Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt. Legalábbis a törekvések ebbe az irányba mutatnak.

Mint ismert, múlt héten jelentette be az úgynevezett „szivárványcsaládok” elismeréséért küzdő #acsaládazcsalád kampány arca, Pál Márton, hogy több mint negyven ismert cég csatlakozott a kezdeményezésükhöz. Mint írta, „a cégek ki akarják fejezni egyetértésüket azzal, hogy egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben” nőjön föl. Ez pedig – szól a trendi mantra – nem csak az „idealizált” természetes családokban tud megvalósulni, hiszen „a család fogalma sokkal színesebb, mint ahogy azt néha gondoljuk” – állítja a kampány honlapja. Vagyis a nem természetes összetételű formációknak is van joguk a gyermekvállaláshoz, pontosabban az örökbefogadáshoz.

Hetente olvashat az ember olyan híreket, miszerint valaki egy gumibabával, vasútállomással vagy önmagával köt házasságot. Aki mégis azt hiszi, hogy a poligámiával vagy pedofíliával kapcsolatos gondolatfelvetésem abszurd, annak segítek: az Egyesült Államokban hivatalos, elismert, hogy három, egy háztartásban élő apja van gyerekeknek. Igény a leghajmeresztőbb konstrukciókra is lenne, ezeket ma még közös néven perverzióknak nevezzük. Hamarosan azonban változhat a helyzet.

A Hetek hetilap ezért megkeresett a #szivárványcsalád kampányt támogató néhány céget, és feltette a kérdést, hogy a támogatásuk vajon a poliámor személyekre és „családokra” is vonatkozik-e.

Az IKEA, az RTL Magyarország és a Netpincér kitérő választ adott, a Háttér Társaság azonban a következőt írta:

„A poliamor kapcsolatban élő emberek érdekképviselete ugyanakkor nem szerepel egyesületünk céljai között”, ugyanakkor tiszteletben tartják minden ember jogát, „hogy azzal alakítson beleegyezésen alapuló családi kapcsolatot, akivel szeretne”.

Hatályos törvényeink tiltják szexuális kapcsolat létesítését 18 év alatti személlyel, továbbá a BTK. lajstromozza a poligámia fogalmát is. A Háttér társaság definíciója azonban, miszerint minden ember joga, hogy azzal létesítsen közös beleegyezésen alapuló kapcsolatot, akivel akar nyilvánvalóan nem fog megállni annál a határnál, hogy két férfi vagy két nő, két felnőtt személy legyen az alany - ahogy az említett amerikai példa is mutatja. Hogy igény lenne erre, az biztos.

Ha eltörlünk egy több évezredes határvonalat (a házaság egy férfi és egy nő szövetsége), akkor hol húzzuk meg újra? Miért pont ott? Vagy nem is kell határvonal?

- teszi fel a jogos kérdést a Hetek.

A támogató cégek, zenekarok, szervezetek (a lista folyamatosan bővül):
HBO, IKEA, Sziget, NetPincér, Cinemacity, Bortársaság, Joy, RTL Magyarország, Chezdodo, Nosalty, Glamour, RTVszínes, Marie Claire, Levi’s, L’Office, 360Bar, Fruccola, MTV Hungary, Paramount network, Comedy Central, Comedy Central Family, Humen, Liliputilove, Kioszk, Bábel étterem, Nyx, Fastbridge, Kristinus borbirtok, Panarom, Adrienne Feller Cosmetics, Franziska Organic, Gardrobemini, Lovebugvintage, Incababy, Herbarting, Adamo hinta, Pippadu, Centrum, Up Music management, Share Now, Kreatív, DoraNatura, Anyaparadicsom, Mörk, Antonia Vai, Holland Nagykövetség, Pagony, Feyja

Még több írás a blog rovatból

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.
Ahogy sejteni lehetett, a kiskereskedelmi láncok szorongatásának mi vásárlók is vesztesei leszünk.
Néhány hete furcsa videóval sokkolta az embereket a német katasztrófavédelem, melynek főszereplője mécsessel fűtött. Működhet-e a dolog? A választ az alábbi videóból tudhatjuk meg.
Némelyek szerint nem létezik a gyermekeket célzó szexuális lobbi. Erre ismét rácáfolt a valóság - Magyarországon.
Ha miattuk újabb lezárásokra kényszerül az ország, lesz irgum-burgum!
A külföldi tulajdonú élelmiszerláncok magyar vásárló retteghetnek mit hoz a nagy reform.
Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver - az állami hiány ellen.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech