Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

A december a karácsonyi előkészületek, szeretteink megajándékozása mellett sokunk számára a rászorulók megsegítéséről is szól. Ebben az időszakban jobban odafigyelünk azokra, akiknek nem adatott meg mindaz, amire valójában szükségük lenne.

Sokszor érezzük azt is, jó lenne látni, hogy az általunk felajánlott ajándékok valójában kihez jutnak el, és mekkora örömet tudtunk szerezni azoknak, akiknek szántuk. 

„Ezért is esett a választásunk tavaly a Csodalámpa Alapítványra, akik az összegyűjtött adományokból súlyos betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek kívánságát teljesítik. Nagy öröm látni a gyerekek boldogságát, akiknek az általunk összegyűjtött pénzből vált valóra a vágya. Idén is ezt az utat választottuk, remélve, hogy még több gyermeknek szerezhetünk felejthetetlen perceket” – meséli Szabó Péter, az S&T Consulting Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A céggel 15 éve dolgozik együtt az Inspire Rendezvényügynökség Kft., amely látva a tavalyi adománygyűjtés eredményét a Csodalámpa Alapítvány számára, idén ő is a jó ügy mellé állt, és további felajánlással adakozik a beteg gyermekeknek.   

„Több mint 5 éve támogatjuk tárgyi adományokkal a Mikulásgyárat, amellett, hogy csapatommal a helyszínen aktívan részt is vállaltunk az ajándékok átvételében, csomagolásában. Ebben az évben azt a döntést hoztuk, hogy a Mikulásgyár mellett a Csodalámpa Alapítvány munkáját is segíteni szeretnénk ügyfelünkkel, az S&T-vel karöltve” – mondja Mesterházy Dániel, a cég ügyvezető igazgatója. 

A két cég a közös adományozás mellett a partnereik segítségét is kérték, hogy minél nagyobb összeg gyűljön össze, és így még több beteg gyermek kívánsága válhasson valóra. Az S&T Kft. december elején a Belvárosi Színházba invitálta partnereit, ahol a kulturális kikapcsolódás mellett a főszerep a jótékonyságé volt. 

„Közös összefogással egy jó célért! - ez a mottónk - mondja Szabó Péter, aki a cége üzleti sikerei mellett további eredményként értékeli, hogy az idei évben egyik partnerük, az Inspire Kft. is csatlakozott a kezdeményezésükhöz. „Rendezvényszervező ügynökségként kiemelt feladatunknak érezzük, hogy örömet, élményt ne csak munkánk során adjunk, hanem a mindennapokban is.

A Csodalámpa Alapítvány eddigi tevékenységét látva a legjobb kezdeményezéshez csatlakoztunk azzal, hogy őket adományozzuk meg az idén. Általuk sok rászoruló gyermeknek szerezhetünk örömteli pillanatokat” –teszi hozzá Mesterházy Dániel. Az S&T Kft. a partnerei és az Inspire Kft. együttműködésével és támogatásával összesen több mint 1 millió forint adománnyal segítette a Csodalámpa Alapítványt.

A Budapest rovat további hírei

A Towerful Events egyedülálló kezdeményezés Magyarországon, hiszen neves világzenészek az egyik legkülönösebb templomunk előtt, pontosabban a templom tornyának tövében adnak koncerteket.
Különleges zenei eseménynek ad otthont december 21-én, este 8 órától Budapest egyik ikonikus épülete, a Szent István Bazilika.
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a Vasúttörténeti Parkban, amely a szezon utolsó eseményét követően bezár, és csak 2023 tavaszán lesz ismét látogatható.
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november 15-i adatai szerint a hazai földgáztárolók töltöttsége 5,44 milliárd köbméter volt, ami az összkapacitás 86,02 százaléka.
A kormány döntött arról, hogy azokra az állami és önkormányzati tulajdonú bérházakra is kiterjeszti a rezsicsökkentést, amelyek nem minősülnek társasháznak – közölte Németh Szilárd rezsicsökkentés...
Másfél éves csúszással és az eredetinél ötmilliárd forinttal drágábban, de újra használható a Lánchíd decembertől.
Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a Városligeti Műjégpálya.
Jó hírről számolt be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter: a szakértői várakozások felett, 4,1 %-kal erősödött a magyar gazdaság a harmadik negyedévben.
A közönség voksai alapján kétszer lett a kontinens legjobb karácsonyi vására a budapesti adventi ünnep a Bazilikánál az elmúlt három évben.
Nyitva tart a Fellegvár és a Bobpálya, egész télen megrendezik a lovagi tornákat, horgászhatunk a pisztrángos tavakban, sőt wellnessezhetünk is.

A címlapról

Az új intézmény az energiapolitika egységes irányításáért felel...
Rendeletmódosítás a fővárosi tulajdonú ingatlanban működő...
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a...
A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és...
Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech