Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Megtartotta napi ülését a koronavírus-járvánnyal összefüggő döntések előkészítésére hivatott fővárosi operatív törzs.

A nap folyamán a főváros vezetése egészségügyi és járványügyi szakemberekkel konzultált, folyamatos kapcsolatban van a kerületi polgármesterekkel és a budapesti cégek vezetésével is.

A BKK és a BKV vezérigazgatója naponta tesz jelentést az aktuális utasszám- és forgalmi adatok változásáról. Március 16-án délig az adatok az iskolaszünetekben szokásos forgalomhoz képest is 20-40 százalékos csökkenést mutatnak.

A budapesti városvezetés feladatának tekinti, hogy a város stabil működését úgy biztosítsa, hogy közben a lehető legnagyobb mértékben csökkentse a járvány terjedéséhez hozzájáruló városi érintkezések számát, és kiemelten védje azokat a munkavállalókat, akik fokozottan kitettek a járványveszélynek. E két szempont figyelembevételével döntött úgy az operatív törzs, hogy a budapesti tömegközlekedés, a BKV összes járata március 19-én, csütörtökön üzemkezdéstől a nyári menetrendre álljon át. A változásokról a BKK Futár folyamatos és naprakész tájékoztatást ad. Ez a rendelkezés határozatlan időre szól, a forgalmi adatok elemzése alapján a BKV készen áll a menetrend módosítására.

Az operatív törzs is arra kéri a budapestieket, aki teheti, maradjon otthon. Amennyiben tehetik, válasszanak alternatív közlekedési módokat. Ezt segíti elő, hogy a mai naptól a Bubi közösségi kerékpár-szolgáltatás árát a technológiailag lehetséges legkisebb mértékre, havi 100 forintra csökkentettük.

A járművezetők védelme érdekében a mai naptól a buszokon és trolikon az első ajtón nem lehet felszállni, a többi ajtó kinyílik az utasok számára.

A fővárosi ügyfélközpontok csökkentett kapacitással működnek, több közszolgáltató ügyfélszolgálata bezár. Kérjük a budapestieket, hogy halaszthatatlan ügyben, ha tehetik, telefonon, vagy emailben keressék az ügyfélszolgálatokat. Kérjük, tájékozódjanak a cégek honlapján, mielőtt az ügyfélszolgálathoz fordulnak.

Az elindult lomtalanítások lezajlanak, de a napokban, hetekben esedékes lomtalanításokat elhalasztja az FKF a kerületi polgármesterekkel egyeztetve.

Az egészségügyi konzultáció alapján a budapesti operatív törzs támogatja a Magyar Orvosi Kamara által megfogalmazott javaslatok végrehajtását kormányzati hatáskörben. Azt kezdeményezzük a kormánynál, hogy a járóbeteg-szakellátás finanszírozását a jelenlegi teljesítményalapú finanszírozás helyett bázisfinanszírozásra állítsák át. Szükségesnek látjuk a kerületi szakellátás átszervezését annak nyomán, hogy a kormány megtiltotta a 65 év feletti orvosok és szakdolgozók részvételét a közvetlen betegellátásban. Ezügyben a kerületi polgármesterekkel és intézményvezetőkkel kezdődött intenzív konzultáció. Ebbe a konzultációba szakértők mellett bevontuk a Magyar Orvosi Kamara budapesti elnökét is.

A fővárosi operatív törzs kiemelt feladatának tartja a munkavállalóinak, mindenekelőtt az egészségügyi szakellátásban, a tömegközlekedésben, a közrend és a közbiztonság fenntartásában közreműködők védelmét. Ennek érdekében a megfelelő védőfelszerelés biztosítása elengedhetetlen. A megfelelő maszkok, védőruhák jelenleg tapasztalható hiánya miatt a főváros erőfeszítéseket tesz, hogy saját forrásaiból tudjon beszerezni ilyen védőfelszereléseket, ugyanakkor kezdeményezzük, hogy a kormányzati beszerzésből is mielőbb jusson a budapesti egészségügyi dolgozóknak és munkavállalóknak.

Budapest teszi a dolgát. A fővárosi operatív törzs is arra kér minden budapestit, tartsa be a mégoly kényelmetlen szabályokat, aki teheti, maradjon otthon, figyeljünk és vigyázzunk az idősebbekre, a családban és a közvetlen környezetünkben is. A fővárosi operatív törzs minden nap ülésezik, a döntésekről minden nap tájékoztatást adunk.

 

A teljes cikk a budapest.hu oldalon olvasható.

(forrás: budapest.hu)

A Budapest rovat további hírei

Magyarországon is egyre többen próbálnak átállni az egészséges életmódra, aminek szerves részét képezi a helyes táplálkozás is.
A takarmányárak világszintű emelkedése nehéz helyzetbe hozta az állattartókat, a hús drágulása elkerülhetetlen - mondták a Portfolio keddi online konferenciáján részt vevő termelői szervezetek és...
Több mint négymillió forint értékű hamis ruházati termékeket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy Hegyeshalomnál ellenőrzött török teherautóból.
Várjon Dénes online szólóestjével folytatódik kedden az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat.
Magyar dalszövegeket népszerűsítő rendezvénnyel várják az érdeklődőket május 25-én a fővárosi Muzikumba. A Mai Dal című kezdeményezéshez kapcsolódva dalszövegírói versenyt is hirdetnek.
A magyar miniszterelnök üdvözli az UEFA, a labdarúgás európai szervezetének azon álláspontját, amely határozottan kiáll az európai Szuperliga létrehozására irányuló törekvések ellen, és hitet tesz a...
Összegyűlt kellő számú, 15 750 aláírás Magyarországról a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! címmel létrehozott európai polgári kezdeményezéshez - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége az...
Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyt rendez a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara a magyarországi és a Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények hallgatóinak.
Fintech Design Versenyt hirdet a Digitális Jólét Program (DJP) a felsőoktatásban tanulók számára, a megmérettetésre április 30-ig lehet jelentkezni, és május 31-ig kell benyújtani a pályázatokat -...
Az Anne Frank naplója című monooperát közvetíti a Budapesti Operettszínház pénteken, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján.

A címlapról

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal próbálják kicsalni a...
Február elején fontos új funkciókkal bővült a Személyreszabott...
A Nagyvásárcsarnok lesz a központi közösségi tere a Diákvárosnak,...
A szolgáltatók sokéves gyakorlata alapján a távfűtési szezon április...
Megérkezett a tavasz, előkerülnek a garázsokból a motorok és...
A hat- és nyolc évfolyamos gimnáziumok 5-8. évfolyamai a jelenlegi...

Könyvajánló

A csapathatékonyság hét összetevője
Egy család története mutatja meg, hogy az autizmus nem csapás, hanem lehetőség
Hat lépés a tisztánlátás felé egy komplex világban
Velence idén március 25-én ünnepli 1600. születésnapját.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.
36 hónapja tartó egyeztetéssorozat után példaértékű konszenzus született a zöld szervezetek, a civil szervezetek és a Hegyvidéki Önkormányzat között a Normafán kialakítandó lombkorona-tanösvény ügyében. A szerdai egyeztetésen a tervező csapat és az önkormányzat mellett az alábbi szervezetek képviselői vettek részt
A gyerekvállalás bátorítására indított petíciót a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szerdán; a kívánt gyerekek megszületéséért tevékenykedő civil szervezet nyilatkozatát online írhatják alá a támogatók.