Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A drágább, nagyobb kényelmet vagy energetikai korszerűsítést szolgáló berendezésekre külön gondolnunk érdemes, fontosabb belefoglalni őket a lakásbiztosításba – de talán sokan nem is tudják, hogy az az ilyen elemekre, berendezésekre is fedezetet nyújthat.

1. Napelem, napkollektor

Az utóbbi években – a támogatásoknak is köszönhetően – egyre jobban elterjedtek a háztartási felhasználású napelemek és napkollektorok. A rendszer kiépítése és a panelek felszerelése meglehetősen nagy beruházás, ráadásul a panelek fokozottan ki vannak téve az időjárási viszonyoknak, a villámcsapás okozta túlfeszültségnek és a vandalizmusnak, lopásnak is. Nem árt ezért gondolni a napelemek és –kollektorok védelmére: szerencsére számos lakásbiztosításhoz már köthető ilyen kiegészítő fedezet.

2. Hőszivattyú

Az energetikai korszerűsítés egy másik népszerű megoldása a hőszivattyús rendszer kiépítése. A napelemekhez hasonlóan ezekben is keletkezhet elemi kár okozta meghibásodás, de a kültéri egység is rongálódás áldozata lehet. Létezik olyan lakásbiztosítás, ami kiegészítőként hőszivattyú meghibásodására vagy sérülésre is ajánl fedezetet, esetenként a napelemekkel és –kollektorokkal együtt, megújuló energia vagy zöld csomagban.

3. Klímaberendezés

Az itt említett beruházásokból valószínűleg ez a legnépszerűbb, hiszen a nyári hőségben egyre többen érzik szükségét, és a beruházási költsége is ennek a legalacsonyabb. Ennek ellenére a klímaberendezésben keletkezett kár kijavítása sem feltétlenül filléres kaland, ezért tanácsos felvenni a lakásbiztosítás fedezetei közé. A légkondinak is van ugyanis kültéri egysége, ami sérülhet, egy villámcsapás okozta túlfeszültség pedig akár az egész berendezést tönkreteheti. A villámcsapás indukciós hatásának fedezetét a legtöbb lakásbiztosítás alapcsomagja tartalmazza, a külső egység szándékos rongálására pedig vandalizmus kiegészítőt is lehet kötni, de egyes biztosítóknál megtalálható külön kiegészítő biztosítás a klímaberendezés rongálódására is.

4. Medence, terasz

Nyáron az otthon kényelmét nagymértékben megnöveli egy tágas terasz pihenést szolgáló bútorokkal, esetleg egy medencével vagy jakuzzival felszerelve. Mindezek szabadtéren természetesen ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, a bútorok a lopásnak is, kár esetén az újjáépítésük pedig jelentős összegbe kerülhet. Érdemes ellenőrizni, hogy a lakásbiztosítás tartalmazza-e a kerti építményeket (terasz, medence), illetve a szabadtéren tárolt ingóságok fedezetét!

Új lakásbiztosítás kötése esetén tehát nem szabad megfeledkezni a különleges berendezésekről, kényelmi elemekről sem, amik nagy értékűek és ezért kár esetén nehezebb pótolni is őket, hiszen ezekre is találhatók kiegészítő biztosítások. Egy nagyobb átalakítás, korszerűsítés után pedig érdemes a lakásbiztosítási szerződést is újra elővenni, mert minél nagyobb volt a beruházás, annál jobban megnőtt az ingatlan újjáépítési értéke is – és a megújult otthon kényelmét is nyugodtabban lehet élvezni azzal a tudattal, hogy egy káresemény esetére biztosítva vannak az új berendezések is.

Lakásbiztosítás kalkulátorunkban egyszerűen kiszámolhatja a biztosítók ajánlatait, az összehasonlító oldalon ellenőrizheti, milyen kiegészítő fedezeteket nyújtanak az egyes csomagok, pár kattintással pedig egyszerűen hozzá is adhatja őket a kiválasztott biztosításhoz.

Forrás: CLB blog

A Budapest rovat további hírei

A home office lehetősége a legmeghatározóbb szempont munkahelyváltás esetén az informatikai szektorban.
A drágább, nagyobb kényelmet vagy energetikai korszerűsítést szolgáló berendezések re külön gondolnunk érdemes, fontosabb belefoglalni őket a lakásbiztosításba.
Újabb eljárással egészült ki a nőgyógyászati daganatos betegek minimálisan invazív beavatkozással járó terápiás palettája a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika daganatsebészeti centrumában.
Világszinten rohamosan nő a perifériás érbetegségben, vagyis érszűkületben szenvedők száma.
Az est középpontjában az író prózai munkássága áll.
Legendásan nagy, összetartó család a Nádasberczy, ahol hagyomány, hogy minden 10 éves családtag kap egy másolatot a családi fényképalbumból, hogy megismerje a család történetét.
Ezt mind fenntartjuk! címmel indul a 2022-es Múzeumok Őszi Fesztiválja, melynek idei célja bemutatni, hogy a múzeumok milyen sokféle szerepet vállalhatnak a társadalmi, gazdasági és természeti...
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A részvétel kötelező.
Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából az eddigi legteljesebb kiállítást rendezték meg.
Ha saját gépjárművel rendelkezünk, nagy valószínűséggel a futómű beállítás fogalma már nem ismeretlen számunkra. Persze még így is előfordul az, hogy néhányan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen...

A címlapról

Nemzeti konzultáció indul a szankciókról, de mi ennek a jelentősége?...
Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged...
A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az...
A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...
A nyertes pályázók sem dőlhetnek még hátra.
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech