Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.

  Az LMP társelnöke azt szeretné, hogy digitális eszközök segítségével követnék az autósok mozgását, ami jelez, ha a sofőr torlódásba kerül, és minél nagyobb a dugó, annál több pénzt fizettetnének velük. Közben már három kerületben vezetnének be 30 km/h-s sebességkorlátozást.  

A fővárosban a különböző lezárások kreálják a dugókat, aminek a terheit rázúdítanák az autósokra – mondta Deák Dániel. A XXI. század Intézet vezető elemzője meglepő ötletnek nevezte az LMP javaslatát. Kijelentette: nem véletlen, hogy Karácsony Gergely óvatosan fogalmaz e témában.

 

Érezhető, hogy felmérte:

a dugódíj ötlete meglehetősen elutasított a fővárosban.

Mögöttünk vannak az időközi választások, s az eredmények alapján látni: a jobboldal még ott is nyerni tudott, ahol korábban a balliberális oldal győzött.

A választási eredményeket Deák Dániel jelzésértékűnek nevezte.

A szakértő szerint a fővárosi balliberális politikusok a dugódíj, vagy a 30 km/h-s sebességhatár bevezetésének szorgalmazása közben olyan városokra hivatkoznak, mint például az ausztriai Graz. Csakhogy: ezek nem Budapest-léptékű városok, hiszen sokkal kisebb méretűek és kevesebb lakossal rendelkeznek. Hozzátette: Karácsony Gergely nem először gondolkodik így, hiszen a bicikli-sávok bevezetése mögött is hasonló logika húzódik. A főpolgármester által példának tartott városok fele-, vagy negyed-akkorák, mint Budapest. Ami egy néhány százezres településen működik, nem biztos, hogy egy kétmilliós nagyvárosban is működik. Ezért életidegenek ezek a minták.Deák Dániel szerint a 2019-es önkormányzati választási kampányban Karácsony Gergely megígérte, hogy minden fontos budapesti döntés előtt kikéri majd a budapestiek véleményét. „Én budapestiként még nem találkoztam azzal, hogy az értelmetlen biciklisávok felfestéséről, a különböző lezárásokról – mint például amit a rakpart, vagy a Lánchíd esetében terveznek – vagy a 30 km/h-s sebességkorlátozás bevezetéséről bárki is megkérdezte volna a véleményemet. A budapestiekkel nem konzultálnak. Tarlós István hivatali időszakában létezett a Budapest-infó, ahol a kormányinfó mintájára a főpolgármester kiállt, és minden újságírói kérdésre válaszolt. Amióta Karácsony Gergely a főpolgármester, ilyenről nincsen szó” – mondta.

Hozzátette: teljes homály fedi a fővárosi lépéseket.

Mint fogalmazott: „láttuk őket kormányon, emlékszünk, hogy milyen javaslataik voltak: elképesztő mennyiségű adóemelést vezettek be. De manapság is a különféle adóemelési javaslataikat szorgalmazzák. Emlékezzünk a koronavírus időszakára. Akkor a kormánynak rendeletben kellett megtiltani, hogy a budapesti városvezetés adót emeljen. Ahelyett ugyanis, hogy a főváros egy válságidőszakban segítette volna a helyi vállalkozásokat,

Karácsony Gergelyék az adók emelésen gondolkodtak. Amikor pedig a kormány a kis- és középvállalkozásoknak elengedte az iparűzési adó felét, akkor azt felháborodva, elfogadhatatlan döntésként utasították el. A balliberális térfél ebben tud gondolkodni”

– mondta Deák Dániel, a XXI. század Intézet vezető elemzője.

 

(hirado.hu)

A Budapest rovat további hírei

A Magyar Királyi Székesfehérvári 17-s honvéd gyalogezred 1918. november 17.-én hazatér a frontról.
Milyen az ideális konyha, miként tudjuk a legtöbbet kihozni akár a legkisebb étkezőből, és vajon mely dizájntrendek a legnépszerűbbek most a konyhai kis- és nagygépek világában?
Újraindul a fogaskerekű április 1-jén, szombaton; a téli üzemszünet idején felújított pályán csendesebben és üzembiztosan járnak majd a vonatok – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK)...
Végre megszületett a kormánydöntés: a főváros 54 milliárdnyi európai uniós forrásból 51 új villamost vásárolhat.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.
A folyamatosan változó piaci környezet, a megemelkedett működési költségek a cégek vezetőit állandó kihívások elé állítják, mely gyors reagálást és permanens újratervezést igényel.
A MI SÁNDORUNK - Petőfi az evangélikus oktatás útvesztőiben. Időszaki kiállítás az Evangélikus Országos Múzeumban május 31-ig.
A brit gitáros, John McLaughlin zeneszerző, a fúziós jazz úttörője számos különböző módon nagy hatással volt a jazz és a rock történetére.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban...
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?

A címlapról

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által...
Sarkvidéki eredetű levegő árasztja el a Kárpát-medencét a jövő hét...
2017 óta fékezte Budapest észak–déli közösségi közlekedését a...
Budapest is szerepel az amerikai Time magazin World's Greatest...
Napról-napra erősödik a nappali felmelegedés, 20 fokot hoz a...
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnep...

Könyvajánló

A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech