Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Szép sikereket arattak a kispesti csapatok a Természetjáró Gyerekek és Diákok XXVI. Országos Találkozóján, Csillebércen.

image

Fotó: Szalai László, Gémes Természetjáró Egyesület

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége által rendezett találkozóra az ország több pontjáról érkeztek fiatalok: Szegedről, Kaposvárról, Szekszárdról, Egerből valamint Pestszentlőrincről és Kispestről, összesen 25 csapat. Kerületünket a Kispesti Ady Endre Általános Iskola és a Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskola egy-egy csapata valamint két családi csapat (Kis és Gangl család) képviselte.

A hatnapos találkozón öt versenyszámban küzdöttek a csapatok. Az éjszakai és a nappali tájékozódási versenyt Csillebérc és a János-hegy környékén, a városismereti tájékozódási versenyt a Budai Vár területén rendezték meg. Ezeken kívül egy elméleti verseny is volt természetismeretből, térképismeretből, Budapest történetéről. Utolsó versenyszámként pedig a kisebbeknek 19 km-es, a középiskolásoknak pedig 27 km-es túrán kellett részt venni Hűvösvölgy-Solymár térségében. A versenyeken kívül a szervezők gondoskodtak egyéb szórakozásról is: dunai kishajózás, Parlamentlátogatás, állatkerti séta, libegőzés és gyermekvasutazás is szerepelt a találkozó programjai között.

A kerületi csapatok igazán sikeresen vettek részt a találkozón. Családi csapataink közül összetettben a Gangl család 2., Kis László családja a 3. helyen végzett. A Semmelweis Iskola csapata (Camin Dominika, Varga Vivien, Tóth Boglárka) az éjszakai versenyen ért el 3. helyezést.

A legnagyobb sikert azonban az Ady Iskola Fonyódi Boglárka, Rozbora Nikolett, Vadászi Barbara összetételű csapata érte el. A városismereti versenyen 2., az éjszakai és a nappali versenyen egyaránt 3., az elméleti versenyben 5. helyen végeztek és a teljesítménytúrát is sikeresen teljesítették. Helyezési számaik alapján így összetettben az első helyet szerezték meg és egy évig elnyerték a találkozó vándorkupáját. Ilyen sikert a találkozók történetében kispesti csapat még sohasem ért el.

A találkozón minden résztvevő jól érezte magát, a sikerekhez hozzájárult a felkészítő tanárok egész éves munkája, köszönet érte Tötösné Gados Zsuzsannának és Juhász Árpádnak.

A rendezvény keretében került sor a szövetség jubileumi ünnepségére, melyen az ifjúsági természetjárás szervezésében végzett három évtizedes tevékenysége elismeréseként Lehoczki Zoltán az Ifjúsági Természetjárásért Életműdíj kitüntetést vehette át.

XIX. kerületi Természetbarát Szövetség 

Forrás

Ossza meg az információt:

Még több hír Dél-Pestről

Karácsony előtt számos tehetséges gyermek családja örült annak a tartós élelmiszercsomagnak, amelyet a csepeli önkormányzat jóvoltából kaptak a Fasang Árpád Zeneiskolában tanulók december 14-én. A hátrányos helyzetű diákok Borbély Lénárd polgármestertől vették át a karácsonyi ajándékcsomagokat, amelyekben többek között étolaj, liszt, szaloncukor, csokoládé, tea és kolbász is volt. Az eseményen részt vett Tóth János tankerületi igazgató.
Ötödik alkalommal rendezték meg a Baracsi Imre Nemzetközi Birkózó Emlékversenyt az ÁMK felújított tornacsarnokában december 2-án. A serdülő és kadet korosztályú versenyzők összecsapásán a Csepel BC sportolói lettek a legjobbak, megelőzve a székelyudvarhelyi és a felvidéki (dunaszerdahelyi) csapatokat. Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke bevezetőjében Baracsi Imre érdemeit méltatta, egyben köszöntötte a küzdelmeket megtekintő Baracsi Imre feleségét és lányát. A versenyen szurkolt Borbély Lénárd polgármester is.
December 13-án tartotta a Kapitánypusztai Nappali Melegedő karácsonyi ünnepségét, amelyen Pesterzsébet Önkormányzata jóvoltából 80 darab, tartós élelmiszert és tisztálkodási szereket tartalmazó ajándékcsomagot kaptak a melegedő „lakói”.
Az Advent Pesterzsébeten program részeként betlehemi jászol és állatsimogató várja a pesterzsébetieket december 14-étől 23-áig a Városháza előtt, a fenyőfa mellett.
Huszonhárom szerencsés kisgyerek kívánságát teljesítette idén az önkormányzati Mikulás. A Városháza előtt „adták át” az idei év legkülönlegesebb ajándékát: a tízéves Palotás Dávid tűzoltóautós utazást és rövidke szirénázást kért ajándékba. Kívánságát a kispesti tűzoltó-parancsnokság munkatársai teljesítették. A Mikulás szerepét idén is a kerületi rendezvények főszereplője, a világ- és Európa bajnok erőemelő, Nick Árpád vállalta magára.
A Mátyás király utca–Üllői út–Ferde utca által határolt terület Kispesthez csatolását szeretné elérni az önkormányzat. Erről tartott sajtótájékoztatót Gajda Péter polgármester és a két kispesti országgyűlési képviselő, Burány Sándor és Dr. Hiller István. A háromszögben található intermodális közlekedési csomópont ugyan közigazgatásilag a IX. kerülethez tartozik, valójában már hosszú évek óta a „senki földjének” számít.

Álláshirdetések - Budapest és környéke

 • Alap
 • Cím szerint
 • Dátum szerint
 • Véletlenszerűen
>>> MÉG TÖBB BETÖLTÉSE (SHIFT+kattintás: összes betöltése) Összes betöltése

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • Analízis érthetően

  Analízis érthetően

  A könyv az egyváltozós matematikai analízist mutatja be érthetően. >>>
 • Matek Mentor

  Matek Mentor

  Jobb matekos lesz a gyereke : Könyvek tabletra, számítógépre és okostelefonra. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó