Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A kép illusztráció

Hogyan tűnhetett el szőrén-szálán egy lekötözött, tompára gyógyszerezett, pelenkázott férfi a pszichiátriáról úgy, hogy hónapok óta nyoma sincs? Erre a kérdésre keresi a választ a férfi családja. A közvélemény pedig lassan hozzászokik, hogy valami „balhé” mindig kiderül a pszichiátriáról. A kérdés: mikor néz már valaki a körmükre?

Mi tagadás, a püspökladányi férfi felöntött a garatra, mielőtt azon a tavaly októberi estén felült a biciklijére, hogy hazakerekezzen. Bódult állapotának meg is lett az eredménye: a két kerék kevés volt az egyensúly megőrzéséhez, így a férfit koponyasérüléssel szállították a traumatológiára.

Műtétre azonban nem volt szükség, így néhány nap múlva átszállították a területileg illetékes Karcagi Kórházba, ahol – nem egészen világos okból – a pszichiátriai osztályon helyezték el. Itt kezdődött a férfi kálváriája.

Imrét folyamatosan az ágyhoz kötözve tartották, arra hivatkozva, hogy le ne essen, mesélte a férfi családja annak az emberjogi szervezetnek, amelyhez segítségért fordultak. Hogy mit jelentett a szépítően használt „rögzítés” szó? Mind a négy végtag rongyokkal az ágyhoz kötözve, a vállak külön lekötve. Ilyen derekas rögzítéshez pedig pelenka is jár.

A család beszámolója szerint a férfit a látogatáskor nekik kellett kioldozni, hogy enni adjanak neki – ennek ellenére a kórházi tartózkodás során Imre 70-ről alig több mint 40 kilósra fogyott. Az etetés megkezdésekor az ápolók egyből a gyógyszeradagot is leküldték Imre torkán, így a látogatás végére már gyakorlatilag kómás állapotban volt a tudatmódosító szerektől. A család – elmondásuk szerint – semmilyen érdemi felvilágosítást nem kapott az ott dolgozó pszichiáterektől.

Így aztán villámcsapásként érte őket a hír, amikor április elején kiderült: Imre nyomtalanul eltűnt a pszichiátriáról. Vajon a lefogyott, legyógyszerezett, kikötözött férfi önerőből tépte szét kötelékeit és oldott kereket észrevétlenül az osztályról? Vagy valaki közreműködött a férfi eltüntetésében? Ezekre a kérdésekre keresi most a választ a rendőrségi nyomozás.

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért szervezet szerint – amelyhez a család segítségért fordult – az ügy messze nem egyedi: a napjaink pszichiátriai osztályaira oly jellemző és oly megalázó kikötözés, a tompára gyógyszerezés sajnos annyira részei a mai pszichiátriai rendszernek, hogy szinte fel sem tűnik senkinek, amíg saját családtagját nem találja ilyen körülmények között.

A szervezet szerint ezek a kezelések nem alkalmasak az emberek lelki egészségének helyreállítására; gyökeres reformokra lenne szükség, hogy a megalázó és legtöbbször eredménytelen pszichiátriai kezelések eltűnjenek, és az elmeegészségügy a valóságban is azt jelentse, amit jelent.

A Budapest rovat további hírei

Az elmúlt hetekben jó híreket kaptak a téli sportok szerelmesei, ugyanis egyre több helyről lehetett hallani, hogy a népszerű síparadicsomokban idén nem marad el a szezon, sőt, a külföldieket is...
A koronavírus-betegség súlyosságát elsősorban a szervezet általános állapota és az immunrendszer fertőzések elleni védekezőképessége határozza meg, ezért korántsem mindegy, hogy milyen állapotban...
Április 3-ára írta ki az országgyűlési képviselők választását Áder János köztársasági elnök, a választás kitűzésével azonban hivatalosan még nem kezdődött meg a kampány, mert az a választást...
2021. január 1-jén lépett érvénybe a kormány új támogatási akciója, amellyel a gyermeket nevelő családok otthonteremtését segítik. Az otthonfelújítási támogatás néven híressé vált kezdeményezést...
Weboldal készítés Budapest - Ezt a három szót beírva a google keresőjébe sokkal több találat van, mint Magyarország bármely városával együtt beírva a weboldal készítést. (x)
A 2022-es választás tétje, hogy a globalisták hazai képviselői kezébe kerül az államhatalom vagy megmarad azoknál, akik az itt élő polgárok javára és érdekében használják azt – többek között erről...
A lakosság, a kereskedelem és a karitatív szervezetek számára egyaránt hasznos lehet az a hiánypótló ajánlás, amit a lejárt minőségmegőrzési idejű termékek fogyaszthatósági határidejéről állított...
Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó: megvalósult a bírák és az ügyészek béremelése! - írta az igazságügyi miniszter keddi Facebook-bejegyzésében.
Elkészült a 2022. évi fővárosi kéményellenőrzési ütemterv.
Ünnepeink sok mindenről szólhatnak, de azért valljuk be, az evés mindig központi szerepet játszik bennük. Ebből kifolyólag minden ünnepnek meg is vannak a sajátos ételei, és bár a karácsonyi fogások...

A címlapról

Január 17-én, hétfő este jelent meg a Magyar Közlönyben a fokozott...
Már a harmadik oltás nagyon erősen növeli a védettséget, utána pedig...
A „családbarátság” mára országossá vált, a jó házasság és a család a...
Lezárult Erdős Norbert, az Agrárminisztérium...
​Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes Kerpel-Fronius Gábor...
​​Tájékoztató a településkép védelméről szóló 30/2017. (IX.29.)...

Könyvajánló

A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.
Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Ahogy sejteni lehetett, a kiskereskedelmi láncok szorongatásának mi vásárlók is vesztesei leszünk.
Néhány hete furcsa videóval sokkolta az embereket a német katasztrófavédelem, melynek főszereplője mécsessel fűtött. Működhet-e a dolog? A választ az alábbi videóból tudhatjuk meg.
Némelyek szerint nem létezik a gyermekeket célzó szexuális lobbi. Erre ismét rácáfolt a valóság - Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech