországi Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő (2017. május 31. ) második helyezettje

Éltkor: 19

Iskola: Budapesti Német Nemzetiségi Gimnázium

Ennyi ideje tanulok németül: Kb. 10 éve

A kedvenc német szavam: Feierabend (ez nagyjából annyit tesz, hogy "a munkaidő vége, munka utáni szabadidő", de magyarban nincsen erre külön szavunk és éppen ezért tetszik, hogy németben pedig van)

A gimnázium utáni terveim: Németországban szeretnék tanulni színház és média szakon

Ami különösen tetszik a Vitázik a világ ifjúsága versenyben: A többhetes felkészülési időben lehetőségünk van az adott témáról a világ minden tudását elsajátítani, de a vitában 24 perc áll rendelkezésünkre, hogy kiszűrjük és összefoglaljuk a lényeget. Röviden és érthetően, de igényes formába öntve, mindeközben pedig meggyőzően érvelni egy meglehetősen izgalmas feladat.

 

Name: Dóra Dömötör-Nagy

Alter: 19

Schule: Deutsches Nationalitätengymnasium in Budapest

Deutsch lerne ich seit: ca. 10 Jahren

Mein deutsches Lieblingswort ist: Feierabend

Nach dem Schulabschluss möchte ich: Theater und Medien in Deutschland studieren

An Jugend debattiert international begeistert mich: dass man während der Vorbereitungszeit die Möglichkeit hat, sich unendlich viel Wissen über ein bestimmtes Thema anzueignen aber in der Debatte hat man 24 Minuten, das Wesentliche auszufiltern und kurz zusammenzufassen. Mein Wissen kurz und bündig, schön formuliert und überzeugend vorzutragen finde ich eine sehr spannende Aufgabe.

 

Sajtóanyagok minden nyelven: https://www.jugend-debattiert.eu/idee/die-projektlaender/

Legfrissebb német nyelvű anyagok https://www.jugend-debattiert.eu/xi-internationales-finale/ (itt képek és élő adások) 

 

A versenyről röviden:
A Vitázik a világ ifjúsága (Jugend debattiert international) projekt az egyetlen német nyelvű vitavetélkedő Közép-Kelet-Európában, amelyben tíz ország tanulói vesznek részt: Magyarország mellett Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna.

A Vitázik a világ ifjúsága arra ösztönzi a középiskolás diákokat, hogy kritikus szemmel tekintsenek releváns politikai és társadalmi témákra. Ezzel a projekt hozzájárul a fiatalok politikai műveltségéhez, fejleszti vitakészségüket, mint a demokratikus konfliktuskezelés eszközét. A német nyelven folyó vitázás javítja a résztvevők nyelvtudását, és aktívan bevonja őket a németórába. A fiatalok nemzetközi szinten szervezett találkozói erősítik a nemzetek közötti egyetértést.

A nemzetközi vitavetélkedő a Goethe Intézet, az „Emlékezet, Felelősség és Jövő” Alapítvány, a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje, melyet Magyarországon az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hanns-Seidel-Stiftung, a Konrad-Adenauer-Stiftung, a Magyarországi Németek Önkormányzata, az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem, az E.ON Hungária Zrt. és az ELMŰ-ÉMÁSZ Nyrt. támogat.

Magyarország 2010-ben kapcsolódott be a projektbe 8 magyar iskola részvételével. 2013-ban az iskolák száma duplájára emelkedett, tehát jelenleg 16 iskola vesz részt. A kezdeti közel 200 fős tanulói létszám mára majdnem 450 főre duzzadt. Egyre több iskolában látják a vitatréning nyújtotta előnyöket, hiszen a meggyőző érvelési technikákat és a prezentációs készséget nem csak a vitavetélkedőben lehet jól használni, hanem

-  az emelt szintű német (és magyar) nyelvi érettségi vizsgákon, ahol a vizsgázónak vitát kell folytatnia a vizsgáztatóval az adott témában;

-  a DSD (Deutsches Sprachdiplom) vizsgákon (ez a nyelvvizsga a Németországban tanuló külföldi diákok számára az egyetemi felvétel feltétele);

-  egyéb nemzetközi nyelvvizsgákon (pl. Goethe-Zertifikat), ahol az egyik szóbeli feladatban a pro és contra érveket kell hozni a megadott témában és

-  az életben, a mindennapokban, az iskolában, a munkahelyen stb.

Minden tanévben más-más országban szervezik meg a nemzetközi döntő hetét. Például 2013-ban Budapesten került sor rá, 2016-ban Prágában rendezték meg a jubileumi 10. nemzetközi döntőt. 2012-ben a Városmajori Gimnázium diákja, Szabó Gréta nyerte meg a vilniusi nemzetközi döntőt, 2015-ben Rigában az ELTE Trefort Gimnázium tanulója, Ryan Anna lett első helyezett és a Német Nemzetiségi Gimnáziumból Dörner Csenge 3. helyezést ért el, de minden évben ott vannak a magyar középiskolásaink a nemzetközi mezőny élvonalában. A 2014-es varsói döntőben Bartha Regina a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumból 2. helyen végzett, és Pőcze Júlia a budapesti Tamási Áron Gimnázium tanulója 3. helyezést ért el. Mindkettőjüket – a másik két döntőssel együtt – meghívta Claudia Roth, a Német Szövetségi Gyűlés alelnöke 2015. februárban  egy többnapos berlini látogatásra.

A vitavetélkedő érdekessége, hogy a továbbjutó tanulók nem tárgyi jutalomban részesülnek. A cél ugyanis a személyiségük fejlesztése, világlátásuk és tudásuk gyarapítása. Az iskolai forduló nyertesei ebben a tanévben például ösztöndíjat kapnak háromhetes németországi nyelvtanfolyamra. Az elődöntőbe jutott diákok a projekt költségén 2017 áprilisában egy intenzív vitatréningen vettek részt Németországban – szlovák fiatalokkal együtt. 2017 őszén a döntőbe jutott diákok egy egyhetes körutazást tettek Baden-Württembergben – a Magyarországi Németek Önkormányzata meghívására. Az idei magyarországi döntő két legjobb vitázója vehet részt szeptember utolsó hetében a tallinni nemzetközi döntőhéten. 

Ossza meg az információt:

 
Egyszerű nátha vagy makacs vírusfertőzés?

Ahogy hűvösebbek lesznek a napok, egyre gyakoribbá válnak a meghűléses megbetegedések, azonban nem mindegy, hogy egyszerű nátháról, vagy makacsinfluenzavírusról van szó. A tünetek szinte teljesen egyformák, a kórokozók között különbséget tenni csak ezek alapján nem lehet. A vírus okozta megbetegedés védőoltással megelőzhető, még nem késő tennünk az egészségünk érdekében – hívja fel a figyelmet Dr. Béres Zsuzsanna, a Budai Oltóközpont oltóorvosa.
 
A láz, a torok-, és fejfájás, az orrfolyás, a rossz közérzet, köhögés, hőemelkedés és az izomfájdalmak ugyanúgy lehetnek a meghűléses megbetegedések tünetei, mint az influenzavírusé. A különbség az, hogy egyedül az influenza képes egyszerre, egy időben több embert is megbetegíteni, illetve jellemző rá, hogy megkönnyíti egyéb légúti kórokozók bejutását a fertőzést követő időszakban. A szövődményes esetekben gyakran kórházba kerülnek a betegek, illetve halálesetek is előfordulnak.

 
"Az influenza elleni védőoltás időről időre komoly érzelmi vitákat képes kavarni, de úgy gondolom, vannak olyan jól dokumentált epidemiológiai adatok világszerte, amik teljesen egyértelművé teszik a megelőzés fontosságát. Bizonyított, hogy az oltottság növelésével, a betegség lefolyása enyhébb, és ritkábban alakulnak ki szövődmények, csökken a halálesetek száma is. Ma már az is tudjuk, hogy a várandósan kapott védőoltás nem csak a mamát, hanem a babát is védi 4-6 hónapos korig" - mondja Dr. Béres Zsuzsanna.

Az influenzavírus genetikailag rendkívül labilis, és amennyiben egy új törzs jelenik meg, az képes lehet komolyabb járványokat, vagy akár világjárványokat is okozni. "Ez az oka annak, hogy a vírus viselkedését csak találgatni lehet. A betegség fertőzőképességét az okozza, hogy csekély számú kórokozóval történő találkozás is megbetegíthet. Cseppfertőzéssel terjed elsősorban, de a tárgyakra került vírus is fertőzhet. Bizonyos korcsoportok különösen fogékonyak a fertőzésre, ők a 60 év felettiek, és a 2 év alattiak, valamint a krónikus betegségekben szenvedők, de gyakorlatilag bárki megbetegedhet."
 

A doktornő felhívja a figyelmet, hogy a nemzetközi ajánlások már fél éves kor felett mindenki számára javasolják az influenza oltás beadását, sőt az oltás optimális esetben a családtervezésnek is része kellene, hogy legyen, hiszen a kisbaba fél éves koráig teljesen védtelen.

"A kutatási eredmények tükrében, talán hamarosan olyan oltóanyag áll majd rendelkezésre, melyet nem kell évente ismételni. A vakcina nem okozhat megbetegedést, hiszen nem a kórokozót juttatjuk a szervezetbe, csupán annak azon alkotóelemeit, amit az immunrendszer felismerni képes, így a vírussal találkozva már sokkal gyorsabban tud reagálni, és az nem lesz képes szaporodni" - mondja Dr. Béres Zsuzsanna.

Az oltás után fellépő influenzaszerű tünetek kialakulásának oka gyakran az, amit tévesen az oltás számlájára írnak, hogy ebben az időszakban sok hasonló tüneteket okozó kórokozó fertőzhet minket, és ahogy említettem ezek hasonló tüneteket okozhatnak, mint az influenza, de súlyos szövődmények nem jellemzőek, és kevésbé fertőző. Fontos lehet a megelőzés szempontjából a zsúfolt helyek kerülése, a gyakori kézmosás, szellőztetés, és papír zsebkendő használata, és fontos megjegyezni, hogy a védettség két hét alatt kialakul, és egy évig tart, évente ismételni kell.

Forrás: Budai Oltóközpont, purecom
Fotók: Pinterest

 
 
 

 

Ossza meg az információt:

Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik - hangoztatta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Kocsis Máté, a Fidesz budapesti választmányának elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

Ossza meg az információt:

Szombat délután 1 órától vasárnap éjjel 1 óráig nem lesz elérhető a kormányzati portál, valamint az Ügyfélkapu azonosítással elérhető szolgáltatása - közölte csütörtökön a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. az MTI-vel.

Ossza meg az információt:

Az északi szakasz lezárásával párhuzamosan elkezdődik a vonal teljes alagútrendszerének korszerűsítése, ezért hétvégeken a teljes vonalon nem jár majd a 3-as metró - derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott tájékoztatóból.

Ossza meg az információt:

Huszonöt új tűzoltóautóval bővült a katasztrófavédelem járműparkja, ezek 16 megyébe kerülnek, összértékük meghaladja a hárommilliárd forintot.

Ossza meg az információt:

A teremtriál világbajnokság következő idényének ideiglenes versenynaptára szerint a sorozat utolsó állomását Budapesten rendezik.

Ossza meg az információt:

A fiatalok okos internethasználatra tanításának fontosságáról beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Ossza meg az információt:

Idén is megrendezésre kerül a Miss Global szépségverseny,melynek a Cambodia ad helyet.A versenyre csak a zsűri által kiválasztott lányok mehetnek,s idén először Magyar lányt is beválasztottak a döntőbe!

A Világszintű szépségverseny (Miss Global) zsűrijének a választása egy fiatal és gyönyörű Fitness versenyzőre esett.Leányfalvi Vanessza 19 éves Budapesten él.Idén végezte el a gimnáziumot,imád sportolni.Korábban a Junior Fitness válogatott tagja volt,jelenleg modellkedik és tanul.

Nem csoda,hogy elvarázsolta a zsűrit hiszen mindamellett,hogy kitartó,sokoldalú és intelligens,gyönyörű. 

Reméljük,hogy tisztességesen sikerül helyt állnia,mi mindenesetre büszkék lehetünk ,hiszen ezen a versenyen  Ő az első Magyar induló a történelemben,

 

 

Ossza meg az információt:

Idén júliusban egy hónapra megnyitotta kapuit a Pólus Center a cirkusz mesés világa előtt. 

Ossza meg az információt:

A Budapest rovat további hírei

Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot!
Csere Gáspár hosszútávfutó 2. helyezést ért el a Wizz Air Budapest Félmaratonon, ezzel magyar bajnoki címet szerzett.
Bár már ősziesre fordult az idő, elmúltak a forró nyári napok, mégsem kell lemondanunk a jóleső melegről, sőt, annak pozitív hatásait az edzéseink során is kihasználhatjuk. Bár az intenzív mozgás közben egyébként is melegünk van, és izzadunk, ezt fokozhatjuk, ha olyan helyre megyünk edzeni, ahol direkt jól befűtenek. Próbáltad már a hot-jógát, az infrabringát, vagy a beautyrobicot? Ha nem, akkor kezdj az idei őszi-téli szezonban kísérletezni, és biztosan nem fogod megbánni.
A gyakorló szülők már ismerik, akik még gyermekáldás előtt vannak, majd megismerik a közhelyet, hogy milyen gyorsan telnek az évek. Sok szép időszak van a család életében, amit később öröm felidézni, ha van miről. E pillanatok megörökítőjével, Juhász Tamás fotóssal, a BabyZoom Gyerekfotoda tulajdonosával beszélgettünk XVI. kerületi, cinkotai műtermében.
Ahogy hűvösebbek lesznek a napok, egyre gyakoribbá válnak a meghűléses megbetegedések, azonban nem mindegy, hogy egyszerű nátháról, vagy makacs influenzavírusról van szó. A tünetek szinte teljesen egyformák, a kórokozók között különbséget tenni csak ezek alapján nem lehet. A vírus okozta megbetegedés védőoltással megelőzhető, még nem késő tennünk az egészségünk érdekében – hívja fel a figyelmet Dr. Béres Zsuzsanna, a Budai Oltóközpont oltóorvosa.
Nézze vissza Tarlós István főpolgármester 2017. szeptember 20-i sajtótájékoztatóját. Forrás: onkormanyzati.tv
3 hónap után újra eredeti, teljes vonalán közlekedik a 61-es villamos.
Vegyen részt egy új szórakoztató weboldal megnyitásában, ahol a játékos és a Tűz és Víz közösen számos rejtvényt megoldani és több tucat szintet különböző helyszíneken megoldani.
Rendkívüli programmal fogadjuk a magyar beatzene hőskora (Illés, Szörényi, Tolcsvay), és a délszláv népzene rajongóit a Budapest Kongresszusi Központban.

Álláshirdetések - Budapest és környéke

 • Alap
 • Cím szerint
 • Dátum szerint
 • Véletlenszerűen
>>> MÉG TÖBB BETÖLTÉSE (SHIFT+kattintás: összes betöltése) Összes betöltése

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3

Ingyenes apróhirdetések

Raktáros munkatárs X. kerület és Nagytarcsa
( / Állás)

noimage

Családi ház eladó
(Ingatlan / Családi ház)

Családi ház eladó

Női állatgondozót keresek!
( / Állás)

noimage

Térkő akció!
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

Térkő akció!

Egyedi iroda bérelhető a Kláris Irodahajón!
(Ingatlan / Iroda, raktár, tároló, garázs)

Egyedi iroda bérelhető a Kláris Irodahajón!

Könyvajánló

 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • Analízis érthetően

  Analízis érthetően

  A könyv az egyváltozós matematikai analízist mutatja be érthetően. >>>
 • Matek Mentor

  Matek Mentor

  Jobb matekos lesz a gyereke : Könyvek tabletra, számítógépre és okostelefonra. >>>
 • Kutyásoknak: Amit a falkától tanultam

  Kutyásoknak: Amit a falkától tanultam

  Ebben a megható és inspiráló könyvben az ünnepelt kutyaszakértő, Cesar Millan felfedi, milyen sokféle módon lehet az ember legjobb barátja a legnagyobb tanítója is.  >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó