Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Szép sikereket arattak a kispesti csapatok a Természetjáró Gyerekek és Diákok XXVI. Országos Találkozóján, Csillebércen.

image

Fotó: Szalai László, Gémes Természetjáró Egyesület

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége által rendezett találkozóra az ország több pontjáról érkeztek fiatalok: Szegedről, Kaposvárról, Szekszárdról, Egerből valamint Pestszentlőrincről és Kispestről, összesen 25 csapat. Kerületünket a Kispesti Ady Endre Általános Iskola és a Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskola egy-egy csapata valamint két családi csapat (Kis és Gangl család) képviselte.

A hatnapos találkozón öt versenyszámban küzdöttek a csapatok. Az éjszakai és a nappali tájékozódási versenyt Csillebérc és a János-hegy környékén, a városismereti tájékozódási versenyt a Budai Vár területén rendezték meg. Ezeken kívül egy elméleti verseny is volt természetismeretből, térképismeretből, Budapest történetéről. Utolsó versenyszámként pedig a kisebbeknek 19 km-es, a középiskolásoknak pedig 27 km-es túrán kellett részt venni Hűvösvölgy-Solymár térségében. A versenyeken kívül a szervezők gondoskodtak egyéb szórakozásról is: dunai kishajózás, Parlamentlátogatás, állatkerti séta, libegőzés és gyermekvasutazás is szerepelt a találkozó programjai között.

A kerületi csapatok igazán sikeresen vettek részt a találkozón. Családi csapataink közül összetettben a Gangl család 2., Kis László családja a 3. helyen végzett. A Semmelweis Iskola csapata (Camin Dominika, Varga Vivien, Tóth Boglárka) az éjszakai versenyen ért el 3. helyezést.

A legnagyobb sikert azonban az Ady Iskola Fonyódi Boglárka, Rozbora Nikolett, Vadászi Barbara összetételű csapata érte el. A városismereti versenyen 2., az éjszakai és a nappali versenyen egyaránt 3., az elméleti versenyben 5. helyen végeztek és a teljesítménytúrát is sikeresen teljesítették. Helyezési számaik alapján így összetettben az első helyet szerezték meg és egy évig elnyerték a találkozó vándorkupáját. Ilyen sikert a találkozók történetében kispesti csapat még sohasem ért el.

A találkozón minden résztvevő jól érezte magát, a sikerekhez hozzájárult a felkészítő tanárok egész éves munkája, köszönet érte Tötösné Gados Zsuzsannának és Juhász Árpádnak.

A rendezvény keretében került sor a szövetség jubileumi ünnepségére, melyen az ifjúsági természetjárás szervezésében végzett három évtizedes tevékenysége elismeréseként Lehoczki Zoltán az Ifjúsági Természetjárásért Életműdíj kitüntetést vehette át.

XIX. kerületi Természetbarát Szövetség 

Forrás

Ossza meg az információt:

Még több hír Dél-Pestről

Tizenkét önkormányzat kapott Idősbarát díjat az Emberi Erőforrások Minisztériumától (EMMI) október 16-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Ferencváros nevében dr. Bácskai János polgármester vette át az elismerést, az ünnepi eseményen részt vett Kállay Gáborné alpolgármester is. Tizennegyedik alkalommal részesítették „Idősbarát Önkormányzat” díjban az ország idén 95 pályázó települése közül azt a tizenkettőt, amelyet a legméltóbbnak találták a bemutatott idősügyi programjuk alapján. Ferencváros 2013-ban részesült először az elismerésben, a „Teljesség felé” elnevezésű idősügyi koncepciójával. Az Idősbarát Önkormányzat díjat az Idősügyi Tanács kezdeményezésére 2004-ben alapította a szociális miniszter és a belügyminiszter. A díjjal az alapítók azt szeretnék hangsúlyozni, hogy az önkormányzatok rengeteget tehetnek az idősekért, vállalt feladataikon kívül is. Az idősek világnapja alkalmából megrendezett díjkiosztó ünnepségen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere örömének adott hangot, hogy az idén nem csak a nyugdíjkorhatárt elérő, hanem valamennyi nyugdíjszerű ellátásban részesülő állampolgár megkapja a nyugdíjprémiumot. A miniszter hangsúlyozta, hogy az anyagi megbecsülésen túl hála és köszönet illeti meg azokat, akik egy élet munkájával felépítették az országot - ez a díj is a közgondolkodás idősbaráttá válását segíti. A díjátadón a települések önkormányzatain túl „Idősekért díj” átadására is sor került, melyeket családügyi és szociális területen dolgozók vehettek át. A díjakat Balog Zoltán miniszter, Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára, Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, valamint Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára adta át. Ferencváros méltatásában elhangzott: a „Teljesség felé” elnevezésű idősügyi koncepció legfontosabb eleme, hogy az önkormányzat koordinációs szerepét hangsúlyozza. Ennek jegyében programjaikat az élethosszig tartó tanulás, a generációk közötti együttműködés és az önkéntesség hármasa jellemzi. A közvetlen kapcsolattartás elősegítette az idősek igényeinek felmérését, így a meghirdetett programokat ehhez igazították, melyek eredményeképp jelentősen javult mind a programok ismertsége, mind a népszerűsége Ferencvárosban. A díjátadó végén koncertet adott Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész. Forrás: ferencvaros.hu
Sokféle programmal, egymást sűrűn váltó előadásokkal és tréningekkel várta a III. ÉletMiNŐség Fesztivál az érdeklődőket a Ferencvárosi Művelődési Központban október 7-én. A legfőképpen a férfi-nő együttélés kérdéseit zászlajára tűző egész napos eseményen Zombory Miklós alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.
A tervezett felújítási munkálatok háromnegyedét sikerült eddig elvégezni a csepeli tüdőgondozó épületében, ahol vadonatúj berendezések lesznek. A felújítást végző önkormányzati cég, a Csepeli Városgazda közreműködésével az ötvenéves épület összes helyisége megújul. A tüdőgondozó teljes körű rendbetételét Borbély Lénárd polgármester választási programja is tartalmazta. A tüdőszűrő augusztus 21-től már az új helyén, a kerületi rendelőintézetben, az elérhető legmodernebb berendezéssel működik tovább.
A Csepeli Gyereksziget program keretein belül elindult az első közlekedésbiztonsági oktatás a kerületi óvodásoknak. A program célja, hogy minden nagycsoportos gyermek játékosan sajátítsa el a biztonságos közlekedés alapjait.
Szeptember 30-án, Benedek Elek születése napján ünnepeljük a Magyar Népmese Napját. A 2017/2018-as nevelési évtől kezdődően óvodánk is csatlakozott ehhez a hagyományhoz, mivel fontosnak tartjuk a népmesék fennmaradását és a mesékben élő bölcsesség továbbadását a gyermekek számára. A szeptember 29-én megrendezett programunk célja az volt, hogy a gyermekek, és pedagógusok ezen a napon megkülönböztetett figyelemmel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.
2017 szeptemberében egy nagyszerű pályázati lehetőségről tájékoztatott bennünket egy édesanya. A pályázati anyag összeállítására és beadására mindössze négy napunk volt. Régi vágyunk volt, hogy csoportszobánkat felújítsuk, így habozás nélkül vágtunk neki a feladatnak.

Álláshirdetések - Budapest és környéke

 • Alap
 • Cím szerint
 • Dátum szerint
 • Véletlenszerűen
>>> MÉG TÖBB BETÖLTÉSE (SHIFT+kattintás: összes betöltése) Összes betöltése

Ingyenes apróhirdetések

Különleges irodák a Dunán!
(Ingatlan / Iroda, raktár, tároló, garázs)

Különleges irodák a Dunán!

Különleges iroda a Dunán!
(Ingatlan / Iroda, raktár, tároló, garázs)

Különleges iroda a Dunán!

GYÁLI KONTAKTLECSEGYÁRBA BETANÍTOTT DOLGOZÓKAT KERESÜNK!
( / Állás)

noimage

Építési telek sürgősen eladó
(Ingatlan / Telek)

Építési telek sürgősen eladó

KÖNYVELÉS & BÉRSZÁMFEJTÉS
( / Állás)

KÖNYVELÉS & BÉRSZÁMFEJTÉS

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • Analízis érthetően

  Analízis érthetően

  A könyv az egyváltozós matematikai analízist mutatja be érthetően. >>>
 • Matek Mentor

  Matek Mentor

  Jobb matekos lesz a gyereke : Könyvek tabletra, számítógépre és okostelefonra. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó