Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech
Kedves Vendégeink! Kedves Rock zenét kedvelő barátaink!

Holnapra (szept.22.) egész napos esőt és viharos erős szelet mond, ami mivel a Velodrome területe teljesen nyitott, veszélyessé és élvezhetetlenné teheti a fesztivált. 
Mivel nem szeretnénk egy esetleges vészhelyzetet kockáztatni és azt sem szeretnénk, hogy egy hirtelen jött vihar elmossa a koncerteket úgy döntöttünk, hogy a rendezvényt zárt helyszínen tartjuk meg, a Legenda Sörfőzde Centerben (Budapest,1163, Kövirózsa u. 8/c). A rendezvényen a következő programok kerülnek megrendezésre:
14.00: Clapton Mánia
16.00: Charlie nagykonvert
18.00: Gesarol
20.00 Bárd zenekar
21.00 Heavy and Hell
 
14.00: Érzés Zenekar
16.00: Blues Company
18.00: Hit Rock
19.00: Pannonicum
21.00: Tompox
A P. Mobil koncertet sajnos technikai okok miatt nem tudjuk megrendezni.
Akik nem tudnak részt venni az eseményen és jegyet vásároltak, azoknak maradéktalanul visszautaljuk a belépő árát (kérem az igényüket ide küldjék: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) Akik részt vesznek az eseményen, azoknak a belépő díj árából a helyszínen lefogyasztható kupont biztosítunk, a következőképp: Azok, akik 3990 Ft-ért váltottak jegyet: 1500 Ft-ot fogyaszthatnak le, akik 4990 Ft-ért váltottak jegyet, 2000 Ft-ot fogyaszthatnak le a rendezvényen. 
Akik nem vásároltak elővételben jegyet de részt vesznek az eseményen, a helyszínen 3000 Ft-os áron válthatnak jegyet. 
Megértésüket köszönjük.

Ossza meg az információt!

Harmadik éve, hogy megrendezésre kerül a „Lite Ride” közlekedésbiztonsági családi nap az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottság (ORFK-OBB), XI. kerület Újbuda Önkormányzata, ZIM Stúdió Kft és a KTI Nonprofit Kft szervezésében, mely kiemelten foglalkozik a láthatóság témakörével, valamint a különböző korosztályokhoz illeszkedő aktivitásokkal hívja fel a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára.

2018-ban a Lite Ride egyben a „Biztonság Hete” és az „Európai Mobilitási Hét” záró rendezvénye is, így az idei évben egyéb biztonsággal kapcsolatos és prevenciós programokkal egészült ki. A rendezvény célja, hogy minden ellátogató megtalálja a korához illő aktivitást, és interaktív módon bővíthesse ismereteit.


A rendezvény ingyenes!

Helyszín: 11ker. Bikás Park

 

Ossza meg az információt!

Erkel Színház
2019. november 7.  19.00h

Legyen ön is tanúja annak, amikor az ősi, a tradicionális, a bibliai összekeveredik a szimfonikus-rockkal és akár az operával.

Hallgassa meg, hogyan talál rá a funky a progresszív világzenére, jöjjön el arra a koncertre, ahol a muzsikusok, akár egy jazz koncerten többször kapnak főszerepet. A Beyn Hayamim zenei sokszínűséggel és összetettségével a Teremtő világát és az Ő Tóráját akarja utánozni. Nézzék meg azt a showt, ahol izraeli örökzöld dallamok együtt hallhatók Dávid zsoltáraival és a középkor imáival. Négyezer év két órában.

Több mint zene! A Beyn Hayamim ars poeticája.

teremtés és az élet megünneplése, valami nagyon közel-távoli, ismeretlen, de mégis oly ismerős, jobb bemutatása, megismertetése.   Beyn Hayamim, egyik jelentése „Tengerek között”.  Neve más jelentés variációival, maga kínál egy kimeríthetetlen és misztikus értékforrást. Beyn Hayamim egyszerre utal, eufemisztikusan Közép-Európára, a zsidóság harmadik felemelkedésének és megerősödésének helyszínére, de jelentheti magát a Szentföldet is, mint tengerek közötti vidéket, vagy akár a teljes földkerekséget.  Alternatívaként még „Napok között”-nek is olvasható, mely olvasat a variánsával magában hordozza azt a kortalan történelmi látásmódot, amit a zenekar képvisel.  A repertoár a teremtés és a benne élő teremtmények lehetőségeiről, a békéről, harmóniáról és a szavak súlyáról és azok teremtő erejéről szól. A dalokhoz Fináli Gábor rabbi fűz magyarázatot. Nem hittérítés, hanem megismertetés a zenekar célja. Az ősi tanítás pozitív, életigenlő üzenetének az átadása és azok által a világ jobbá tétele.

Egy kis számmisztika:

Mózes II. könyve alapján a zsidó jelképrendszerben a tizenhárom a szeretet és a kegyelem száma. Ami megfordítva is igaz, mert a szeretet szónak a héberben a gematrikus értéke tizenhárom, míg a négybetűs Istennév numerikus értéke a huszonhat, azaz kétszer a szeretet. Egész „véletlenül”, a Beyn Hayamim is tizenhárom tagból áll, persze az állandó vendégeikkel ez sokszor akár 17 főre is bővülhet.  A Beyn Hayamim első lemezén 10 dal szerepel, amiből az egyik dal 4 tételes, így lemezükön is végső soron 13 dal szerepel! 

jegyek: https://www.jegy.hu/program/program-96802

Ha érdekli Önt a zsidóság 4000 éves történelme, annak misztikus üzenete, ha hívőként, vagy ha a történelmet formáló hatása miatt kedveli és tiszteli a Bibliát, ha érdekli a modern Izrael, szereti az egzotikumot, a távoli tájak, eldugott világok dallamvilágát, akkor biztos, hogy nem fog csalódni. Az élmény Önnel marad örökre!

Ossza meg az információt!

 

13 pályakezdő és 13 ismert hazai tervező és gyártó mutatkozhat be az idén debütáló S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon. A design széles palettáját felvonultató magyar tervezők megjelenésében kiemelt szerepe van a Magyar Divat és Design Ügynökségnek (MDDÜ), aki szakmai partnerként tudásával és tapasztalatával járul hozzá az esemény és a résztvevő magyar alkotók sikeréhez. Gyere el szeptember 21-23. között a S/ALON BUDAPEST kiállításra, és hagyd, hogy ámulatba ejtsen a színek, anyagok, felületek, innovatív megoldások magával ragadó hangulata!

 

A hazai designerek szakmai támogatása és fejlesztése mellett stratégiánkban kiemelt hangsúlyt kap a magyarországi designipari szereplők szakmai eseményeken való részvételének patronálása. Fontosnak tartjuk, hogy a most hétvégi, különleges koncepciójú rendezvénynek köszönhetően minél többen megismerjék a magyar tervezők kiváló termékeit, és általuk a szélesebb közönség is felfigyeljen a bennük rejlő kreativitásra és egyediségre - mondta Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója a S/ALON BUDAPEST csapatával való együttműködés kapcsán. Az ügynökség a kiállítás szakmai partnereként 13 pályakezdő és 13 ismert tervező és gyártó bemutatkozását segítette, a design széles palettáját lefedve a bútortól a kerámiatervezésen át a fémművességig.
 
Az ígéretes fiatal tehetségek közül többen érkeznek kisszériás bútorkollekciókkal, az egyedi lámpák és világítótestek hazai piacán olyan különlegességekkel, mint a variálható modulokból összeállítható, vagy az üveg és réz újrahasznosításával alkotott lámpák. Néhány fiatal tervezőnek és iparművésznek köszönhetően pedig változatos formák, technikák és anyagok kelnek életre karakteres kiegészítők formájában. A kevésbé ismert alkotók mellett bemutatkoznak olyan tervezők is, akik már nevet szereztek maguknak itthon és külföldön egyaránt, így innovatív, egyedi termékeikkel öregbítik a magyar design hírnevét. Találkozhatunk egyedi kivitelezésű beton termékpalettával, melyben megtalálható egyebek mellett a világ első cement-textil kollekciója, valamint olyan biobetonból készült rendszer, mely kiváló minőségű ivóvízzé alakítja át az esővizet. Emellett a design és a képzőművészet szerelemgyerekeként született, ergonomikus kialakítású kanapék, a kortalan luxust sugárzó prémium kategóriás tölgyfapadlók, és a kézműves technikákkal készített cement- és terrazzolapok is a hazai design szekció részét képezik.

A magyar designipar versenyképességéről szólva az MDDÜ vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a mai magyar iparművészetnek nagy múltra visszatekintő hagyománya van. A bútor-,(Thék Bútorgyár, Lindel) üveg és kerámiaművészet (Ajka Kristály Kft., Zsolnay) rengeteg változáson ment keresztül, mire elérte mai formáját. A fejlődés folyamata azonban nem állt meg, a hazai designerek termékei ma is maradéktalanul megállják a helyüket a nemzetközi piacon, ugyanakkor üzletstratégia terén van még hová fejlődni.

A magyar tárgytervezés szereplőinek többsége manufakturális, kisszériás gyártásban gondolkodik, és nagyon szűk az az ipari kapcsolódási felület, ahol az iparművész tervezők gyártói munkában részt tudnak venni - fűzte hozzá Bata-Jakab Zsófia. A márkaépítés és az ipari szereplők közötti kommunikáció erősítése fontos szempont a nemzetközi sikerek eléréséhez,  az MDDÜ szerint pedig ezen a téren nagy előrelépést jelenthet a hétvégén debütáló S/ALON BUDAPEST.

A Magyar Divat és Design Ügynökség hosszútávú célkitűzése olyan stratégiai partnerségek kialakítása, melyek növelik az ország iparág exportját, fellendítik a magyarországi alapanyag-előállítást, erősítik a nemzetközi értékláncokba való intenzívebb bekapcsolódást, illetve ösztönzik az ipari innovációt.
 

Ossza meg az információt!

Ifjú világbajnokokat – Faluvégi Dorottyát, Háfra Noémit, Hlogyik Petrát, Márton Grétát és Suba Sárát – köszöntötték a Főpolgármesteri Hivatalban.

A magyar kézilabdasport történetében először, a norvég csapat legyőzésével idén nyáron világbajnok lett a női...

Ossza meg az információt!

Átadták a Hegyvidéki Kulturális Szalon új épületét, amely elsősorban a XII. kerület lakóit várja változatos kulturális és közösségi programokkal.

Az ünnepségen Áder János köztársasági elnök kiemelte: az új épület évente több mint 1500 változatos tematikájú eseménynek...

Ossza meg az információt!

Szeptember 23-án vasárnap kerül megrendezésre Magyarország első – gazdiknak szóló - kutyadietetikai rendezvénye a Farkasfest.

Egyre több kutya szenved civilizációs ártalmaktól. Nő az allergia, ételintolerancia és ízületi problémák száma, miközben csökken a kutyák várható életkora. A rendezvény célja, hogy segítsen az egészséges kutyatáplálás szemléletének elterjesztésében. A kisállat dietetika hazánkban még gyerekcipőben jár. A gazdik többségénél hiányzik a tudás, amely ahhoz szükséges, hogy kutyáikat egészségesen táplálják. A látványos és érdekes rendezvényen lesz kutyaséf-show, kutyamasszázs, ügyességi- és szépségverseny a kutyadietetikai előadások mellett. Részletes program a Farkasfest honlapján olvasható.

Időpont: 2018. szeptember 23. vasárnap 10-16 óra

Helyszín: Kutyavarázs Kutyaiskola, 2120 Dunakeszi, Pipa u. 40.

Ossza meg az információt!

 

Szeptember utolsó napjaiban nyit a kortárs észt és magyar művészekre fókuszáló Nyelvrokonok című válogatás, október 6-án pedig a finn Salla Tykka rövidfilmeket és fotókat felvonultató kiállítása, amelyben a női énkép, az identitás és a fizikai létezés újraértelmezésére tesz kísérletet.

Kristina Norman: Bring Back My Fire Gods, video állókép, 2018. a művész tulajdona

Nyelvrokonok – Észt-magyar kortárs művészeti kiállítás

2018. szeptember 28. – 2019. január 6.
 

Az Észtország függetlenségének századik évfordulója alkalmából megrendezett Nyelvrokonok című kiállítás azt vizsgálja, hogy az északi, balti, valamint a közép-európai történelem és tapasztalat hol találkozik a 21. századi jelenben, ahol Észtország és Magyarország egyaránt az Európai Unió keretein belül építi jövőjét. Vajon milyen témák, motívumok bukkannak fel a két ország kortárs képzőművészetében, amelyek egymással párhuzamba állíthatók, s ezek hogyan kapcsolódnak korunk általános problémáihoz?

A nyolc észt és hat magyar művész, illetve művészcsoport kiállításán bemutatott művek túlnyomó többsége az elmúlt években készült, napjaink aktuális témáira reflektál, és Budapesten most látható először. Ezeket egészítik ki a múzeum gyűjteményéből válogatott darabok, amelyek értelmezik, árnyalják az észt kortárs művészek – nyelvrokonaink – által felvetett kérdéseket.

Kiállító művészek:

BIRKÁS Ákos, FARKAS Dénes, JOHNSON and JOHNSON, Flo KASEARU, Marko MÄETAMM, Marge MONKO, Tanja MURAVSKAJA, NÉMETH Hajnal, NÉMETH Ilona, Kristina NORMAN, Kaido OLE, PUKLUS Péter, SOCIÉTÉ RÉALISTE, TEHNICA SCHWEIZ.

 

 

Salla Tykkä – Rövid címek

2018. október 6. – 2019. január 6.

Szent vagy femme fatale. Földanya vagy nimfa. A művészet és a vallás tradicionális nőreprezentációs struktúráinak lebontásával Salla Tykkä a női énkép, identitás és fizikai létezés újraértelmezését kísérli meg. A finn fotó- és videóművész egyéni kiállítása pályafutásának zenitjén nyújt áttekintést Salla Tykkä két évtizedes munkásságáról. Tykkä 1996 óta jelentős sikereket ért el mind hazájában, mind a nemzetközi porondon egyaránt. Magyarországon már két ízben is láthatta egy-egy munkáját a közönség csoportos kiállítások keretében. A művészeti kiállítások mellett rövidfilmjeivel rendszeresen részt vett neves nemzetközi filmfesztiválokon. 2014-ben Óriás című kisfilmje elnyerte a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztivál Canon Tiger-díját.

A fotóművészet a filmmel párhuzamosan végigkísérte Salla Tykkä pályafutását. Fotósorozatai gyakran a velük egy időben készült videómunkák ikertestvérei, mégsem beszélhetünk egyszerű filmes állóképekről vagy szettfotókról. Önálló gondolatok, ötletek ezek, még ha ugyanannak a gondolatfolyamatnak is a termékei, a filmes történetek világának más szemszögből és eszközökkel megközelített vizuális kísérletei. A kiállításon látható fotósorozatok szintén a bemutatott videómunkák logikai rendszerébe illeszkedő kísérletek, gondolatfoszlányok.

 

Ossza meg az információt!

Derzsi György-Pesti Nagy Katalin-Arany János

VÖRÖS RÉBÉK

Musical Ballada 

Arany János műve alapján

Papp László Budapest Sportaréna

november 5. 19:00 óra

 

LÉTEZHET-E EMBER HIBA NÉLKÜL, S LÉTEZHET-E OLYAN GONOSZSÁGGAL ÉLŐ EMBER, AKIBEN NINCS EGY CSEPPNYI FÉNY SEM?
MEGHATÁROZZA-E EGYETLEN ROSSZ DÖNTÉS AZ EGÉSZ ÉLETÜNKET? CSAK RAJTUNK ÁLL, HOGY MELYIK ARCUNKAT LÁTJA A VILÁG?

Vörös Rébék című musical ballada, mely bár zenés színházhoz méltóan közérthetően fogalmaz, csodálatos dallamokon át, de színészi mélységeivel megteremti azt a valódi színházi élményt, mely ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Arany János születésének 200-évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.

„A kultúra megőrzése akkor a legvalódibb, ha életben is tudjuk tartani. Életben pedig akkor tudjuk tartani, ha a múlt szavait ötvözni tudjuk a mai lelkületünkkel, gondolatainkkal. Ezért van nagy jelentősége annak, hogy Arany János balladáját mi, a magunk életével és szellemiségével igazi színpadi művé formálhatjuk” - nyilatkozta a darab megálmodója az ősbemutató után.

A Vörös Rébék, Arany János késői balladái közül a legeredetibb. A  musical  ballada,  szerkezetében is Arany nagyszerű versét veszi alapul, s bár nem akarja a titokzatosságát, töredezettségét megtagadni, mégis szolgál egyfajta történeti magyarázattal, s olyan kérdéseket vet fel, amelyekre minden nap keressük a választ, az élet, az erkölcs, a felelősség és a  változás eredendő kétségeit feszegetve.

Ezekre a kérdésekre reagál a színpadi változat, egyszerű szituációkban, emberivé varázsolva akár egy boszorkánynak hihető lény történetét, vagy varázsossá álmodva egy hétköznapi asszony meséjét.

Hogy miért ez a műfaj? Arany nagy zenekedvelő volt sőt, ő maga is írt dalokat. A zene pedig,    mint egy híd képez utat a közönség és a kultúra között. Olyan populáris műfaj ez, mely kortalan, örökzöld: mindig jó helyen és jó időben van, ugyanúgy, mint a kérdéseinkre keresett válaszok..

Parádés szereposztás, a teljesség igény nélkül: 

Rébék: Kecskés Tímea

Pörge Dani: Pásztor Ádám

Kasznár: Miller  Zoltán 

Pap: Turek Miklós

Tera: Bucsi Annamária

A rendező: Pesty Nagy Katalin, a szereplők Fekete Mónika jelmezeibe  bújnak,  koreográfus  Sándor Dávid. Vetítésanimáció és vágás : Papp Pala László

A vetítésben látható grafikai alkotásokat a tatai Szent Gellért Autista Lakóotthon Alkotói készítették, Palástiné Viczena Katalin vezetésével, így ez a darab a gazdag képi világ segítségével ad lehetőséget az érzelmi gazdagság bemutatására, amiben a spektrumzavaros fiatalok megélik mindennapjaik és alkotásaik.

 jegyek itt: https://www.jegy.hu/program/voros-rebek-musical-ballada-arany-janos-muve-alapjan-96782

Ossza meg az információt!

1.           Aki keres, az talál!

Ma már nem kell sok pénzt költeni azért, hogy minőségi dekorációd legyen a falon, mert már léteznek olyan oldalak, ahol viszonylag olcsón tudsz design képeket vásárolni – print vagy más néven poszter formájában. Az ilyen, kortárs művészek által feltöltött, és egyedi megrendelésre kinyomtatott képek az IKEA-s buddhafejek és Brooklyn-hidas képeknél különlegesebb hatást keltenek, hiszen hazai kortárs művésztől származnak, de mivel nem eredeti alkotásokról van szó, ezért olcsóbb az előállításuk. Ráadásul ezek az oldalak úgy működnek, hogy jutalékot fizetnek a művészeknek minden egyes eladott poszter után – vagyis az otthonod csinosítása közben egyben a kultúrát is támogatod! Számos külföldi oldal kínál hasonló képeket, mint a juniqe.de vagy a society6.com, de a magas szállítási költségek miatt, különösen ha keretezve rendeled őket, nem éri meg nagyon messziről rendelni.

Szerencsére itthon is elérhetőek hasonló szolgáltatások, például az Art Bridge oldalán, amit művészetszerető lányok hoztak létre, hogy megoldják az üres falak problémáját. Nézz körül, és vásárolj gyorsan és kényelmesen a www.artbridge.shop oldalon keresztül, ahol keretezve, ingyenesen kiszállítják neked a képeket!

2.           Állítsd reális célokat magad elé!

Ha megvan a forrás, akkor még mindig ott van az, hogy választani kell a saját preferenciáink és céljaink szerint, és dönteni kell, mire van igazából szükségünk, hiszen mindenhez nincs elég falfelület. Nehéz dönteni az oldalakon kínált több ezer kép közül, ugyanakkor ott vannak a korábbi, dédelgetett elképzelések is a régóta őrzött dolgok újra felhasználásáról. Évek óta tervezed, hogy bekeretezteted azt a régi mozifilm posztert, ami a sarokban porosodik? Vagy a jól sikerült családi fotót kinyomtatod, és felakasztod a lépcsőfordulóban? Ne áltasd magad, ha eddig nem sikerült időt szakítani rá, ezután sem valószínű! Inkább válaszd a digitális világ megoldásait, és rendelj online, vagy írd fel a kívánságlistádra a képeket, és engedd, hogy a szeretteid beszerezzék helyetted az Art Bridge-nél!

3.           Tervezd meg az összhangot!

Térjünk vissza a választáshoz! Nehéz feladat, de nem lehetetlen. Első körben keresd azokat a témákat, mintákat, színeket, amik különösen tetszenek, rangsorold őket, és helyezd el őket gondolatban a lakás különböző helyiségeibe – pl. konyhába növényeket, vagy városrészleteket, a hálószobába fotót, vagy meghitt motivációs üzenetet, esetleg festmény printet, gyerekszobába vicces macifejeket.

4.           Készíts galéria falat!

Ha hasonló témában több kép is megtetszik, rendezd el őket eklektikusan a faladon! Egymást erősítve, többszörös vizuális élményt nyújtanak, ráadásul nagyon szépen mutat, ha egyszerre nagyobb felületet is beborítasz művészettel. Az ilyen galéria-falas kompozíció különösen inspiráló a kanapé, dolgozóasztal fölött, vagy egy eldugott sarokban a kedvenc olvasós foteled mellett.

5.           A tálalás is fontos  lehet!

Sokak számára a klasszikus, letisztult, keretezett megoldás a legkézenfekvőbb, és személy szerint nekem is ez a kedvenc „tálalási“ formám, mert nagyon szépen kiemeli egy keret az adott képet, miközben rögzíti is a falra. A poszter-rendelő oldalakon általában különböző méretben és színben is elérhetőek a keretek, sőt, digitálisan bele is lehet próbálni a különböző képeket, és kerettel együtt megjelenítik nekünk, hogyan néz ki a falon, egy tetszőleges enteriőrben. Így már igazán könnyű a választás, hiszen könnyen el tudjuk képzelni, hogy fog mutatni a kép a mi lakásunkban. Ha pedig nem tudod hirtelen, hova is akaszd a képet, vagy van egy szobarész, ahol jól mutatna a földön, ne habozz, támaszd a falnak a keretet!

6.           Alternatív megoldások rögzítéshez

Ha a keretes, paszpartus megoldás túl komolynak tűnik, egyszerűbb megoldásokkal is rögzítheted a képeket! Poszterek csiptetővel egy fonalra akasztva, vagy színes celluxszal rögzítve bohém, átmeneti, work in progress hangulatot kölcsönöznek a szobádba - de miért is kellene állandóan ugyanazt nézni? A csiptetővel könnyen változtathatod a képeket, és a sorrendjüket is! Így szabadon variálhatod az elrendezést a hangulatodnak megfelelően!

7.           Keresd meg a lakásodat a neten!

Ha esetleg nem tudod milyen a stílusod, vagy a lakásod stílusa, mert nehéz belőni, vagy éppen átalakítás közepén tartasz, keress hasonló interior képeket, és nézd meg, mik működnek a legjobban bennük! Letisztult, modern lakáshoz jól mennének a fekete-fehér fotók, de egy bohém Ikea lakáshoz talán jobban illenek a színes grafikák, festmények, városrészletek, vagy növényrajzok. Új, egyedi együttállásokat is ki lehet találni, a lényeg, hogy merd vállalni a döntésedet, hiszen az egyediségében alapvetően nem hibázhat az ember, a választások tükrözni fogják az éppen aktuális elképzelésedet, ízlésedet! Nagyon jó, ha az ember bízik az ösztöneiben, de sosem árt, ha a döntés előtt néhány képet és berendezett enteriőrt is megnézel.

Ossza meg az információt!

Három pályázati kiírás keretében összesen 125 millió forinttal kívánja támogatni az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma a magyar könnyűzene nemzetközi jelenlétét.

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Október 3-án a Gazdagréti templom ad otthont három kórus találkozójának.
Trendiséggel csupán nem lehet jóllakni, az agrárium által előállított javakkal viszont annál inkább, de a legjobb, ha a trendiség és a szakmaiság kéz a kézben jár.
Az adóhatóság szeptember 10-től megkezdte azon adózók utólagos ellenőrzését, akik a hivatalhoz benyújtott bevallásaik alapján nem folytatnak gazdasági tevékenységet, ám a rendelkezésre álló kontrolladatokból ezzel ellentétes következtetés vonható le.
Az évi kétszer történő óraátállításnak az EU-ban várható megszüntetése alvás-egészségügyi szempontból pozitív fejlemény.
A kötelező kamarai regisztrációs díjat, ami évi 5000 forint, sokan nyűgnek, egyfajta adónak fogják fel, amiért nem kapnak ellentételezést. Érdemes azonban vetni egy pillantást a BKIK által nyújtott szolgáltatásokra is.
Ifj. Szakcsi Lakatos Béla - Szakcsi Jr. 50. születésnapja alkalmából ünnepi koncertre gyülik össze a hazai jazzvilág színe-java a MOMKultban október 15-én.
II. Kerületi Önkormányzat az Idősek Világnapja alkalmából hajókirándulással és irodalmi esttel köszönti a kerületben élő időseket.
Idén is lesz Dunapest fesztivál, fókuszban a Dunával, városi sétákkal, koncertekkel, művészeti programokkal, a hétvégén, szeptember 1-től 3-ig. Az eseménysorozatban természetesen a Ludwig Múzeum is részt vesz családi és szabadtéri programokkal, illetve exkluzív tárlatvezetésekkel.
Ha minden alkalommal összefacsarodik a szíved, amikor a Bazi nagy görög lagzit vagy a Mamma Miát nézed, és minden vágyad, hogy egy finom italt szürcsölgetve élvezhesd a hamisítatlan görög vendégszeretet, itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépj! Az Aegean Airlines-nak hála, ma már Athéntól Rodoszig több mint 30 görög városba juthatunk el Budapestről, méghozzá igencsak baráti áron. Összegyűjtöttük, miért érdemes már most lefoglalni a repjegyet.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

Kihelyezett ügyfélszolgálati munkatárs
( / Állás)

Kihelyezett ügyfélszolgálati munkatárs
2018.09.21

Élelmiszeripari betanított munkás
( / Állás)

Élelmiszeripari betanított munkás
2018.09.13

miden féle munka ajánlat
( / Állás)

noimage
2018.09.10

Szakembereket keresünk - 18. kerület
( / Állás)

noimage
2018.09.06

Irodai Asszisztens
( / Állás)

Irodai Asszisztens
2018.09.03

Állás
( / Állás)

noimage
2018.09.02

Állás
( / Állás)

noimage
2018.09.02

magyar tanár állás
( / Állás)

noimage
2018.08.31

takarítót/takarítónőt keresünk
( / Állás)

noimage
2018.08.28

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Szolgáltatások Budapesten

1D-5D Szempillarakás, töltés, manikur , pedikur!
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

1D-5D Szempillarakás, töltés, manikur , pedikur!

Idos ember /ek/ gondozasa
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

noimage

sminktanfolyam
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

sminktanfolyam

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten
(Szolgáltatás / Építőipar)

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó