Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Václav Klaus, a Cseh Köztársaság volt államfője és miniszterelnöke kapta idén a Petőfi-díjat. Az ünnepélyes díjátadót a Terror Háza Múzeumban tartották.

Schmidt Mária köszöntőjében Václav Klaus-t a harminc évvel ezelőtti antikommunista forradalmak, a demokratikus átalakulás egyik meghatározó szereplőjének nevezte. „Ez a díj Václav Klaus-nak tehát múltbeli vitathatatlan, szívünknek oly kedves teljesítményét ismeri el. De nemcsak ezt. Mert Václav Klaus-nak erkölcsi és intellektuális jelenléte ma is fontos kapaszkodója térségünknek. Mert jelenünk fáradhatatlan alakítója ma is” – jelentette ki a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Úgy fogalmazott, Václav Klaus helyt állt, amikor térségünk visszaszerezte önrendelkezését, amikor a régió országai saját elhatározásukból végre visszatértek a független, szabad és demokratikus állami léthez, de – mint hangsúlyozta – „helyt áll ma is, amikor azok számára kell világossá tennünk miben is áll az önrendelkezésen alapuló független, szabad és demokratikus állami lét, akik vagy nem élték meg, vagy ami rosszabb, elfelejtették a birodalmi észjáráson alapuló diktatúrák élhetetlen, szabadsághiányos világát.”

„Elnök úr, ön nem csupán a harminc évvel ezelőtt visszaszerzett szabadság hőse, hanem jelenünk formálója és a jövő alkotója is” – intézte szavait a díjazotthoz Schmidt Mária, aki szerint az igazi politikus, a történelemformáló államférfi egyik legfontosabb tulajdonsága a higgadtság.

„Václav Klaus higgadt ember, és politikusként sem volt soha más. Belső iránytűje sosem hagyta cserben, mert olyan alapra építette életét, mely szilárd, akár a középkori katedrálisok. Ez az alap a szabadság. Mindent innen vezet le, politikai tetteinek és politikusi krédójának mindig ez volt az origója” – mondta Schmidt Mária. A főigazgató arról beszélt, meglehet, hogy Nyugat-Európa irányt vesztett politikusai Közép-Európában csak „problémás vezetőket” látnak, akik nem hajlandók némán átvenni a haladónak becézett mintákat, de nekünk ezek a „problémás vezetők” a szabadság megannyi hősével és mártírjával együtt az élni akarásunk és a bennünk rejtőző erő bizonyítékai.

Schmidt Mária kitért rá, Václav Klausban a hazáját higgadtan szerető, azt okosan kormányzó, azt méltóan képviselő államférfit tiszteljük. „Azt, aki egyaránt a helyén volt, amikor szónokként, amikor íróként, amikor nagyvonalú, elegáns politikusként, és amikor harcosként kellett a cseh nemzet, a közép-európai népek családja és az európai kultúra védelmére kelni és felvirágoztatásáért tenni.”

Mi, magyarok büszke nemzet vagyunk, okkal-joggal hisszük, hogy a mi honfitársaink szeretik legjobban a saját hazájukat. És mi, magyarok, örömmel hajtjuk meg a fejünket olyanok előtt, akik úgy szolgálják a saját nemzetüket, ahogyan mi szolgáljuk a sajátunkat. Mert hisszük, hogy csak az tisztel más nemzeteket, aki a magáét mindenekfelett tiszteli – jelentette ki Schmidt Mária, aki Václav Klaus-t olyan kiváló cseh hazafinak és európai államférfinek nevezte, aki – mint fogalmazott – „itthon van Magyarországon!”

Világi Oszkár, a Mol-csoport igazgatósági tagja elmondta: Václav Klaus nemcsak tanúja, de aktív résztvevője is volt a kelet-európai rendszerváltoztatásnak. Hangsúlyozta: Klaus-nak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy sikerült Csehszlovákiát a zsákutcás szocialista modelltől a piacgazdaság irányába terelni.

Világi Oszkár szerint Csehország korábbi elnöke és miniszterelnöke háromszorosan, közgazdászként, politikusként és európai államférfiként is kiérdemelte a Petőfi-díjat.

Némi megilletődöttséggel szólok, hiszen az a megtiszteltetés ért, hogy egy olyan kiválóságot méltathatok ma, akinek közszolgálatban eltöltött termékeny éveinek száma többszörösen haladja meg az enyéimet. Amikor iskolás lettem, ön már átvezetett egy országot a kommunizmusból a piacgazdaságba, és sebészi érzékenységet igénylő módon szétválasztott egy huszadik századi mesterségesen létrehozott államot, méghozzá békésen, ami mint jól tudjuk, senki másnak a régióban nem sikerült – mondta méltatásában Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A politikus úgy fogalmazott, „bárcsak Magyarországnak is lett volna egy Václav Klaus-a a kormányrúdnál, vagy annak közelében, amikor bölcs előrelátásra, biztos kézre, a magabiztosság erejére a legnagyobb szükség volt Magyarországon is.” Hozzátette: ez nekünk, magyaroknak, tartósan csak két évtizeddel később adatott meg „és óriási árat fizettünk ezért.”

Magyar Levente arról is szólt, a kilencvenes években Közép- és Kelet-Európa „nem bővelkedett a nagyformátumú történelemalakító államférfiakban, a Václav Klaus-hoz hasonló egyéniségekben, aki már akkor hatékonyan felvállalta a nemzeti érdek primátusát, minden más hatalmi szempont felett, nemzeti és konzervatív, nem pedig globalista és liberális alapon kívánta megszervezni a fiatal államrendszert, valamint kérlelhetetlen, szuverenista és szabadságpárti álláspontot képviselt, mert az elsők között látta, hogy a szovjet szuronyok árnyékából kilépve, milyen újfajta veszélyek, politikai és eszmei veszélyek leselkednek függetlenségükre.”

Az államtitkár úgy fogalmazott, Václav Klaus elévülhetetlen szerepet vállalt a modern középeurópaiság gondolatának megteremtésében.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kitért rá, Václav Klaus „már az Európai Uniót szétfeszítő problémák látványos felszínre törése előtt is látta az EU bajait” és ezeket rendre szóvá is tette, „magára vonva az EU-szkepticizmus ostobán leegyszerűsítő bélyegét. Nem szkepticizmusról, hanem építő intelmekről volt szó, amikor elnök úr a jelentős európai politikusok közül egyik elsőként kifogásolta az Unió túlzott bürokratikus, ideológia vezérelt, nagy tagállamok dominálta működését a brüsszeli centralista hatalmi játszmákat” – hívta fel a figyelmet Magyar Levente.

Közép-Európa népei a klaus-i útmutatás követésében nemcsak a közös útra, de egymásra is ráleltek. És ennél nagyobb szolgálatot mindannyiunk számára aligha tehetett volna bárki más – hangsúlyozta Magyar Levente.

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója elmondta: szeretnék, ha Václav Klaus díja azt is üzenné nekünk, hogy közösségünk, az európai, szűkebben véve a közép-európai közösség ma leginkább magára számíthat.

Hangsúlyozta: A Mol-csoport, Közép-Európa egyik legnagyobb vállalataként ezért fűzi szorosra kapcsolatait Magyarország szomszédjaival és a közép-európai régió országaival. Hozzátette: Ezek nem pusztán gazdasági megfontolások, hiszen minél több emberi, kulturális, és persze gazdasági kapcsolat alakul ki Európa centrumának nemzetei között, annál inkább képesek leszünk megvédeni magunkat és kiállni saját érdekeinkért.

A Mol-csoport éppen ezért elkötelezett, és teljes mellszélességgel a közép-európai népek szabadságáért létrehozott Petőfi-díj mellett áll. Václav Klaus, az idei díjazott pedig a közép-európai gondolat és erő szimbóluma – szögezte le a cég elnök-vezérigazgatója.

Václav Klaus arról beszélt, hogy a „posztdemokratikus” Európai Unióban az olyan országok, mint Magyarország és Csehország kénytelenek ismét harcolni szuverenitásukért. Nem szabad beletörődni a multikulturalizmus erőltetésébe, a nemzetállamok meghaladását célzó destruktív ideológiába, a szabadság helyére a jogokat, például a migráció jogát állító törekvésekbe, és a „fojtogató” politikai korrektségbe – fogalmazott a politikus.

Hozzátette: alapvető szerepet kell tulajdonítani a nemzetnek a gondolkodásunkban, de a nemzet fogalma előtt mindig ott áll az ember és a család, „ez a szentháromság határoz meg bennünket mint európaiakat”. Fel kell ismerni a határok nélküli Európa „impotenciáját”, hogy a határok nélküli Európa polgárok nélküli, vagyis demokrácia nélküli világ, és meg kell érteni, hogy a tömeges migráció nem gyógyír az öregedő európai lakosság problémáira, hanem az európai kultúra és civilizáció elpusztítása – jelentette ki a politikus.    

Václav Klaus volt csehszlovák és cseh parlamenti képviselő, csehszlovák pénzügyminiszter, cseh kormányfő, parlamenti elnök, 2003. és 2013. között pedig államfő volt. Az 1989. novemberi „bársonyos forradalom” után döntő befolyása volt az aránylag gyors és sikeres csehszlovákiai és cseh gazdasági reformokra, a Kelet-Európában előzmények nélküli, sokat vitatott, de gyorsan megvalósított privatizációra, illetve a parlamenti rendszer bevezetésére és megerősítésére. Cseh részről ő játszotta a főszerepet a szövetségi Csehszlovákia nagyobb konfliktusok nélküli kettéosztásában.

 

    

 

 

 

Ossza meg az információt!

Követés

Tarlós István főpolgármester és Jerzy Snopek budapesti lengyel nagykövet adta át az Adam Mickiewicz 19. századi lengyel költőről elnevezett parkot pénteken a főváros III. kerületében.

A főpolgármester kiemelte: Budapest az eddig névtelen park elnevezésével ismét...

Ossza meg az információt!

Követés

Befejeződött a XVI. kerületi Csömöri út Körvasút sor és József utca között szakaszának felújítása. Az elvégzett munkáknak köszönhetően egy teljesen felújított útburkolattal rendelkező utat és annak megújult környezetét használhatják az arra közlekedők és a...

Ossza meg az információt!

96 Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Calibri; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Szeretnél te is ösztöndíjas diák lenni?

 

A Trendhim Scolarship (ösztöndíj) azért jött létre, hogy olyan hallgatókat támogasson és segítsen, akik szenvedélyesen érdeklődnek az üzlet, a dizájn, a marketing és az IT világa iránt, és akik az említett területeken szeretnének maguknak karriert vagy saját vállalkozást.

 

Ha igen, akkor szívesen segítünk. Megalkottuk a Trendhim Scolarshipet, így minden évben támogathatunk egy vagy több hallgatót 2000 euróval.

 

AZ ÖSZTÖNDÍJ LÉNYEGE

 

A Trendhim egy olyan cég, amely komolyan veszi a fiatal tehetségek felkarolását. Hiszünk abban, hogy a hallgatók és azok álmainak felkarolásával a saját jövőnket alapozzuk meg az e-kereskedelemben. Kíváncsian várjuk és szívesen meghallgatjuk az új jelentkezőket!

 

HOGYAN JELENTKEZHETSZ?

 

A sikeres jelentkezéshez a hallgatónak a következő területeken kell alap diplomaszerző vagy posztgraduális tanulmányokat folytatnia:

 

·       Üzleti, könyvvitel vagy pénzügy

·       Marketing és menedzsment, digitális marketing és értékesítés

·       IT és webfejlesztés

·       Vezetéselmélet és szervezés

·       Vállalkozáselmélet

·       Divat is dizájn

 

 

Kor- és származásbeli megkötésünk nincsen. Nyilvános, magán és online egyetemek és kurzusok hallgatói is jelentkezhetnek. PHD hallgatók éppúgy pályázhatnak az ösztöndíjra.

 

 

 

MIRE HASZNÁLHATOD FEL AZ ÖSZTÖNDÍJAT?

 

A Trendhim Talent Scholarship elsősorban azért jött létre, hogy a hallgatót annak tanulmányaival kapcsolatos költségekben támogassa, vagyis a tandíj, online kurzusok, lakhatás, tanulmányutak, utazás, stb. költségeiben

Az ösztöndíj azonban felhasználható tanterven/iskolán kívüli kurzusokon való résztvételre és személyes fejlődési projektekre is.

 

 

 

HOGYAN TUDOK JELENTKEZNI?

 

Minden pályázónak el kell küldeni egy bemutatkozó motivációs levelet, benne a saját képzési és a jövőre vonatkozó terveivel.

 

A motivációs levélnek kell meggyőznie minket arról, hogy az illető a legjobb jelölt a programunkra. El kell érnie, hogy mi is lelkesedni tudjunk a céljaiért. A Trendhimnél úgy tartjuk, hogy a legjobb munkaerő az olyan hallgató, akinek saját álmai és céljai vannak, és azok érdekében nem fél elengedni a kreativitását!

 

Fontos, hogy a motivációs levélnek angolul kell íródnia és legalább egy oldal hosszúnak kell lennie. Ha úgy döntesz, írsz nekünk, ne felejtsd el megadni a kapcsolati információidat sem (név, cím, telefonszám).

 

MI A HATÁRIDŐ?

 

A jelentkezés határideje 2019. december 1.

 

További fontos információkat ezen az oldalon olvashatsz:

 

https://www.trendhim.hu/csr/trendhim-osztondij

Ossza meg az információt!

Követés

Elkészült és péntektől látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykert cápasuli elnevezésű új létesítménye, és jól halad a Pannon Park biodómjának építése is - mondta Persányi Miklós, az intézmény főigazgatója a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. A...

Ossza meg az információt!

Követés

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérhez kapcsolódó zajterhelés, a Római-part árvízvédelme, valamint a Városliget ügye voltak a szerda délután megrendezett fővárosi közmeghallgatás legfontosabb témái.

Több mint háromórás közmeghallgatást tartott csütörtökön a Fővárosi...

Ossza meg az információt!

Követés
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2018. évi igazgatási szünet elrendeléséről szóló 2/2018. (II. 14.) Főv. Kgy. rendelet szerint a Főpolgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás 2018. december 21-től 2019. január 2-ig terjedő időtartamban szünetel. Az
...

Ossza meg az információt!

Fotó: MTI / Komka Péter

Mézes reggelivel, rádiókampánnyal és jótékonysági akcióval is népszerűsítette a mézfogyasztást az Agrárminisztérium.

Ossza meg az információt!

MTI-fotó: Marjai János

A strasbourgi terrorcselekmény miatt a kormány nemzetbiztonsági kabinetje úgy döntött, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a rendőrség megerősíti a karácsonyi vásárok védelmét.    

Ossza meg az információt!

Csúcstechnológiával a sebességmérések ellen. Autóba helyezhető okoseszközzel rukkolt elő a legnépszerűbb magyar traffipaxjelző alkalmazás, a Traffi Hunter.

Ossza meg az információt!

Pénteken nyitástól gyermekcsoportok vették birtokba az ötödik kerületi Erzsébet téren található óriáskereket. A Budapest Eye - Budapest Óriáskereke felajánlásaként 3000 meghívott gyermek ingyenesen utazhatott ezen a napon.

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Koncertek, táncházak, év végi mulatság a Fonóban: 2018. december 27-31. Népzene, világzene, jazz és minden jó, “ami belefér” szerepel a Fonó év végi minifesztiváljának programválogatásában. A budai zeneház hagyományosan megrendezi év végi sorozatát, amelyben tematikusan egy-egy zenei műfaj köré szerveződnek a koncertek, így lesz idén is Jazz Előszilveszter és Folk Szilveszter, valamint számos izgalmas világzenei koncert. “Azok közül a produkciók közül válogattunk szubjektíven, amiket idén a legfrissebbnek éreztünk, vagy amik nem tudnak elavulni bennünk” – mondták a szervezők – “így velünk lesz Barabás Lőrinc a kvartettjével, Kollár-Klemencz László a Rengeteggel, a Kerekes Band, a Góbé, akik karácsonyi koncertet és táncházat muzsikálnak, énekel nekünk Szeder és kimaradhatatlan az Ágoston Béla által vezetett Zuboly is. Örülünk hogy elhívhattuk a Muzsik és Volkova fiatal formációját, és hogy ismét visszatér hozzánk a Jü is. A szilveszteri menetet az egyik legnépszerűbb táncházi zenekar, az Erdőfű húzza felváltva a Kalotaszegi zenekarral” Egy biztos a két ünnep között minden este kurrens és jó zenéket fog hallani a Fonóban, amikkel öröm lesz zárni az évet! December 27. // 20.00 Kollár-Klemencz László: Rengeteg, Terra Profonda, Muzsik és Volkova Kollár-Klemencz László klasszikus kamarazenéből és népzenei hagyományokból is táplálkozó új lemeze az elmúlt időszak egyik legegyénibb hangú albuma, amely a Fonó kiadásában látott napvilágot. A webboltban itt: http://webbolt.fono.hu/kollarklemencz.rengeteg A Rengeteg zenéjével és szövegeivel Kollár-Kelemncz elsősorban a természetben mélyül el, keresve a tiszta, egyszerű kapcsolatot ember és természet között, valamint ember és a saját természete között. Olyan hozzáállással, amely szembe mer nézni a valósággal, mégis meggyőződéssel hisz az eszmékben. A melankolikus, balladisztikus hangvételű szerzemények alapját klasszikus dalok képezik, amelyek vonós kamarazenekarral, különleges hangszerelésben szólalnak meg. A Terra Profonda jelentése mély föld. Látomásos szövegek köré csavarodó, sokszor repetitív, az amerikai blues, máskor a szabadzene határain megszólaló drámai szerzemények születnek a hármasfogat műhelyében, melyek improvizatív jellegük ellenére hagyományos értelemben vett dalok. Ahogyan a zenekar neve is sugallja, a zene fontos eleme a föld, a föld-közeli megszólalás. Mivel az élő előadások sokkal inkább hasonlítanak egyfajta három szereplős tematikus zenefolyamhoz, színházi perfomance-hoz, mint zenei koncertekhez, talán a drámai blues a leghelytállóbb körülírása a trió muzsikájának. A dalokban többek között szerelemtől elnyűtt matrózok, riadt lovak, sebhelyes, eldurvult vándorok, rossz, ideges kelet-európai családfők veselkednek neki az éjszakának. S mint lepkék a kifeszített vásznon, mind a Terra Profonda világában rajzanak. Muzsik és Volkova – magyar-orosz dalszerző testvérpár, akik Magyarország keleti csücskéből, Záhonyból származnak. 10 éve zenélnek együtt, a Muzsik és Volkova duót pedig 2016-ban alapították. Zenéjüket az indiefolkos/akusztikus hangzásvilág jellemzi, amit ők greengrassnek neveztek el. Magyar nyelvű dalszövegeikben a személyesség, valamint a társadalmi reflexió dominál. Tavaly júliusban megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díját, idén tavasszal pedig bekerültek a Szimpla Lemming Program 12 díjazott zenekara közé. Jegyár elővételben: 2000 Ft, Koncert napján 2500 Ft December 28. // 20.00 Fonó év vége: Ami belefér! Góbé karácsonyi koncert, és táncház Lüktető, pörgős world music, magyar népzenei gyökerekkel. A Góbés fiúk Kodály és Bartók örökségét tiszteletben tartva és továbbgondolva lendületes világzenét, egyfajta “népi popzenét” játszanak. „A saját elképzeléseinkhez ragaszkodni, önmagunkhoz hűnek, önazonosnak maradni szép és jó, bár néha beláthatatlanul veszélyes, mint maffiózóra nézve az igazmondás. Ezzel együtt a Góbé következetesen a saját útját járja, mi pedig így jártunk jól!” (riff.hu) Igy járunk jól a karácsonyi koncerten és táncházban is a Góbéval, akik húzzák, ameddig bírjuk! Jegyár elővételben: 2000 Ft, koncert napján 2500 Ft December 29. // 20.00 Fonó év vége: Ami belefér! Kerekes Band, Zuboly, Szeder A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren. A moldvai zene pulzálását idéző tempó kiegészülve a riffközpontú furulya és koboz témákkal, másnéven Ethno Funk. A kezdetektől kísérletező ötösfogat hangzása azonban legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos pásztorzenéből. A furulyahangzás spektrumát kitágító Fehér Zsombor, nemcsak a gyimesi népzenét, hanem Jimi Hendrix gitárhangzását is hosszasan tanulmányozta, hogy egy olyan sajátos pszichedélikus, riffes játékot fejlesszen ki, ami a zenekar egyedi soundját adja. A táncházakban edződött, de a rockzene energiáiból táplálkozó koboz és brácsa lüktetése, Námor Csaba és Csarnó Ákos kezében tovább erősíti a hagyományos zene béklyóitól megszabadult ethno funkot, ami végül a hazai stoner nagyágyú, Sohajda Péter, és a kettő-négy specialista, Fehér Viktor kezében formálódik egésszé. “Naprakész, okosan felépített, újító zene.” (Songlines Magazine, 2017) A Zubolyt a zenei zseni és kifogyhatatlan ötletember, Ágoston Béla alapította. Broken etno - a Zuboly így határozza meg saját zenéjét, de nevezhetnénk sufnifolknak is. MC Busa hiphop-beatboxára páratlan humorral és ötletességgel illesztenek népzenei töredékeket és a popszemétdomb roncsait. Így fordulhat elő, hogy egy számon belül találkozik a Muzsikás és Chis Isaac. Mindehhez fűszálfújás, bőgő, duda, szaxofon, doromb, harmonika biztosítja a garantáltan szórakoztató hangszerelést. Szeder, a Junior Artisjus díjas énekes, dalszerző sajátos humora, szókimondó, őszinte szövegei, szórakoztató belső utazást jelentenek egy izgalmas Univerzumba, ahol croissantból van a félhold, és a kávéscsészében rajzolódik a tejút. A zenei játékosság, és sokszínűség épp úgy sajátja előadóként, mint dalszerzőként. Második albuma, a Táncolj velem élet megjelenésével zenei világa újabb színekkel, hangulatokkal bővült. „A második album, a Táncolj velem élet bár sok mindenben követi az első lemez hangulatát, stílusát, én úgy érzem vagányabb, bátrabb lett, ami a nagyzenekaribb hangzásnak, és talán az elektromos gitárnak is köszönhető, amit most elég sok dalban használtam ellentétben az eddigi kizárólagos akusztikus gitáros kísérettel. Persze teljesen nem szakadtunk el attól az akusztikus világtól, amit tőlünk megszoktak, csak Fenyvesi Márton társ producerrel vittünk bele még egy nagy adag spirituszt, és így új távlatok nyíltak meg. Én is sokkal merészebben nyúltam nem csak a zenéhez, de a szövegekhez is. A lemez minden sora belőlem fakad, valahogy egyre mélyebbről engedtem feltörni az érzéseket, amelyek aztán dalok formájában öltöttek testek. Nehéz időszakon vagyok túl, így sok a drámával teli, szomorú, vagy inkább mélyen megérintő, elgondolkoztató dal is, de remélem megnyugvást tudnak nyújtani másoknak is, ahogy nekem is segített kiénekelnem magamból.” Jegyár elővételben: 2000 Ft, koncert napján 2500 Ft December 30. // 20.00 Fonó év vége: Ami belefér! Jazz Előszilveszter: Barabás Lőrinc Quartet, Canarro, Jü Barabás Lőrinc a hazi zenei élet egyik legsokoldalúbb alakja,, trombitásként és dalszerzőként egyaránt. Zenekara jelenleg a második, Other Than Unusual című lemezzel turnézik. „Talán most a népzenei vonal kicsit háttérbe került, de megmaradt az a fajta monoton transzjazz vonal, ami a Beardance-t jellemezte. Alapvetően elég sok zenei stílust ötvöz az anyag: kicsit programzenés, film- és színházi zenés hangulatot is hordoznak a szerzemények, amelyet egyebek mellett az is megerősít, hogy Nagy Zsolt vibrafonon és üstdobokon is játszik, de vannak benne rockosabb elemek is.” – mondja Barabás Lőrinc a lemezről. Barabás Lőrinc – trombita Cséry Zoltán – billentyűk Herr Attila – basszusgitár Mihalik Ábel - dobok A Canarro igazán különleges hangzásában ismert dallamokat dolgoz sajátosan fel a swing, a tango, a bossa-nova stílusával ötvözve a jazzre jellemző zenei szabadsággal. Virtuóz manouche swing Budapest múltszázadi szalonzenéivel fűszerezve, egy csipetnyi Párizzsal, a jazz zenei szabadságával. hegedû - Szakál Tamás gitár - Sidoo Attila gitár - Jakab Viktor bõgõ - Soós Márton harmonika - Marosi Zoltán
Már elindult az előregisztráció a GiveMyChance nevű új közösségi adománygyűjtő weboldalra, amely Magyarországon elsőként nyújt lehetőséget magánszemélyeknek arra, hogy támogatók segítségét kérjék problémáik megoldására.
Lélektani, érzelmi és adóügyi okai vannak, hogy sokan még az újév előtt lebonyolítják az ingatlanvásárlást.
A művészek azért döntöttek így, mert televíziós és egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudtak volna megfelelően felkészülni a koncertre.
Lengyelországban és Magyarországon csaknem mindenki ismeri a címben szereplő mondást, amely a két nép történelmi barátságát példázza.
A pattanások nem kímélik a tinédzsereket, de sokan felnőttként sem szabadulnak meg tőlük.
A 2018-as alma fogyasztásösztönző kampány jótékonysági felajánlásának keretében 500 kg almát biztosítanak a MikulásGyárnak.
Újabb csőbe húzási módszer veszélyezteti a hiszékeny vagy anyagi nehézségekkel küzdő ingatlan tulajdonosokat és azok tulajdonos társait.
Balázs János Liszt-díjas zongoraművész, Magyarország Érdemes művésze kezdeményezése nyomán hagyományteremtő szándékkal alapították meg a fesztivál díjait 2017-ben.
Az Álomgyár Kiadó nyári sikerkönyve, A szerelem egyenlete elnyerte a világviszonylatban legismertebb és legrangosabb könyves oldal, a Goodreads.com első díját romantikus kategóriában.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Tanuljon gitározni otthon!
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

noimage

Online nyelvi kurzus
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Online nyelvi kurzus

Coach gyakorlat
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Coach gyakorlat

Idősgondozás
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

noimage

Bécsiszelet Étterem
(Szolgáltatás / Vendéglátás)

Bécsiszelet Étterem

Villanyszerelő-Elektrikus
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelő-Elektrikus

Villanyszerelő-elektrikus
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelő-elektrikus

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten
(Szolgáltatás / Építőipar)

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó