Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

​A budapesti városvezetés ma a tankerületekkel és a kerületi polgármesterekkel egyeztetett arról, hogyan segíthet a város és a kerületek az idősgondozás és a gyermekétkeztetés feladatainak ellátásában a járványveszély idején.

További korlátotó intézkedések is születtek annak érdekében, hogy védjük a budapestieket a vírustól, csökkentve a szociális érintkezéseket számát. A fővárosi városvezetés továbbra is arra a kéri a budapestieket, aki teheti, maradjon otthon, vigyázzunk az idősebbekre, a családban és környezetünkben is.

A kerületek polgármestereivel a fővárosi operatív törzs az idősgondozási feladatokról egyeztetett. A 70 évnél idősebbek ellátását az önkormányzatokra bízta a kormány, de ehhez forrást és védőfelszerelést eddig nem adott az önkormányzati dolgozóknak. Ezügyben a kormányhoz fordulunk, a védőfelszerelések, maszkok hiánya több kerület számára akut gondot okoz. A Fővárosi Rendészeti Igazgatóság és a kéményseprők több mint 40 autóval állnak rendelkezésre a kerületek számára, hogy a Budapesten élő idősek ellátást segítsék.

Minden kerületben működik ügyeletes konyha, a rászorulók hozzájutnak a napi meleg ételhez. A hátrányos helyzetű ás halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek ellátásáról Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes a tankerületek vezetőivel egyeztetett. A főváros, a kerületekkel közösen mindent elkövet annak érdekében, hogy a gyerekek hozzájussanak az ellátáshoz. Ennek érdekében szükségesnek látszik azon kormányrendelet módosítása, amely jelenleg megtiltja az ügyeleti felügyelet alatt lévő gyerekek számára a tanintézményben történő étkeztetést.

A tömegközlekedésben folyamatosan csökken az utasszám, egy átlagos nap forgalmának kevesebb mint fele használta március 17-én a BKV járatait. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy aki teheti, maradjon otthon, ha nem tud, lehetőség szerint alternatív közlekedési formát keressen. Csütörtökön üzemkezdéstől a BKV járatai szünidei menetrend szerint közlekednek, erről folyamatosan tájékoztatnak a BKK Futáron, és egyéb felületeken keresztül. A járatsűrűségben az utasszám-adatok vizsgálata alapján történhet további változás. A buszokon tilos az első ajtón való felszállás, a buszvezetők egészségét szalagkorlát védi, mindenkit kérünk ennek figyelembevételére. A fővárosi közösségi kerékpár-rendszer árát a technológiailag lehetséges legalacsonyabb összegre, havi 100 forintre csökkentettük.

A parkolás ügyében sok kérdést, igényt kapunk. Parkolás ügyében is minden döntésünket az emberi élet védelmének, a szükségtelen kontaktusok elkerülésének rendelünk alá. Folyamatosan vizsgáljuk a közúti forgalmi és a parkolási adatokat is. A kerületi polgármesterekkel egyetértésben úgy döntöttünk, hogy mivel jelenleg is több autó van a városban, mint parkoló, a parkolók számát bővíteni rövidtávon nem tudjuk, az autóforgalom növekedése tumultust, ezzel fokozott járványveszélyt okozhat, ezért a lakossági parkolási díjak tekintetében változást nem javaslunk. Ugyanakkor megteremtjük annak feltételeit, hogy a járvány ellen az első frontban harcolók, mindenekelőtt az egészségügyben dolgozók a veszélyhelyzet idején ingyen parkolhassanak Budapesten.

A kerületi polgármesterek több kerület korábban meghozott döntése nyomán egységesen úgy döntöttek, hogy a zárható játszótereket lezárják, a többi játszótér esetén felhívják a szülők figyelmét arra, hogy a találkozások elkerülése érdekében a játszótereket átmenetileg ne használják.

A fővárosi törzs továbbra is annak rendeli alá döntéseit, hogy a működőképessége legvégső határig kifeszített egészségügyi rendszert a lehetőségeink szerint megóvjuk a további terheléstől. Több információt és segítséget várunk a kormányzati operatív törzstől. Több kerület számára például ellátási gondokat okoz a 65 feletti orvosok és ápolók betegtalálkozásainak tiltása. Nagyon súlyos gond, hogy sem az egészségügyi dolgozók, sem a város működtetésében kulcsszerepet játszó, fokozott vírusveszélynek kitett dolgozóink nem jutnak hozzá védőfelszereléshez. A főváros a saját forrásaiból, saját beszerzési csatornák keresésével igyekszik enyhíteni ezeket a gondokat, de e terén sürgős kormányzati beavatkozást kér.

Budapest, 2020. március 17.

Főpolgármesteri Hivatal

Sajtókapcsolati Csoport

Az alábbi linken megtekinthető Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes mai élő Fb-bejelentkezése:

A teljes cikk a budapest.hu oldalon olvasható.

(forrás: budapest.hu)

A Budapest rovat további hírei

A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk...
Élesítsd az IGAZI VEZETŐT magadban az 5 KRAFT-vezetői minőség mozgósításával.
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be Fischer Ádám karmester és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével eddigi legnagyszabásúbb, négy estén át...
A BKV eddig már jól bevált hagyományait követve – egy élőzenei koncertnek helyet adva – ismét zenével kedveskedik az M4 utasainak.
Emlékeink 65 címmel készül jubileumi gálaműsorra a Duna Művészegyüttes a Nemzeti Táncszínházban május 18-án, ahol meglepetés vendégekkel idézik meg az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb pillanatait.
A levegőminőség mérése egyre fontosabb környezetvédelmi kérdés a világ nagyvárosaiban, és nincs ez másként Budapesten sem.
Közel 100 előadóval és több mint 1000 résztvevővel, idén immár hetedik alkalommal rendezik meg május 11-12-én Budapesten a PREGA Konferencia és Kiállítást.
Az intimlézerről mára sokan tudják, hogy megoldás az inkontinencia és a kellemetlen hüvelyszárazság kezelésére, de arról kevesebbet hallani, hogy esztétikai okokból is választják a nők ezt a...
Az ünnepélyes eredményhirdetést pénteken délelőtt tartották a Főpolgármesteri Hivatal udvarán.
Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: egész Európában nőnek az árak, amelynek elsődleges oka a háború, és amíg a háború nem ér véget, addig az árak emelkednek.

A címlapról

A Fővárosi Közgyűlés 1999-ben, 2008-ban és 2011-ben - tehát utoljára...
Nyolc nagyszabású, egyedi tervezésű hangkeltő installációval várja a...
Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a...
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be...
A mindenkori kormány leginkább a közúti infrastruktúra...
Az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan a felszíni...

Könyvajánló

A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk egyik feltörekvő szerzőjének életét.
Élesítsd az IGAZI VEZETŐT magadban az 5 KRAFT-vezetői minőség mozgósításával.
"Mindenkinek van takargatnivalója. Neked mi? Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech