Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

„Ahhoz, hogy megértsük a körülöttünk zajló eseményeket, a földrajzhoz kell fordulnunk– állítja Csizmadia Norbert geográfus, akinek legfontosabb küldetése, hogy a térképeink segítségével láthatóvá tegye világunk rejtett összefüggéseit. A szerző könyvében a korunkat jellemző legfontosabb fogalmak és megatrendek – az összekapcsoltság, a fenntarthatóság, a komplexitás, valamint a születőfélben lévő eurázsiai világrend – megértéséhez kínál egy több mint száz térképből álló kétkötetes útikalauzt, rendhagyó enciklopédiát, Geovízió címmel.

A kiadvány a PABooks könyvek legújabb darabja, mely egy geográfus szemével és a földrajz eszköztárával keresi a választ olyan kérdésekre, mint hogy valóban kelet felé mozog-e Földünk gazdasági gravitációs erőközpontja, vagy inkább visszatér Ázsiába és tart nyugat felé, ahonnan elindult? Hol találhatóak ma a leginnovatívabb országok, és miért rendeződnek egy tengelybe? Mikor volt hasonló klíma a Földünkön, és milyen gazdasági folyamatok zajlottak akkor? Miért hasonlít a globális városaink növekedése a korallok növekedéséhez? Hogy néznek ki a térképeink, ha ugyanarról szólnak, mégis teljesen másként ábrázoljuk őket?

Az emberiség túlélése válságba került, amelyért Vandana Shiva, a világszerte elismert indiai környezetvédelmi aktivista, valamint szerzőtársa, Kartikey Shiva a jelenleg domináns gondolkodási és életviteli modellt teszik felelőssé. Úgy vélik, hogy a vég nélküli gazdasági növekedésen, az üzleti érdekek elsőbbségén és a kapzsiságon alapuló, kinyeréscentrikus fejlődési modell nemcsak ökológiai értelemben ássa alá az életet támogató feltételeket, hanem társadalmi szempontból is. Mindez válaszút elé állít bennünket: rohanhatunk tovább a szakadék felé, esetleg más bolygókra is tovább vihetjük a gyarmatosítás pusztító mintáit, de dönthetünk úgy is, hogy „a bolygóról és egymásról gondoskodva életben maradunk, megújítjuk a Földet és közös emberségünket”.

A Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa meglehetősen szenvedélyes, radikális hangjával és tartalmával nemcsak a földi élet jövőjéről szóló diskurzust színesíti, hanem a saját maga által meghatározott célt is teljesíti: igyekszik ráirányítani az olvasó figyelmét egy merőben más perspektívára, segít a gondolkodásbeli béklyók levetkőzésében, ami végső soron egy teljesen új, reményteli utat jelölhet ki az egész bolygó és a részét képező emberiség számára.

 

 

 

 

A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.

Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?

Már magyarul is kapható a Mi című kötet.

A kötet azoknak a rendhagyó üzeneteknek a lenyomata, amelyek javarészt nyugati liberális véleményformáló személyiségek és egy közép-európai gondolkodó között zajlottak.

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.

Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.

Magyar mese – A diák, a királylány, a hegyi tündér és a szőke herceg

Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech