Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az érvényben lévő felvételi stop és a járvány terjedésének veszélye miatt nem vesznek át a kórházakból új lakókat a fővárosi idősotthonok.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma utasítást adott a kórházaknak, hogy tegyék szabaddá kórházi ágyaik egy részét. Ez azt jelentette, hogy több olyan krónikus vagy idős beteg került családja gondozásába, akik eddig szakszerű, egészségügyi ellátásra szorultak.

Ugyan az elmúlt napokban a kormányközeli média előszeretettel hangoztatta, hogy a fővárosi fenntartású idősek otthonaiban nincsenek biztonságban a lakók, az intézmények igazgatói – köztük a Pesti Úti Idősek Otthona vezetője is – levelet kapott, amelyben az állam által fenntartott kórházak azt kérik, hogy azok a krónikus, idős betegek, akiknél nem megoldott a családi elhelyezés, hadd kerülhessenek ezekbe az intézményekbe.

Az idősotthon azonban nem kórház, felszerelés hiányában nem alkalmas krónikus betegek ellátására. Március 8. óta látogatási tilalom és felvételi stop van ezekben az intézményekben. Az újabb betegek érkezése pedig érdemben nehezítené a járvány elleni védekezést. Az eljárás azonban nem csak ebből a szempontból kifogásolható. A betegek nagy részét a kórházak koronavírus-teszt elvégzése nélkül küldik haza, és így kerültek volna az idősotthonokba is. Ez súlyos kockázatot jelentene az idősotthonok ellátottjaira és az ott elhelyezni kívánt betegekre nézve is. Emiatt Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes az idősotthonok lakóinak, dolgozóinak, valamint a kórházból kikerülő betegek védelmében a hatályos járványügyi szabályok betartása mellett új ellátottak felvételének tilalmát írta elő az intézményvezetőknek.

Karácsony Gergely főpolgármester pedig levelet írt az országos tisztifőorvosnak, Müller Cecíliának és a fővárosi kormánymegbízottnak, Sára Botondnak, amelyben kérte: tesztek elvégzése nélkül ne lehessen betegeket a kórházból se haza, se más intézménybe küldeni.

A csatolt levelek nyilvánosságra hozatalával segítjük a folyamat megértését.

Levél a Pesti Úti, a Kamaraerdei és a Baross Utcai Idősek Otthonának

Körlevél az intézményvezetőknek a betegátvételről

Válaszlevél dr. Kaszás Editnek

Dr. Müller Cecília határozata

Karácsony Gergely főpolgármester levele dr. Müller Cecília tisztifőorvosnak

 

Főpolgármesteri Hivatal

Sajtókapcsolati Csoport

A teljes cikk a budapest.hu oldalon olvasható.

A Budapest rovat további hírei

A home office lehetősége a legmeghatározóbb szempont munkahelyváltás esetén az informatikai szektorban.
A drágább, nagyobb kényelmet vagy energetikai korszerűsítést szolgáló berendezések re külön gondolnunk érdemes, fontosabb belefoglalni őket a lakásbiztosításba.
Újabb eljárással egészült ki a nőgyógyászati daganatos betegek minimálisan invazív beavatkozással járó terápiás palettája a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika daganatsebészeti centrumában.
Világszinten rohamosan nő a perifériás érbetegségben, vagyis érszűkületben szenvedők száma.
Az est középpontjában az író prózai munkássága áll.
Legendásan nagy, összetartó család a Nádasberczy, ahol hagyomány, hogy minden 10 éves családtag kap egy másolatot a családi fényképalbumból, hogy megismerje a család történetét.
Ezt mind fenntartjuk! címmel indul a 2022-es Múzeumok Őszi Fesztiválja, melynek idei célja bemutatni, hogy a múzeumok milyen sokféle szerepet vállalhatnak a társadalmi, gazdasági és természeti...
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A részvétel kötelező.
Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából az eddigi legteljesebb kiállítást rendezték meg.
Ha saját gépjárművel rendelkezünk, nagy valószínűséggel a futómű beállítás fogalma már nem ismeretlen számunkra. Persze még így is előfordul az, hogy néhányan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen...

A címlapról

Nemzeti konzultáció indul a szankciókról, de mi ennek a jelentősége?...
Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged...
A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az...
A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...
A nyertes pályázók sem dőlhetnek még hátra.
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech