Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Idén három nagy területen is előrelépés történt a környezet védelmében - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Facebookon csütörtökön közzétett felvételen.

  Böröcz László hangsúlyozta, számukra a környezet védelme nem merül ki üres jelszavakban, "mi felelősségteljesen cselekszünk hazánk, a Kárpát-medence megóvásáért".
    A kormánypárti politikus kifejtette, először is tisztább környezetet szeretnének, ennek jegyében pedig Magyarország fellép a folyókon érkező szemétáradattal szemben, a vizek tisztaságáért.

    Kiemelte, 2021. július 1-jétől betiltják az egyszerhasználatos műanyag eszközöket, például a szívószálakat, fültisztító pálcikákat, műanyagtányérokat és evőeszközöket.
    Böröcz László elmondta, másodszor tisztább energiát szeretnének, ezért vállalják, hogy Magyarország 2050-re eléri a teljes klímasemlegességet, vagyis annyi szén-dioxidot és üvegházhatású gázt bocsát a légkörbe, amennyit a növényvilág képes feldolgozni.
    A cél, hogy megújuló energiaforrások részaránya legalább 21 százalékos legyen 2030-ra, ezért a kormány a következő két évben 32 milliárd forinttal támogatja a kis- és közepes vállalkozások mugújulóenergia-termelését, a következő tíz évben pedig hatszorosára emeli a naperőmű-kapacitásokat - fejtette ki.
    Ezzel a magyar családok olcsó és környezetbarát energiához juthatnak - tette hozzá.
    A politikus közölte: a kabinet célja, hogy a
magyar villamosenergia-termelés legnagyobb része környezetbarát atomenergiából és megújuló energiából, legfőképp napenergiából származzon.


    "Harmadszor mindent megteszünk, hogy városaink levegője tisztább legyen" - mondta Böröcz László. Aláhúzta, a légúti megbetegedések megelőzése érdekében 2022-től kizárólag elektromos buszokat lehet majd forgalomba helyezni a városokban, emellett támogatják az elektromos autók beszerzését is.
    Hangsúlyozta, zöldebb Magyarországot is szeretnének, ezért minden újszülött után tíz fát ültetnek, és a következő tíz évben több százezer hektár erdőt terveznek telepíteni.
    Böröcz László beszélt arról is, hogy a költségvetési forrásokon kívül a kibocsátott zöld kötvényekből közel 500 milliárd forint áll rendelkezésre céljaik megvalósításához.
    "Mi úgy kívánjuk megoldani a klímaválságot és a környezetünk védelmét, hogy annak árát azok fizessék meg, akik az elmúlt évtizedekben súlyosan rombolták a környezetünket" - mondta, majd hozzátette, az a helyes, "ha nem a magyar emberek, hanem a szennyezők fizetik a számlát".

Forrás: MTI

A Budapest rovat további hírei

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni orrspray, amellyel kapcsolatban a pécsi virológusok végeztek kutatásokat.
Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint a válogatott három versenyzőjének van esélye döntőbe jutni a sportág 50. világbajnokságán, amit hétfőtől vasárnapig rendeznek Kitakjúsúban,...
Sok a tévhit a magyarok körében a házastársakra és az élettársakra vonatkozó öröklési szabályokkal kapcsolatban. Az emberek alig egyharmada tudja csak például, hogy nem feltétlenül örököl mindent a...
Számos nemzetközi és magyar szerző részvételével, magyar és világirodalmi könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, Könyves Sétákkal és egyéb programokkal várja a közönséget az idén tízéves Margó...
Világ Igaza kitüntetést és Bátorságért érdemjelet adott át Pintér Sándor belügyminiszter és Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael magyarországi nagykövete csütörtökön Budapesten.
Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
A szüreti időszak hagyományos falusi társadalomban valamilyen jeles naphoz kötődött Szent Mihálytól Simon-Júdás napjáig.
A V4-ek és Szlovénia polgárai szerint a digitális fizetési lehetőségek segítették a járvány elleni védekezést: a régió lakosságának 83 százaléka örül a készpénzmentes fizetési lehetőségek...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és megelőzésére szolgáló speciális monitoring rendszer kidolgozásáról kötött megállapodást a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-,...
Árprésben a malomipar: a növekvő energiaárak és a bérköltségek emelkedése miatt októberben már szinte biztos a sütőipari áremelés, januárban pedig a liszt is drágulhat.

A címlapról

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni...
Özönlik az országba az import zöldség és gyümölcs, a magyar földek...
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és...
Még csak nem is lenne túlzottan drága, sőt, hosszú távon megtérülne.
A brit Time Out magazin 27 ezer városlakó és helyi szakértők...

Könyvajánló

Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.
Kritikusok szerint a Harry Potteren is túltesz a Tűz Szárnyak-sorozat
Vajon mire van szükség az új szokások kialakításához?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -

hirdetés


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech