Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A személyre szabott lakberendezés és design állt a most véget ért OTTHONDesign Ősz kiállítás és vásár középpontjában. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban második alkalommal rendezték meg az eseményt, amelyre idén is közel húszezren látogattak el.

A háromnapos kiállítás látogatói száz kiállító segítségével kaphattak képet a magyar bútorgyártás, a kreatív ipar jelenéről és trendjeiről, a lakásbelső kialakításához szükséges termékkörök újdonságairól. A kiállítói standok mellett a szakmai és közönség programok középpontjában idén – a nemzetközi trendeknek megfelelően – a személyre szabott lakberendezés állt. A szervezők abból a tendenciából indultak ki, hogy egyre többen igyekeznek a lakókörnyezetüket egyedi, nem tömegtermeléssel előállított tárgyakkal felszerelni.

„Ez egy fejlődő vásár, de ahogy látom, szép jövő előtt áll – mondta a megnyitón Cselényi Krisztina, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség főtitkára. Külön kiemelte a Design&Go projektet, mely a Bútorszövetség tagvállalatainak, a Lakberendezők Országos Szövetsége lakberendezőinek közreműködésével, a HUNGEXPO támogatásával először mutatkozhatott be publikum előtt itt az őszi rendezvényen. A projekt összehozza a vevőket és a hazai gyártókat. Egy különleges szoftver és szakavatott lakberendezők segítségével a vásárló rövid idő alatt megtervezheti saját konyhabútorát, amelyet végül hazai gyártók készítenek el. A program népszerűségére jellemző, hogy már a kiállítás megnyitására elfogytak a tervezése, tanácsadásra meghirdetett időpontok.

A személyre szabott tervezés jegyében a kiállítás minden napján ingyenes lakberendezési tanácsadás is várta a látogatókat. A Lakberendezz velünk! elnevezésű programon az OTTHONNEKED lakberendezői csapata nyújtott megoldást a legkülönfélébb lakberendezési problémákra. A teltház itt is garantált volt már a nyitás előtt.

A szervezőket is meglepte, hány magyar fiatal designer jelentkezett saját pályamunkával a Wood Like After pop-up store elnevezésű standra, amely kiállítási lehetőséget biztosított pályakezdő kreatív, fával foglalkozó szakembereknek. A Magyar Bútor és Faipari Szövetség célja az volt, hogy a fiatal tervezők és gyártók közvetlenül találkozhassanak a potenciális vásárlókkal. A szakmai zsűri ajánlásával végül 20 tárgy került a közönség elé.

Sokan keresték fel a a MAGYAR DESIGN pop up store-t is, ahol korszerű, környezettudatos, időtálló design használati bútorokból, lámpákból, kerámia és egyéb apróbb  lakberendezési tárgyakból lehetett válogatni. A SZETT – OTTHON standján egyedi textil szőnyegek, párnák, takarók, textil képek, dekor tárgyak mutatták meg, milyen színvonalra képesek a magyar textiltervezők.

Az OTTHONDesign kiállítások elmaradhatatlan része a WoodLike workshop, egy jól felszerelt faipari műhely, ahol a látogatók az asztalos szakmai fortélyait ismerhetik meg és próbálhatják ki. A stand a három nap alatt szinte megközelíthetetlen volt.

Az idei évben a FABLAB Budapest csapata is eljött a kiállításra egy mobil műhellyel, olyan nem speciális technikákat bemutatva, mint a 3D nyomtató, a lézervágót és a speciális mobil CNC eszköz amelyek segítségével bárki, saját használatra alkothat tárgyakat.

A kiállítással egy időben rendezték a LAKÁS 2019 kiállítást, ahol szinte a teljes ingatlan értékesítő és építő szakma jelen volt, és a látogatók tájékozódhattak a legújabb lakástámogatási és hitel-formákról.

Az OTTHONDesign legközelebb jövő április elején jelentkezik a CONSTRUMA részeként.

A HUNGEXPO következő őszi kiállításai: AUTOMOTIVE Hungary október 16-18 között, ahol az autóipari beszállítóké a főszerep, azt követően pedig a szépségipar szakkiállítása a Beauty & Style október 18-20. között.

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Varázslatos történelmi kézműves vásárral indítja a Nemzeti Múzeum az idei adventet Ismét történelmi kézműves vásár és hagyományőrző találkozó lesz a Magyar Nemzeti Múzeumban 2019. november 30. és...
November 23-án szombaton tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre az ország legfittebb napja a DECATHLON FittAréna . Több ezres közönséget 4000 m 2 alapterületű Fitnesz Park és ÉletmódExpo...
Önálló színházi estre készül Damu Roland: november 29-én a Pesti Szabad Szalonban mutatja be az "ÉN és én" című egész estés, egyfelvonásos produkcióját, melyet a Budapesti Showszínház gondozásában...
Sally Porter gyakran elveszíti az időt. Nem tudja, hogyan került a metróba, miért vannak festékfoltok a blúzán...
A Fonó Budai Zeneház 2019-ben ismét elnyerte a MagyarBrands díjat, Kiváló Fogyasztói Márka kategóriában.
November 16-17-én Siófokon évadzárót ünnepelnek a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratonon.
2020-ban is egyedülálló programokkal, szuperprodukciókkal és világsztárokkal érkezik a Budapesti Nyári Fesztivál.
A 22-szeres EVEREST CSÚCSMÁSZÓ, Ngima Nuru Sherpa Magyarországon!
Vigadó, 2019. december 1. Karmester: Dénes István Közreműködik: Fejes Krisztina – zongora, Kállai Ernő – hegedű, és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Vajda János: Filharmóniai ünnepi...
Világklasszisok a Fonóban! A város legjobb táncházai és toplistás zenék mellett nemzetközi szinten is elismert magyar és külföldi művészek szerepelnek a Fonó november-decemberi programjában....

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó