Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A tavaly nálunk is megjelent Igazából mennyország című könyv gyerekeknek szóló változatát is a kezükbe vehetik mostantól a hazai olvasók. A gazdagon illusztrált könyvben egy nebraskai kisváros lelkészének négyéves kisfia, Colton meséli el mennyországban átélt élményeit a többi gyereknek.

Az Igazából mennyország (Heaven is for Real) 2011 legnépszerűbb könyve lett az Egyesült Államokban, a kisfiú történetet apukája mesélte el. A XXI. század kiadó tavaly adta ki Magyarországon, nálunk is az év egyik legnagyobb könyvsikere lett. A könyv népszerűsége nyomán, a gyermek főhős aktív közreműködésével, elkészült a gyerekeknek szóló, illusztrált változat is, Igazából mennyország gyerekeknek címmel. Ez utóbbi vált elérhetővé most nálunk, szintén a XXI. század kiadó gondozásában.

A klinikai halálon átesett gyerek története több szkeptikust is elbizonytalanított, vitákat szított, a média világhírű tudósokat is megkérdezett a témában.

Colton története egy műtéttel kezdődött, amelynek során a kisfiú 4 évesen átlépett a halálba, majd visszalépett onnan. A történet szerint, miközben öntudatlanul feküdt élet és halál között a műtőasztalon, belépett a mennyországba. Szüleinek később elkezdte elmesélni élményeit, arról, hogy „fentről” látta, ahogy az orvos éppen őt operálja, és ahogy édesapja érte imádkozik a váróban.

A történet idővel kibontakozott a szülők előtt. Colton, elmondása szerint, találkozott magzati korban elhalt nővérével, akiről sosem beszéltek neki, sőt beszélgetett dédapjával is, aki 30 évvel a fiú születése előtt halt meg. Részletes leírást adott egy lóról is, amit csak Jézus ülhet meg, és arról, milyen hatalmas is Isten meg az ő széke, és hogyan „szór” erőt a mennyből nekünk, földieknek a szentlélek.

A gazdagon illusztrált könyv természetesen tartalmaz egy szülők, nagyszülők számára írott útmutatót arról, hogyan meséljék el a történetet a gyerekeknek. A kötetet a szerzők számos bibliai idézettel is gazdagították.
Todd Burpo, az édesapa így vélekedik arról, hogy vajon mit kaphatnak az olvasók ettől a történettől: „Amikor Colton elkezdte megosztani velünk az élményeit, az teljesen váratlanul történt és hosszú hónapokig tartott.

Például egyszer csak odalépett az édesanyjához, és azt mondta: „Két nővérem van. Volt egy kisbabád, aki meghalt a pocakodban!” Üdvözítő pillanat volt, hiszen sosem beszéltünk előtte a vetélésről. Személyes és fájdalmas emlék volt, amit magunkba temettünk: azt sem tudtuk, hogy kislány lett volna. Amikor Colton elmondta nekünk, hogy a mennyországban vár ránk, csodálatos pillanat volt. Hogy mit kaphat az olvasó? Talán, hogy megélheti ő is ezt a békét, ezt a csodát. Ami engem illet, ma már sokkal tisztább képem van a mennyországról a történeteinek hála, és remélem, mások is így lesznek ezzel.”

Todd Burpo, Sonja Burpo
Colton Burpo szülei, Todd a Crossroads wesleyánus gyülekezet lelkipásztora, felesége bibliaórákat tart gyerekeknek. Ők jegyezték le 12 éves fiuk történetét.

Wilson Ong
A könyv illusztrátora, a New York-i Művészeti Hallgatók Egyesületébe járt, Amerika-szerte ismert, számos díjat nyert munkáival.

Lynn Vincent
A könyv társszerzője, sikeres író, társszerző. A többi között Sarah Palin memoir-jának társ-írója is volt.

{youtube}

}

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó