Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Megfigyelhetjük, hogy az ingatlan árak az elmúlt években megnövekedtek. Ezeket a piackutatásokat, amik például ezt is kimutatja, az amerikaiak csinálták, mivel itt nem tizedelte meg az ingatlanállományt a világháború, és semmilyen más történelmi ciklus nem sodorta veszélybe ott ezt az ágazatot.

A lakások ára valóban irreálisak?

Az elmúlt években az eladni kívánt lakások árát, nagyon magasan hirdették meg, de nem kellett sokáig várni arra, hogy ez az ár legyen az elfogadott. A vírusnak köszönhetően azonban ezeket az árakat kénytelenek lesznek lejjebb vinni, mert így ebben a válságos időszakban nem fognak haszonra szert tenni. Egyelőre nem látszanak változások, még mindig idegen ez a szituáció az emberek számára. Érdemes a túlárazást átgondolni és saját magunkkal kompromisszumot kötve új árat keresni lakásunknak.

Mire figyeljenek a vevők?

Manapság a vevők várnak a vásárlással, a Covid19 miatt kialakult helyzet miatt. Várják, hogy az árak csökkenjenek, aminek így is kéne lennie. Azonban még mindig nem tudjuk mi lesz a járványnak köszönhetően a lakások sorsa az ingatlanpiacon. Az állam rengeteg lakásvásárlással kapcsolatos támogatást kínál most, amit sokan el is fogadnak. Jó, ha most vásárlunk ingatlant, hiszen nő az infláció és a gazdaság. Később befektetésnek is nagyszerű lehet. Az internetet rengeteg olyan oldal van, ahol megtalálhatjuk a számunkra megfelelő lakást Budapesten, például: startlak.hu

Hogyan alakulnak a lakás albérleti árak?

Ha csak kiadó lakást keresünk Budapesten, akkor érdemes kicsit utána néznünk az áraknak is. Ősszel körülbelül 160.000 Ft volt havonta. Ez növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Vidéken stagnált, vagy éppen esett a kiadó lakások ára, de volt, ahol szintén nőtt. Nagyon hullámzóak az adatok, de megéri ezekkel is foglalkozni a jövőben.

A hullámzó piacárak

Budapesten kicsit visszaestek az árak a vírushelyzet második szakaszában, de a friss statisztikák kicsi javulást mutatnak. A tavalyi év első felében szintén estek az árak, majd stagnált és újra esett egy kicsit. Ezzel ellentétben vidéken nőttek az eladások. Valószínűleg nagy hatással van erre a falusi CSOK is. A dél – dunántúli városokban figyelhetjük meg a legnagyobb növekedést a lakások vásárlásával kapcsolatban. Azt jósolják, hogy idén a fővárosban is növekedhetnek a lakások utána kereslet, hiszen mostantól elérhető a kedvezményes lakásépítési áfa, a lakásfelújítási program, valamint a csokos lakásokra vonatkozó illetékmentesség.

Megéri külvárosi részbe, vidékre költözni?

Sokan most is azt a nézetet vallják, hogy kicsit kijjebb, vidéken olcsóbb az élet, könnyebb lakást, házat vásárolni. Ha csak Budapest külvárosi részeit nézzük, akkor láthatjuk, hogy vannak, ahol minimálisa valóban olcsóbbak az ingatlanok, de inkább stagnálnak az árak. Sokan keresnek lakásokat még most is, az értékek viszont nem úgy csökkennek, ahogy arra számítottak a járvány miatt. Igaz, talán komfortosabbnak érezhetjük az ottani életet, nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottabbnak. Ezzel ellentétben rengeteg előnye van annak, ha Budapesten veszünk lakást, Később, ha ki szeretnénk adni, sokkal egyszerűbb dolgunk lesz, de a családi életet is egyszerűbbé teszi az, ha könnyen el tudunk jutni egyik helyről a másikba. Érdemes figyelni a túlárazásokra, hiszen sokáig a piacon maradhat így az eladni kívánt ingatlan. (x)

A Budapest rovat további hírei

Otthonról is bárki számára online elérhető, ingyenes mozgásnépszerűsítő programokkal, tudás- és videótárral pezsdíti fel a tavaszt a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT).
Fátyolüveg-technikával készült retró használati tárgyakat mutat be a Fátyolüveg - Egy korszak üvegbe formált karaktere, elfeledett szabadalom című kiállítás, amely péntektől látható a Kiskép...
A Semmelweis egyetem animációs filmjéből megérthetjük hogyan hozzák működésbe a védőoltások az immunrendszerünket.
Online rendezik az Egy nap népviseletben - Népviselet napja programot április 24-én.
Áprilisban csaknem egymillió adag Pfizer-BioNTech vakcina várható.
A kerékpáros szervezetek kérésére módosíthatják a KRESZ-t - mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.
Október végéig kötöttek ideiglenes szerződést.
A londoni Serpentine Galleries kreatív igazgatója, Hans Ulrich Obrist a BarabásiLab igazgatójával, a fizikus Barabási Albert-Lászlóval és a CAMP szellemiműhely-stúdió alapítójával, a képzőművész...
A nyugati országokban és a tengerentúlon már hagyománya van annak, hogy tehetős üzletemberek nemes célokat támogatnak. A körkérdésünkre adott válaszolokból kiderült, hogy a 100 leggazdagabb magyar...
Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 26 éves budapesti nővel szemben, aki unokázós módszerrel csalt ki milliókat idős asszonyoktól. Tavaly augusztus 27-én egy magát rendőrnek kiadó férfi hívta fel az...

A címlapról

Otthonról is bárki számára online elérhető, ingyenes...
A 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás...
Országos pályázat indul a falfelületek megújítására, az óvodák,...
A Magyar Posta Zrt. április 30-án, 174 év után kivezeti...
Áprilisban csaknem egymillió adag Pfizer-BioNTech vakcina várható.
A kerékpáros szervezetek kérésére módosíthatják a KRESZ-t - mondta...

Könyvajánló

Egy család története mutatja meg, hogy az autizmus nem csapás, hanem lehetőség
Hat lépés a tisztánlátás felé egy komplex világban
Velence idén március 25-én ünnepli 1600. születésnapját.
Könyvet írt a tömény szenvedéséről Benkovics Péter

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.
36 hónapja tartó egyeztetéssorozat után példaértékű konszenzus született a zöld szervezetek, a civil szervezetek és a Hegyvidéki Önkormányzat között a Normafán kialakítandó lombkorona-tanösvény ügyében. A szerdai egyeztetésen a tervező csapat és az önkormányzat mellett az alábbi szervezetek képviselői vettek részt
A gyerekvállalás bátorítására indított petíciót a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szerdán; a kívánt gyerekek megszületéséért tevékenykedő civil szervezet nyilatkozatát online írhatják alá a támogatók.
A gyermekjogokat is érinti a járványhelyzet – A Hintalovon Alapítvány összefoglalója a törvényi változásokról