Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A koronavírus-betegség súlyosságát elsősorban a szervezet általános állapota és az immunrendszer fertőzések elleni védekezőképessége határozza meg, ezért korántsem mindegy, hogy milyen állapotban van az immunrendszerünk, mennyire élünk egészségesen, és mennyire figyelünk a vitaminpótlásra. A világjárvány még inkább felhívja a figyelmet az egészséges életmód kialakítására és fontosságára – de mit tehetünk, ha szeretnénk ellenállóbbak lenni a betegségekkel szemben?

Az ember immunrendszerének hatékony működéséhez és a kórokozók által okozott fertőző betegségek miatti, akár életveszélyes szövődmények elkerüléséhez jelentős mértékben járul hozzá az egészséges és stresszmentes életmód, kiegyensúlyozott táplálkozás és rendszeres testmozgás. A vírus ellen a világon a legerősebb fegyver az oltás, de mellette elkerülhetetlen az immunrendszer erősítése. A legfrissebb kutatások bizonyítják, hogy a COVID-19 kialakulásának, vagy súlyosabb szövődmények előfordulásának kockázatát csökkentheti a nikotinamid-mononukleotid (NMN), D3-vitamin, rezveratrol és kvercetin, így ezeket kiemelten fontos pótolni a szervezetben.

A koronavírus-fertőzés okozta tünetek és a betegség lefolyása egyénenként változó lehet: valaki tünetek nélkül esik át a betegségen, mások enyhén, és vannak, akik kórházba kerülnek súlyos, lázas állapotban, légzési elégtelenséget okozó tüdőgyulladással, és sokan bele is halnak a fertőzésbe. Számos klinikai kutatás zajlik a koronavírus általi betegség és az immunrendszer működésének megértését illetően világszerte, és bár még rengeteg kérdés van a témában, az már bizonyított, hogy a védőoltás mellett a leghatékonyabb védekezést a jól működő immunrendszer jelenti.

„Ha az immunrendszer nem működik rendesen, akkor nem képes megfelelő védelmet nyújtani a COVID-fertőzés ellen, ami jobb esetben a betegség lassú gyógyulásához, rosszabb esetben pedig súlyos szervkárosodások révén halálhoz vezethet” – figyelmeztet Dr. Széchenyi Kornél. Az immunrendszer működőképessége függ az örökletes genetikai tényezőktől, az életmódtól és a kortól is. „Szervezetünk működése bonyolult biokémiai folyamatoktól függ, amihez számos anyag megfelelő mennyiségű jelenlétére van szükség. Ha ezek közül a fontos anyagok közül valamelyik hiányzik, vagy nincs jelen a szükséges mennyiségben, akkor az adott biokémiai folyamat nem lesz képes a szervezet működéséhez szükséges feladatát megfelelően ellátni, ami a sejtek és azon keresztül a szervezet funckiójának zavarához vezethet, ami ezen keresztül valamilyen betegség formájában jelenhet meg” – részletezi a szakember.

Az egyik ilyen és legfontosabb biokémiai folyamat a szervezetben az energia előállítása és biztosítása annak működéséhez. Az energiát a sejtek a felvett tápanyagokból állítják elő és bizonyos energiaszállító molekulák segítségével juttatják el az energiafelhasználás helyére. „Ebben a NAD+ az egyik legjelentősebb szereplő, nélküle pár perc alatt meghalnánk. Az életkor előrehaladtával a szervezetben termelődő NAD+ szintje fokozatosan csökken. Ötven éves kor körül a szintje mintegy fele a fiatal felnőttekéhez képes” – teszi hozzá.

A Mycellen termékfejlesztő orvosa a klinikai kutatások eredményeire hivatkozva elmondja, hogy a szervezet NAD+ szintjét növelni lehet a NAD+ egyik előanyagának, a nikotinamid-momonukleotid (NMN) bevitelével. Az NMN a szervezetben NAD+ molekulává alakul át, növelve ezzel a NAD+ szintjét, hozzájárulva a szervezet működéséhez szükséges energia biztosításához és az élettani funkciók normalizálásához. Egy klinikai tanulmányban a COVID-19 betegségben szenvedő betegeknek NMN-készítményt adva a tünetek drámai javulását tapasztalták.

A Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője szerint azonban fontos megemlíteni, hogy bár a NAD+ étrend-kiegészítőként történő fogyasztása hozzájárulhat az immunrendszer természetes védekezőképességének megerősítéséhez, nem biztos, hogy önmagukban kellő védelmet nyújtanak a fertőzések ellen, vagy a betegségek legyőzésében.

 

A Budapest rovat további hírei

2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be Fischer Ádám karmester és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével eddigi legnagyszabásúbb, négy estén át...
A BKV eddig már jól bevált hagyományait követve – egy élőzenei koncertnek helyet adva – ismét zenével kedveskedik az M4 utasainak.
Emlékeink 65 címmel készül jubileumi gálaműsorra a Duna Művészegyüttes a Nemzeti Táncszínházban május 18-án, ahol meglepetés vendégekkel idézik meg az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb pillanatait.
A levegőminőség mérése egyre fontosabb környezetvédelmi kérdés a világ nagyvárosaiban, és nincs ez másként Budapesten sem.
Közel 100 előadóval és több mint 1000 résztvevővel, idén immár hetedik alkalommal rendezik meg május 11-12-én Budapesten a PREGA Konferencia és Kiállítást.
Az intimlézerről mára sokan tudják, hogy megoldás az inkontinencia és a kellemetlen hüvelyszárazság kezelésére, de arról kevesebbet hallani, hogy esztétikai okokból is választják a nők ezt a...
Az ünnepélyes eredményhirdetést pénteken délelőtt tartották a Főpolgármesteri Hivatal udvarán.
Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: egész Európában nőnek az árak, amelynek elsődleges oka a háború, és amíg a háború nem ér véget, addig az árak emelkednek.
Az alábbi cikk az eseménymenedzser oldalán jelent meg.
Magyarország európai uniós csatlakozásának 18. évfordulója alkalmából ismét különleges, ingyenes, 18 kilométeres futás lesz Budapesten május 8-án.

A címlapról

Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a...
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be...
A mindenkori kormány leginkább a közúti infrastruktúra...
Az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan a felszíni...
Távozott hivatalából Áder János.
Május 9-től drasztikusan megemelkedtek a fővárosban a taxis tarfiák:...

Könyvajánló

"Mindenkinek van takargatnivalója. Neked mi? Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig.
Warren C. Sanderson és Sergei Scherbov: Előretekintő élettartam című könyve a népesség idősödését egy új dimenzió beemelésével, az előretekintő, úgynevezett távlati életkor mentén is elemzi.
A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech