Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

 Az időjárás-előrejelzések szerint a hét második felétől Budapesten is extrém hideg időjárásra lehet számítani, ezért vörös riasztás lesz érvényben.

A legalacsonyabb hőmérséklet több egymást követő éjszaka is mínusz 10 fok körül, vagy az alatt lesz, és a nappali órákban sem emelkedik majd 0 fok fölé. Erre tekintettel február 11., csütörtök estétől február 16., kedd reggelig tartó időszakra az ún. „vörös riasztás” lesz érvényben. Az ebben az időszakban számos hajléktalan-ellátó intézmény – az egyébként rendelkezésre álló férőhelyektől és az alapértelmezett bekerülési feltételektől függetlenül – vállalja, hogy a rendkívüli hideg miatt mindenkit befogad, nem küldenek el rászorulót. Ez a hajléktalan budapestiek mellett azok számára is hasznos információ lehet, akik nem tudják megoldani otthonuk megfelelő fűtését. Ezeknek az „éjszakai túlélési pontoknak” a listáját alább megtalálják.

Az előrejelzések szerint várható extrém hideg időjárás a fűtetlen lakásban élők mellett azonban kiemelkedően veszélyes a fedél nélkül élő budapestiek számára is. A közterületi hajléktalansággal kapcsolatos életvédelmi feladatok ellátását nehezítik a kijárási korlátozások, illetve a segítségre szoruló hajléktalan emberekről szóló lakossági bejelentések ezzel összefüggő visszaszorulása.

Több hajléktalan-ellátó szervezett növelte az éjszaka működő utcai krízisellátás kapacitását (az ún. „krízisautók” számát vagy működési idejét). A segítségre szoruló hajléktalan emberek megtalálásában a lakosság segítségére is számítanak. A Diszpécser Szolgálat, civil szervezetek (pl. a Budapest Bike Maffia vagy a Szent Egyed Katolikus Közösség) a Fővárosi Önkormányzat szervezetei is részt vesznek ebben a munkában. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai és a Budapesti Közlekedési Központ helyszíni forgalomirányító autója is a főváros területét járja, és ha segítségre szoruló hajléktalan embert látnak, akkor intézkednek.

A Menhely Alapítvány Budapesten és Pest megyében éjjel-nappal hívható diszpécser szolgálatának a száma +36 1 338 4186. Ha valaki azonnali egészségügyi ellátásra szorul, pl. eszméletlen, reakcióképtelen állapotban van, akkor az Országos Mentőszolgálatot kell értesíteni a 104-es telefonszámon!

Forrás: zuglo.hu

A Budapest rovat további hírei

A home office lehetősége a legmeghatározóbb szempont munkahelyváltás esetén az informatikai szektorban.
A drágább, nagyobb kényelmet vagy energetikai korszerűsítést szolgáló berendezések re külön gondolnunk érdemes, fontosabb belefoglalni őket a lakásbiztosításba.
Újabb eljárással egészült ki a nőgyógyászati daganatos betegek minimálisan invazív beavatkozással járó terápiás palettája a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika daganatsebészeti centrumában.
Világszinten rohamosan nő a perifériás érbetegségben, vagyis érszűkületben szenvedők száma.
Zeneszalon sorozatban ezúttal Volkmann Róbert zeneszerző életével és munkásságával ismerkedhetnek meg.
Az est középpontjában az író prózai munkássága áll.
Legendásan nagy, összetartó család a Nádasberczy, ahol hagyomány, hogy minden 10 éves családtag kap egy másolatot a családi fényképalbumból, hogy megismerje a család történetét.
Ezt mind fenntartjuk! címmel indul a 2022-es Múzeumok Őszi Fesztiválja, melynek idei célja bemutatni, hogy a múzeumok milyen sokféle szerepet vállalhatnak a társadalmi, gazdasági és természeti...
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A részvétel kötelező.
Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából az eddigi legteljesebb kiállítást rendezték meg.

A címlapról

A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...
A nyertes pályázók sem dőlhetnek még hátra.
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A...
Lezárult a második fővárosi közösségi költségvetés szavazása, közel...
A Magyar Honvédség tűzszerészei hétfő délelőtt kiemelték a száz...
Nálunk nem lesz energiahiány és ez nem jóslat, hanem ténybejelentés...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech