Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

A főpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre azt mondta: szólnak érvek amellett, hogy a Lánchídon csak buszok és kerékpárosok közlekedjenek.

A baloldali főpolgármester szerint minimális a forgalom a Lánchídon a többi hídhoz képest, a közösségi közlekedés viszont használja. Az M1 által megkérdezett autósok felháborítónak tartják az újabb terveket.   A pesti alsó-rakparton most is nagyon lassan halad a kocsisor. A főpolgármester tervei szerint pedig hamarosan sehogy sem fog. Karácsony Gergely ugyanis autómentesítené a rakpartot. És nem ez az egyetlen terve.

Lánchíd lezárva. Ez a tábla fogadja az autósokat most még a felújítás miatt. A főpolgármester tervei szerint azonban ez tartósan is így maradhat.

Karácsony Gergely egy szerdai sajtótájékoztatón fejtette ki, hogy a rakpart után a Lánchídról is kitiltaná az autókat. Az M1 Híradója megkérdezte az autósokat, mi a véleményük Karácsony Gergely ötletéről:

 

„Hú hát ezt nem tudnám a tv-ben elmondani, tehát kisípolnátok, nem véletlenül dobálták meg őt almával. Borzasztó”.

„Szerintem sokkal nagyobb káosz lenne és sokkal nagyobb légszennyezettség az egész városban ezeket a helyeket lezárná” – fogalmaztak az autósok.

Karácsony Gergely azonban szakmai érveket emleget. Tervei szerint a Lánchídon csak tömegközlekedési eszközök, kerékpárosok és gyalogosok közlekedhetnének.

„Tekintettel arra, hogy a Lánchídnak a gépjárműforgalomban betöltött szerepe minimális, viszont az egész történelmi belvárosnak a közösségi közlekedés szempontjából kulcskérdés a Lánchíd helyzete, szólnak emellett szakmai érvek” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester.

Közben hatalmas dugók jellemzőek Budapest belvárosában. A Lánchíd és a rakpart lezárása pedig még drasztikusabb állapotokat idézne elő. Erről már a Magyar Autóklub alelnöke beszélt.

„Hogyha ezt a forgalmat áthelyezik valahova, és márpedig az áthelyezés úgy van elképzelve, hogy Bajcsy-Zsilinszky útra, illetve a kiskörútra helyeződik át ez a forgalom, akkor ott ez majd teljesen ellehetetlenül. Arról nem is beszélve, hogy ez a forgalom ott olyan környezetvédelmi károkat fog okozni, ami nyilvánvaló, hogy nem kívánatos a lakosság részéről, arról nem is beszélve, hogy balesetvédelmi szempontból is gondokat fog okozni” – mondta Kenderesy János a Magyar Autóklub alelnöke.

(hirado.hu)

A Budapest rovat további hírei

A Towerful Events egyedülálló kezdeményezés Magyarországon, hiszen neves világzenészek az egyik legkülönösebb templomunk előtt, pontosabban a templom tornyának tövében adnak koncerteket.
Különleges zenei eseménynek ad otthont december 21-én, este 8 órától Budapest egyik ikonikus épülete, a Szent István Bazilika.
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a Vasúttörténeti Parkban, amely a szezon utolsó eseményét követően bezár, és csak 2023 tavaszán lesz ismét látogatható.
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november 15-i adatai szerint a hazai földgáztárolók töltöttsége 5,44 milliárd köbméter volt, ami az összkapacitás 86,02 százaléka.
A kormány döntött arról, hogy azokra az állami és önkormányzati tulajdonú bérházakra is kiterjeszti a rezsicsökkentést, amelyek nem minősülnek társasháznak – közölte Németh Szilárd rezsicsökkentés...
Másfél éves csúszással és az eredetinél ötmilliárd forinttal drágábban, de újra használható a Lánchíd decembertől.
Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a Városligeti Műjégpálya.
Jó hírről számolt be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter: a szakértői várakozások felett, 4,1 %-kal erősödött a magyar gazdaság a harmadik negyedévben.
A közönség voksai alapján kétszer lett a kontinens legjobb karácsonyi vására a budapesti adventi ünnep a Bazilikánál az elmúlt három évben.
Nyitva tart a Fellegvár és a Bobpálya, egész télen megrendezik a lovagi tornákat, horgászhatunk a pisztrángos tavakban, sőt wellnessezhetünk is.

A címlapról

Az új intézmény az energiapolitika egységes irányításáért felel...
Rendeletmódosítás a fővárosi tulajdonú ingatlanban működő...
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a...
A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és...
Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech