Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A részvételiség jegyében közös gondolkodásra hívjuk azokat a „kultúracsinálókat”, alkotókat és kultúrafogyasztókat, elméleti és gyakorlati szakembereket, felelős gondolkodókat, véleményformálókat, akik számára fontos a Főváros kulturális sokszínűségének megtartása, fejlesztése, benne a roma értékek megjelenítése.

​Tisztelt Budapestiek!

A roma kultúra szerves, elidegeníthetetlen része a magyar és európai kultúrának. A Főváros vezetése ezért kiemelt feladatának tartja, hogy a fővárosi roma társadalom kulturális-közművelődési területen megjelenő szükségletének megfelelően 2021-re megújítsa a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ szakmai munkáját, többek között a közösségformálás, az esélyegyenlőség és az együttműködés jegyében. Mert Budapest mindenkié.

Háttér

A Fővárosi Önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 43/1998. (IX. 24.) Főv. Kgy. rendelet 4.§ (2) szerint az egyéb közművelődési feladatok megvalósítását a Fővárosi Önkormányzat saját fenntartású intézményei, többek között a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ (továbbiakban: FROKK) végzi.

A FROKK költségvetési szerv, Alapító Okirata szerinti tevékenységei közé tartozik többek között a hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása, kiállítási és könyvkiadási tevékenység, üdülő szálláshely-szolgáltatás, iskolarendszeren kívüli egyéb oktatás, képzés, esélyegyenlőség elősegítését célzó tevékenységek és programok, a fiatalok társadalmi integrációját segítő struktúra, szakmai szolgáltatások fejlesztése, működtetése.

A FROKK 2021-ben új helyszínen folytatja majd működését, mely lehetőséget teremt funkcióinak átgondolására, a roma közéletben betöltött szerepének aktivizálására.

Cél

A felhívás célja párbeszédet kezdeményezni arról, hogy a FROKK az alapításakor meghatározott feladatokat, a roma kulturális értékek megjelenítését magas szinten ellátó, az információ szolgáltatásban, a fővárosi roma társadalom irányában aktív kommunikációt folytató, innovatív kulturális tartalmat közvetítő, a romák társadalmi integrációját és az esélyegyenlőség megteremtését elősegítő szerepét hogyan tudná a leghatékonyabban betölteni.

A felhívás ösztönözni szeretné a szakmai munka, a lehetséges együttműködések, a szolgáltatások újragondolását, mely egyben lehetőséget adhat a szervezeti felépítés és a feladatellátás átstrukturálására is.

A fejlesztendő, kidolgozandó területek

Szeretnénk megismerni a FROKK működésével kapcsolatos elvárásokat, igényeket, célokat az alábbi területeken: az intézmény szerepe, küldetése, új kihívások definiálása, a fejlesztés irányai (az alapító okirat szerinti tevékenységekhez kapcsolódó lehetséges programok, projektek, ezek rendszeressége, célcsoportok meghatározása, bevonása), a szakmai kapcsolatok fejlesztése (együttműködések, lehetséges partnerek), az intézmény funkcionális szervezeti felépítésének modellje, a fejlesztés várható eredményei.

Olyan, az intézmény jövőbeli profiljára vonatkozó innovatív elképzeléseket, javaslatokat várunk, melyek a közművelődési szakmai szempontok mellett a potenciális közönség megszólításának eszközeit is figyelembe veszik.

Kulcsszavak: szakmaiság, partnerség, komplexitás, koherencia, célcsoport meghatározás, ismertség, eredményesség.

Jogszabályi háttér

1997. évi CXL. törvény, 43/1998. (IX. 24.) Főv. Kgy. rendelet, 20/2018. (VII. 9.) EMMI rendelet, 2011. évi CXCV. törvény

A beküldés módja

A javaslatokat elektronikusan a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.​ e-mail-címre kell beküldeni.

Beküldendő dokumentumok

minimum:

• a javaslattevő rövid bemutatkozása (elérhetőség megjelölése);

• a javaslat elektronikus formátumban, melynek terjedelme legfeljebb 1000 szó;

• kitöltött, aláírt nyilatkozat​ a beküldött javaslat felhasználásához történő hozzájárulásról.

+ kiegészítő mellékletek igény szerint

A benyújtás határideje

2021. január. 10.

További információ

A beérkezett javaslatokat összesítjük, egy erre a célra létrehozott elektronikus felületen röviden ismertetjük őket.

További információkat a fenti email címen kérhetnek, illetve ide várjuk a felmerülő kérdéseket is, melyekre szintén nyilvánosan válaszolunk, hozzájárulva a téma ​társadalmi vitájához.

Kérjük, olvassák el figyelmesen a felhívással összefüggő adatkezelési tájékoztatót​.

A teljes cikk a budapest.hu oldalon olvasható.

Forrás: budapest.hu

A Budapest rovat további hírei

A közlekedési balesetek nagy része azért fordul elő, mert valaki hibázik, de az is nagyon gyakori, hogy a közlekedők egyszerűen nem tartják be a KRESZ-t, és ez okoz bajt.
Újra lesz gyerekemelés szombaton országszerte - közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pénteken az MTI-vel.
Több mint ezer program várja péntektől vasárnapig az érdeklődőket a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton országszerte és a határon túl.
Bő egy hónap maradt az idei nyári időszámításból, október végén, ezúttal éppen 31-én hajnalban szokás szerint egy órával vissza kell majd forgatnunk az óramutatókat - írja a G7, amely szerint ennek...
Áradás, szárazság, hőség: világszerte súlyosan érintették a klímaváltozás miatti időjárási szélsőségek a durumbúza-ültetvényeket, ami miatt a tészták ára is jócskán megemelkedhet.
Elindul az őszi nosztalgiaszezon a Duna-parti villamosvonalon: az érdeklődők október 25. és október 31. között minden hétvégén igénybe vehetik a 2-es villamos vonalán közlekedő...
A Volánbusznál folyamatosan emelkedő bérekkel, javuló munkakörülményekkel számolhatnak a dolgozók, az elmúlt öt évben több mint 50 százalékos keresetnövekedés valósult meg, 2022-ben pedig átlagosan...
Új magánkórházat nyitott a fővárosban a Doktor24 Medicina Zrt., a csaknem 3 milliárd forintos beruházással elkészült Multiklinika háromezer négyzetméteren nyújt járó- és fekvőbeteg-ellátást -...
Két éremmel zártak a magyar fitnesz-versenyzők a Sevillában rendezett Arnold Classicon.
Természetfotó-kiállítás az Erzsébet téren

A címlapról

A közlekedési balesetek nagy része azért fordul elő, mert valaki...
Futóverseny miatt forgalmi korlátozások lesznek vasárnap Budapesten,...
Egy hét alatt több mint hatszáz esetben kellett intézkedniük a...
A szervezők összesítése szerint a kapcsolódó rendezvényekkel együtt...
Két éremmel zártak a magyar fitnesz-versenyzők a Sevillában...
A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása...

Könyvajánló

Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Sándor P Váci: An English Dimension - The diaries of the Hungarian Count István Széchenyi 1832-1834 című könyve.
Amikor egy zenész könyvet ír, akkor mindenre fel kell készülni, akár még arra is, hogy egy szép nap becsenget a Terrorelhárítási Központ.
Az új kötet a szerző 2018 és 2020 között született verseiből és fotóiból állt össze.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.
Közismert, hogy Karácsony Gergely korábban bejelentette: nem akar miniszterelnök-jelölt lenni.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech