Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Fotó: HISZ

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának Mikulása idén decemberben is megrakott puttonnyal érkezik az ország több pontjára. A HISZ önkéntesei ugyanakkor a hónap hátralevő részében sem tétlenkednek: a zord idő beköszöntével minden segítő kézre szükség van.

Hamarosan megérkezik a Mikulás – a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata az idei évben is több száz olyan kisgyerekes családnak segít ajándékokkal, ahol a segítség híján üres kézzel maradnának a gyerekek december 6-án.

December 4-én, pénteken „elő-mikulási” ünnepségen vesz részt 3 budapesti idősek otthonában. Másnap Karancsságra érkezik, ahol 60 gyermeknek ad át ajándékokat és 25 családnak pedig élelmiszer csomagokat visz. Mikulás napot pedig már Magyon fogja ünnepelni, ahol 200 gyermek várja, és az ajándékok sem maradnak nála...

A Mikulást ezután egy újabb évre elbúcsúzik a gyerekektől, a Szeretetszolgálat önkéntesei számára ugyanakkor az év legintenzívebb időszaka kezdődik a tél beköszöntével.

„Most valóban minden segítő kézre szükség van. A rászorulóknak ruhákat osztunk, meleg ételt kínálunk, üzemel a gulyáságyú és a téli forró tea járatunk is. A tavalyi, nagy sikerrel zárt Jótevő program ismét várja a 3.000 forintos felajánlásokat, melyekből egy-egy gyermek számára biztosítani tudjuk, hogy a téli szünidő ideje alatt is napi meleg élelemhez juthasson” - fogalmazott a szolgálat vezetője, Kovács Sándor.

A HISZ december 19-én Mohácsra megy, majd december 21-22-én Budapesten, Kőbányán tervez nagyszabású „elő-karácsonyi” programot: 500 családot vendégelnek meg meleg étellel, és ajándékozzák meg őket ruhaneműkkel, különböző ajándékokkal, és a karácsonyi hangulathoz elengedhetetlen fenyőfával.

A Budapest rovat további hírei

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni orrspray, amellyel kapcsolatban a pécsi virológusok végeztek kutatásokat.
Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint a válogatott három versenyzőjének van esélye döntőbe jutni a sportág 50. világbajnokságán, amit hétfőtől vasárnapig rendeznek Kitakjúsúban,...
Sok a tévhit a magyarok körében a házastársakra és az élettársakra vonatkozó öröklési szabályokkal kapcsolatban. Az emberek alig egyharmada tudja csak például, hogy nem feltétlenül örököl mindent a...
Számos nemzetközi és magyar szerző részvételével, magyar és világirodalmi könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, Könyves Sétákkal és egyéb programokkal várja a közönséget az idén tízéves Margó...
Világ Igaza kitüntetést és Bátorságért érdemjelet adott át Pintér Sándor belügyminiszter és Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael magyarországi nagykövete csütörtökön Budapesten.
Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
A szüreti időszak hagyományos falusi társadalomban valamilyen jeles naphoz kötődött Szent Mihálytól Simon-Júdás napjáig.
A V4-ek és Szlovénia polgárai szerint a digitális fizetési lehetőségek segítették a járvány elleni védekezést: a régió lakosságának 83 százaléka örül a készpénzmentes fizetési lehetőségek...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és megelőzésére szolgáló speciális monitoring rendszer kidolgozásáról kötött megállapodást a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-,...
Árprésben a malomipar: a növekvő energiaárak és a bérköltségek emelkedése miatt októberben már szinte biztos a sütőipari áremelés, januárban pedig a liszt is drágulhat.

A címlapról

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni...
Özönlik az országba az import zöldség és gyümölcs, a magyar földek...
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és...
Még csak nem is lenne túlzottan drága, sőt, hosszú távon megtérülne.
A brit Time Out magazin 27 ezer városlakó és helyi szakértők...

Könyvajánló

Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.
Kritikusok szerint a Harry Potteren is túltesz a Tűz Szárnyak-sorozat
Vajon mire van szükség az új szokások kialakításához?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -

hirdetés


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech