Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A MONTÁZS projektet (EFOP 1.9.2. – VEKOP-16-2016-00001) európai uniós támogatásból a Szociálpolitikai Innovációs Nonprofit Kft. valósította meg.

A projekt célja a fogyatékosságból adódó igényekre reagáló közszolgáltatások minőségének és hozzáférhetőségének javítása, a fogyatékos emberek életminőségének, önálló életvezetési képességének és társadalmi befogadásának növelése volt.

Bár a MONTÁZS projekt keretében működő fogyatékosságügyi tanácsadás modellprogramja 2021 végén lezárult, a népszerű szolgáltatás továbbra is elérhető lesz országszerte. Az érintettek életminőségének javítását célzó speciális szolgáltatást Pest megyében a Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény látja el a jövőben. A szervezet erről január 24-én tartott információs napot.

A MONTÁZS projekt keretében az elmúlt 4 évben modellprogramok valósultak meg a fogyatékosságügy olyan szakterületein, ahol ellátási hiány volt tapasztalható, így az autizmussal élő emberek, a felnőtt korú beszéd- és nyelvi fogyatékos személyek és a komplex kommunikációs igényű gyermekek és felnőttek ellátása területén is.

A projekt egyik legsikeresebb modellprogramja a fogyatékosságügyi tanácsadói szolgáltatás volt. A 2018-tól működő országos fogyatékosságügyi tanácsadói hálózat egységes tudásbázissal rendelkező, a helyi igényekre alapozott szolgáltatási struktúrát biztosított a fogyatékos személyek és családtagjaik, valamint a szakemberek számára. A tanácsadók speciális ismeretekkel, tudással rendelkeztek a fogyatékosságügy területéről.

Az elmúlt évek tapasztalatai és eredményei igazolják, hogy a fogyatékosságügyi tanácsadás beváltotta a hozzá fűzött szakmai elképzeléseket, szükség van a helyi igényekre reagáló szolgáltatásra, fontos, hogy a fogyatékos emberek és családtagjaik a számukra fontos, speciális információkat egy helyen elérjék. A szolgáltatás 2022. január 1-től az emberi erőforrások minisztere által kijelölt családsegítő központokhoz került, ahol a fogyatékosságügyi tanácsadók új keretek között, de hasonló szakmai tartalommal várják a kliensek, szakemberek megkeresését.

Pest megyében a fogyatékosságügyi tanácsadói szolgáltatást a Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény látja el. Az intézmény erről  január 24-én információs napot tartott a járásban működő Család- és Gyermekjóléti Szolgálatok, valamint civil szervezetek részére a MONTÁZS projekt munkatársainak szakmai segítségével, közreműködésével. Itt bemutatták a fogyatékosságügyi tanácsadói szolgáltatás eredményeit, tapasztalatait, és szó esett a tervekről  is.

A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézményben két fogyatékosságügyi tanácsadó várja az érintettek, hozzátartozóik, valamint a szakemberek megkereséseit az alábbi elérhetőségeken:

Deák Julianna: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bognár Réka: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nprofit Kft.

Projektiroda: 1138 Budapest, Váci út 191.

E-mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.szinkft.hu

A Budapest rovat további hírei

A home office lehetősége a legmeghatározóbb szempont munkahelyváltás esetén az informatikai szektorban.
A drágább, nagyobb kényelmet vagy energetikai korszerűsítést szolgáló berendezések re külön gondolnunk érdemes, fontosabb belefoglalni őket a lakásbiztosításba.
Újabb eljárással egészült ki a nőgyógyászati daganatos betegek minimálisan invazív beavatkozással járó terápiás palettája a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika daganatsebészeti centrumában.
Világszinten rohamosan nő a perifériás érbetegségben, vagyis érszűkületben szenvedők száma.
Zeneszalon sorozatban ezúttal Volkmann Róbert zeneszerző életével és munkásságával ismerkedhetnek meg.
Az est középpontjában az író prózai munkássága áll.
Legendásan nagy, összetartó család a Nádasberczy, ahol hagyomány, hogy minden 10 éves családtag kap egy másolatot a családi fényképalbumból, hogy megismerje a család történetét.
Ezt mind fenntartjuk! címmel indul a 2022-es Múzeumok Őszi Fesztiválja, melynek idei célja bemutatni, hogy a múzeumok milyen sokféle szerepet vállalhatnak a társadalmi, gazdasági és természeti...
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A részvétel kötelező.
Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából az eddigi legteljesebb kiállítást rendezték meg.

A címlapról

A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...
A nyertes pályázók sem dőlhetnek még hátra.
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A...
Lezárult a második fővárosi közösségi költségvetés szavazása, közel...
A Magyar Honvédség tűzszerészei hétfő délelőtt kiemelték a száz...
Nálunk nem lesz energiahiány és ez nem jóslat, hanem ténybejelentés...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech