Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.

  Az LMP társelnöke azt szeretné, hogy digitális eszközök segítségével követnék az autósok mozgását, ami jelez, ha a sofőr torlódásba kerül, és minél nagyobb a dugó, annál több pénzt fizettetnének velük. Közben már három kerületben vezetnének be 30 km/h-s sebességkorlátozást.  

A fővárosban a különböző lezárások kreálják a dugókat, aminek a terheit rázúdítanák az autósokra – mondta Deák Dániel. A XXI. század Intézet vezető elemzője meglepő ötletnek nevezte az LMP javaslatát. Kijelentette: nem véletlen, hogy Karácsony Gergely óvatosan fogalmaz e témában.

 

Érezhető, hogy felmérte:

a dugódíj ötlete meglehetősen elutasított a fővárosban.

Mögöttünk vannak az időközi választások, s az eredmények alapján látni: a jobboldal még ott is nyerni tudott, ahol korábban a balliberális oldal győzött.

A választási eredményeket Deák Dániel jelzésértékűnek nevezte.

A szakértő szerint a fővárosi balliberális politikusok a dugódíj, vagy a 30 km/h-s sebességhatár bevezetésének szorgalmazása közben olyan városokra hivatkoznak, mint például az ausztriai Graz. Csakhogy: ezek nem Budapest-léptékű városok, hiszen sokkal kisebb méretűek és kevesebb lakossal rendelkeznek. Hozzátette: Karácsony Gergely nem először gondolkodik így, hiszen a bicikli-sávok bevezetése mögött is hasonló logika húzódik. A főpolgármester által példának tartott városok fele-, vagy negyed-akkorák, mint Budapest. Ami egy néhány százezres településen működik, nem biztos, hogy egy kétmilliós nagyvárosban is működik. Ezért életidegenek ezek a minták.Deák Dániel szerint a 2019-es önkormányzati választási kampányban Karácsony Gergely megígérte, hogy minden fontos budapesti döntés előtt kikéri majd a budapestiek véleményét. „Én budapestiként még nem találkoztam azzal, hogy az értelmetlen biciklisávok felfestéséről, a különböző lezárásokról – mint például amit a rakpart, vagy a Lánchíd esetében terveznek – vagy a 30 km/h-s sebességkorlátozás bevezetéséről bárki is megkérdezte volna a véleményemet. A budapestiekkel nem konzultálnak. Tarlós István hivatali időszakában létezett a Budapest-infó, ahol a kormányinfó mintájára a főpolgármester kiállt, és minden újságírói kérdésre válaszolt. Amióta Karácsony Gergely a főpolgármester, ilyenről nincsen szó” – mondta.

Hozzátette: teljes homály fedi a fővárosi lépéseket.

Mint fogalmazott: „láttuk őket kormányon, emlékszünk, hogy milyen javaslataik voltak: elképesztő mennyiségű adóemelést vezettek be. De manapság is a különféle adóemelési javaslataikat szorgalmazzák. Emlékezzünk a koronavírus időszakára. Akkor a kormánynak rendeletben kellett megtiltani, hogy a budapesti városvezetés adót emeljen. Ahelyett ugyanis, hogy a főváros egy válságidőszakban segítette volna a helyi vállalkozásokat,

Karácsony Gergelyék az adók emelésen gondolkodtak. Amikor pedig a kormány a kis- és középvállalkozásoknak elengedte az iparűzési adó felét, akkor azt felháborodva, elfogadhatatlan döntésként utasították el. A balliberális térfél ebben tud gondolkodni”

– mondta Deák Dániel, a XXI. század Intézet vezető elemzője.

 

(hirado.hu)

A Budapest rovat további hírei

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november 15-i adatai szerint a hazai földgáztárolók töltöttsége 5,44 milliárd köbméter volt, ami az összkapacitás 86,02 százaléka.
A kormány döntött arról, hogy azokra az állami és önkormányzati tulajdonú bérházakra is kiterjeszti a rezsicsökkentést, amelyek nem minősülnek társasháznak – közölte Németh Szilárd rezsicsökkentés...
Másfél éves csúszással és az eredetinél ötmilliárd forinttal drágábban, de újra használható a Lánchíd decembertől.
Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a Városligeti Műjégpálya.
Jó hírről számolt be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter: a szakértői várakozások felett, 4,1 %-kal erősödött a magyar gazdaság a harmadik negyedévben.
A közönség voksai alapján kétszer lett a kontinens legjobb karácsonyi vására a budapesti adventi ünnep a Bazilikánál az elmúlt három évben.
Nyitva tart a Fellegvár és a Bobpálya, egész télen megrendezik a lovagi tornákat, horgászhatunk a pisztrángos tavakban, sőt wellnessezhetünk is.
Megújítják az útburkolatot az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszán a Szerencs utcánál, ezért több busz is módosított útvonalon közlekedik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK)...
Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Közel 20 ingyenes koncerttel készül karácsonyig a Together Gospel Singers azokon a Pest megyei településeken, ahol az önkormányzat a közösségi tereket, művelődési házakat vagy könyvárakat hétvégén...

A címlapról

A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és...
Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november...
A kormány döntött arról, hogy azokra az állami és önkormányzati...
Másfél éves csúszással és az eredetinél ötmilliárd forinttal...
Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech