Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Tálib vezetők a kabuli elnöki hivatalban (vagy valami ilyesmi), annak elfoglalása után. A főváros ellenállás nélkül néhány óra alatt elesett.

A hírekben, híroldalakon megrázó képsorokat láthatunk a kabuli reptérről, amint a helybéliek menekülni próbálnak az Afganisztánt elfoglaló tálibok elől.

Az Egybesült Államoknak (sic!) joga volt a kivonulásra, ezzel folytatták az eljelentéktelenedés irányába vezető útjukat. Egy hosszú és költséges, sok áldozattal is járó fejezetet zárnak le 20 év után.

Ami aggaszt

1. A hírek és képsorok egyértelmű pánikhelyzetről tesznek tanúbizonyságot. Katonai erősítést kell küldeni az amerikai, német és egyéb nemzetek állampolgárai kihozatalának biztosítására. Bár a képsorok és  nálam sokkal hozzáértőbb személyek szerint is evakuálás zajlik, ami kisértetiesen hasonlít Saigon 1975-ös elhagyására a vietnami háború után, Biden tagadja hogy erről lenne szó. Ha valaki letagadja a nyilvánvalót, akkor ott komoly aggályok merülnek fel az illető realitásérzékével kapcsolatban. Ilyenkor elgondolkodik a magamfajta, hogy vajon a többi - politikai, ideológiai - kérdés megítélésével is ez a helyzet? Ha igen, nagy bajban van az emberiség!

2. A talibok nyilvánvalón nem lettek legyőzve, mivel láthatóan jó egészségnek örvendenek és a hatalmi vákuum létrejötte után azonnal elfoglalják az országot. Nem kellett szakértőnek lenni ahhoz, hogy ezt előre megjósoljuk, mikor hírét vettük a kivonulási tervnek.

Egy kis visszatekintés érdekében érdemes megnézni George Bush 20 évvel ezelőtti bejelentését (csak 40 másodperc):

3. Tömeges kivándorlás indult meg, az emberek nagy része valószínűleg nem fog megállni az első biztonságosabb országban, hanem az alkalmat megragadva szerencsét próbál Európában és a világ többi, magasabb életszínvonalú régiójában.

4. A menekültekkel terroristák is érkezni fognak, megnövekszik a terrorveszély.

Ezt a képet, meg csak úgy:

Még több írás a blog rovatból

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.
Ahogy sejteni lehetett, a kiskereskedelmi láncok szorongatásának mi vásárlók is vesztesei leszünk.
Néhány hete furcsa videóval sokkolta az embereket a német katasztrófavédelem, melynek főszereplője mécsessel fűtött. Működhet-e a dolog? A választ az alábbi videóból tudhatjuk meg.
Némelyek szerint nem létezik a gyermekeket célzó szexuális lobbi. Erre ismét rácáfolt a valóság - Magyarországon.
Ha miattuk újabb lezárásokra kényszerül az ország, lesz irgum-burgum!
A külföldi tulajdonú élelmiszerláncok magyar vásárló retteghetnek mit hoz a nagy reform.
Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver - az állami hiány ellen.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech