Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Egy ház tetőszerkezete omlott le Budapest belvárosában hétfő délelőtt.

Az eset a hatodik kerületi Jókai utca és Aradi utca sarkán történt, a törmelék a Jókai utcára hullott. A tűzoltók már a helyszínen vannak, az épület közelében hatalmas por van. A környező utcákat lezárták – a hírről először a Telex számolt be. 

A Népszava megszerezte az egyik biztonsági kamera felvételét, ami rögzítette a házomlást.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese az indexet arról tájékoztatta, hogy nagy erőkkel vonultak a helyszínre, bővebb tájékoztatást későbbre ígért. Közben a katasztrófavédelem hivatalos oldalán megjelent tájékoztatásban azt írják, a tűzoltók átvizsgálják a romokat a Jókai utca és az Aradi utca kereszteződésénél.

Leszakadt egy társasházi épület födémje Budapest VI. kerületében, a Jókai utca és az Aradi utca kereszteződésében. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik keresőkutyával átvizsgálják a romokat. Az egységek a társhatóságok közreműködésével lezárták a területet

– olvasható a katasztrófavédelem oldalán.

11 Galéria: Beomlott egy ház a Jókai utcábanFotó: Szollár Zsófi / Index

Több ember megsérült, öt autó totálkáros lett 

Kisdi Máté, a Főváros Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra. Az omlás magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék pedig a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant. Ennek következtében 

többen megsérültek, sok autó megrongálódott, öt jármű teljesen összelapult.

A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a megrongált autókat, de nem találtak bennük senkit, ahogy a megrongálódott lakásokban sem – közölte Kisdi Máté.

11 Galéria: Beomlott egy ház a Jókai utcábanFotó: Szollár Zsófi / Index

A mentők egy súlyos és három könnyű sérültet vittek kórházba, miután hétfő délelőtt leomlott a VI. kerületi Jókai utcában lévő egyik ház negyedik emeleti falrésze – hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1-en közölte: összesen négy ember sérült meg az omlásban, a mentőszolgálat hat kocsival érkezett a helyszínre. 

A LEGSÚLYOSABB SÉRÜLT EGY FIATAL NŐ, AKI KOPONYA-, GERINC- ÉS BELSŐ SÉRÜLÉSEKET IS SZENVEDETT.

Őt a mentősök azonnali ellátásban részesítették, és baleseti osztályra szállították. A másik három  sérült zúzódásokat, kisebb sérüléseket szenvedett, őket is ellátták és a baleseti osztályra vitték – közölte Győrfi Pál. 

11 Galéria: Beomlott egy ház a Jókai utcábanFotó: Szollár Zsófi / Index

Eljárás indult 

Többen megsérültek, a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított – olvasható a rendőrség honlapján. Mint írják, az elsődleges adatok szerint a lehulló törmeléktől az utcán négyen sérültek meg. A helyszínen jelenleg is tartanak a mentési munkálatok, a Jókai utca Aradi és Dessewffy utca közötti szakaszát, valamint az Aradi utca 1–5. szám között szakaszát lezárták. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a történteket

– olvasható a közleményben.

Az ügyben megkeresték az Országos Mentőszolgálatot is, de válasz tőlük még nem érkezett.

Megszólalt a polgármester

Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere azt írta, hogy most ugyanannak a háznak a teteje omlott be, amelyik egy hónappal korábban kigyulladt és száz négyzetméternyi területen égett.

Azt írta, hogy a tetőtér az omlás előtt átépítés alatt állt. Közölte továbbá, hogy egyeztetett a társasház közös képviselőjével, és felajánlotta, hogy a házban élőknek ideiglenes szállást biztosítanak, ha szükséges.

Súlyosan megsérült a Budapesti Operettszínház egyik táncosa

Súlyosan megsérült a terézvárosi házomlásban a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze, aki éppen munkahelyére tartott, jelenleg kórházi, baleseti ellátásban részesül. Az operettszínház vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját

(index.hu)

A Budapest rovat további hírei

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltó országos csúccsal aranyérmet nyert a római úszó Európa-bajnokság csütörtöki...
Nádas Péter Budapestje fotópályázat!
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023 tavaszától már a teljes vonalon szerelvények közlekednek majd.
A fájdalom vagy a fáradtság nem lehet kifogás a mozgás ellen
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos arra kérte a nagycsaládosokat, hogy a kormányhivatalokban igényeljék a rezsicsökkentés által számukra biztosított további gázárkedvezményt,...
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Milánó a biohulladék megfelelő begyűjtésének területén utat mutat számos ország számára.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech