Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Több mint harminc márka kollekcióit mutatták be ezen a hétvégén a Szépművészeti Múzeumban. Szakértők szerint mára a Budapest Central-European Fashion Week a közép-európai régió meghatározó divateseményévé vált.

 

A múltat idéző múzeumi tárgyakat egy hétvégére felváltották a modern kor viseletei a Szépművészeti Múzeumban. A 2023-as év tavaszi, nyári kollekcióit mutatták be a 10. Budapest Central European Fashion Week nevű rendezvényen.

 

A legtöbb vendég színes és extravagáns öltözékben érkezett. Volt olyan divatszakos hallgató, aki a tanulmányaihoz jött ötleteket gyűjteni. „Nagyon sok mindent lehet tanulni az egészről. Jó a koncepció, a téma, és nemrég ismertem meg egyébként a tervezőt” – mondta egyikük, Nagy Petra.

Tizenöt divatmárka randevúzott Budapesten

Zsigmond Dóra új kollekciója például régi anyagokból készült és a paraszti kultúra ihlette.

„Igyekszem mindig olyan történeteket feldolgozni, ami szorosan kötődik az archaikus paraszti kultúrához, Legyen az egy tárgyból kiindulva, egy használati tárgyból, egy szokásból, egy néphagyományból” – mondta a divattervező az M1 Híradónak.

A hazai márkák mellett ezúttal ukrajnai tervezők is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.

„Az összefogás nevében hirdettük meg a divateseményünket. Csatlakoztunk a globális kezdeményezéshez, hogy az ukrán tervezőket támogassuk és hét tervezőnek adtunk lehetőséget, hogy bemutathassák a kollekciójukat” – mondta Forintos-Szűcs Anita, az MDDÜ vezérigazgató-helyettese.

A jegyekből befolyt összeget a szervezők idén az Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlották fel, akik ukrajnai menekülteket segítenek majd a pénzből.

 

(hirado.hu)

A Budapest rovat további hírei

Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos.
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is.
Egy átlagos áruházi dolgozó havi bére akár a bruttó 400 ezer forintot is meghaladhatja már Magyarországon belépés után, ami néhány év után akár a félmillió forintos határt is elérheti.
Legendás musical zeneszerzőkkel, színészekkel és egy dal ősbemutatójával várnak!
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálja az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort annak ellenőrzésére, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy...
Megszűntek a Szép-kártya-zsebek. Ez azt jelenti, hogy csak egy számla maradt, amelyen összeadódtak a korábban feltöltött összegek, amelyek immár szabadon felhasználhatók.

A címlapról

Budapest fontos célkitűzése a város zöldítése, zöldfelületeinek...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát –...
Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap...
A Primark első magyarországi üzlete Budapesten, az Arena Mall...
Az utasforgalom előtt kora délután nyitják meg a két állomást, azt...

Könyvajánló

Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A kötet azoknak a rendhagyó üzeneteknek a lenyomata, amelyek javarészt nyugati liberális véleményformáló személyiségek és egy közép-európai gondolkodó között zajlottak.
Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech