Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Mi az Írópalánta Műhely? Az Írópalánta Műhely célja az örömszerző, kreatív írás népszerűsítése és a tehetséges írni szerető gyerekek felfedezése. 

Sokatok kérésére idén is meghirdetjük az Írópalánta Műhely pályázatot, ám most rendhagyó módon, online.  

Hány éves gyerekek jelentkezését várjuk?

9-14 éves korú gyermekek jelentkezését várjuk, két korcsoportra bontva: korcsoport: 9-11 évesek; korcsoport: 12-14 évesek;  Miért más ez, mint az előző Írópalánta meseíró pályázatok? Nincs nevezési díj. Nincs szükség jelentkezésre.A pályázati határidőig való leadás egyenértékű a jelentkezéssel. 

Begépelve várjuk a történeteket (min 3. oldal, maximum 10 oldal, A4-es formátum, Betűtípus: Times New Roman; betűméret: 12-es; sorköz: 1,5)Az illusztráció nem kötelező, de ha szeretnének küldhetnek a gyerekek örömmel vesszük. Az illusztráció nem számít bele az elbírálásba.

A megadott 16 szóból 8-at fel kell használni az íráshoz, kiemelve, bármilyen formában.  Felhasználható szavak (legalább 8 szót lehet választani): MÜTYÜR, KLUMPA, SMARAGD, KALAMAJKA, EXPEDÍCIÓ, TÚRÓGOMBÓC, SZŐRMÓK, KAZETTA, LEONARDO, AVOKÁDÓ, PALÁNTA, KOZMIKUS, ZÖTYKÖLŐDÉS, PACUHA, GYURMA, KORDÉLY. 

Pályamű leadás módjai: word vagy pdf fájlban, 04.01-ig: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. fájl neve=gyermek neve, tárgy: Írópalánta Műhely pályázatfejlécben szerepeljen: Név, életkor, lakhely (csak városnév), az írás címe Pályázat menete: április 1. – Leadási határidő április 11. –

Online eredményhirdetés a www.katicakonyv.hu és facebook.com/katicakonyv/ írópalánta oldalán Díjazás (mindkét korcsoportban):  I. helyezett: részvétel a 2021-es Írópalánta Műhely nyári táborában, Szabó-Nyulász Melinda: Írópalánta kreatív alkotókönyv, online megjelentetjük a művét, oklevél  II. helyezett: JBL fejhallgató, könyvcsomag, könyvutalvány, Szabó-Nyulász Melinda: Írópalánta kreatív alkotókönyv, online megjelentetjük a művét, oklevél  III. helyezett: Könyvcsomag, könyvutalvány, Szabó-Nyulász Melinda: Írópalánta kreatív alkotókönyv, online megjelentetjük a művét, oklevél 

 Az értékelésének fő szempontjai: kreativitás, írói készség, szókincs, humor, történetfejlődés 

A zsűri tagjai:  B. Habarics Kitty - író, költőMarton Mária - író, publicistaPetrőczi Éva - József Attila-díjas költő, író, műfordító, irodalomtörténész, publicistaSzalai Réka - projektmenedzserScur Katalin - kiadóvezető 

A Budapest rovat további hírei

Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos.
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is.
Egy átlagos áruházi dolgozó havi bére akár a bruttó 400 ezer forintot is meghaladhatja már Magyarországon belépés után, ami néhány év után akár a félmillió forintos határt is elérheti.
Legendás musical zeneszerzőkkel, színészekkel és egy dal ősbemutatójával várnak!
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálja az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort annak ellenőrzésére, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy...
Megszűntek a Szép-kártya-zsebek. Ez azt jelenti, hogy csak egy számla maradt, amelyen összeadódtak a korábban feltöltött összegek, amelyek immár szabadon felhasználhatók.

A címlapról

Budapest fontos célkitűzése a város zöldítése, zöldfelületeinek...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát –...
Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap...
A Primark első magyarországi üzlete Budapesten, az Arena Mall...
Az utasforgalom előtt kora délután nyitják meg a két állomást, azt...

Könyvajánló

Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A kötet azoknak a rendhagyó üzeneteknek a lenyomata, amelyek javarészt nyugati liberális véleményformáló személyiségek és egy közép-európai gondolkodó között zajlottak.
Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech