Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Augusztus 23-án a Népligetben rendezik Magyarország egyetlen női futóversenyét, a 25. ALDI Női Futógálát

A BSI először 1979-ben rendezett kifejezetten hölgyeknek szóló futóversenyt, majd 1996 óta megszakítás nélkül szervezi a jelenleg 25. alkalommal rajtoló sporteseményt. Az akkor és azóta is egyedülálló szabadidősport-esemény népszerűsége az elmúlt 25 évben egyre nőtt. A jelenlegi helyzet miatt a különleges verseny iránti érdeklődés is mérsékeltebb, de a szervezők így is emlékezetes rendezvényre készülnek.

A 21. század kihívásaira a nőknek frappáns válaszai vannak: maradj egészséges, inspirálódj, hogy ösztönözhess másokat, szánj időt magadra és mutass példát! A női sokszínűséghez igazítottuk az ALDI Női Futógála távjait is, így mindenki megtalálhatja a kedvének és kondíciójának megfelelőt, hiszen az 5 és 10 km-es táv mellett 600 m-es családi futás, 2,5 km-es futás, vagy gyaloglás és 3 x 2 km-es váltó is várja az érdeklődőket.” -mondta Kocsis Árpád a BSI versenyigazgatója.

Megdőlt a tévhit, miszerint „gyerek mellett nincs idő a sportolásra”

A családi minta fontosságát bizonyítja a BSI 2019-ben, dr. Manczel Zsuzsanna sportpszichológussal futó nők körében végzett országos kutatása.

A kérdőív -amelyet 3427 hölgy töltött ki- arra  is kitért, hogy a futó nők családja, gyermekei körében mennyire népszerű az aktív sportos élet. A megkérdezettek 64%-a legalább egy gyermek édesanyja, a mintában a kismamák/ GYES-en/GYED-en lévők aránya 5% volt.

A jelenkori szülői minta fontosságát jelzi, hogy az édesanyák 70%-a szokott együtt sportolni családtagjaival. Ez arra utal, hogy a sport lehet egy közös hobbi, minőségi időtöltés az egész családnak. A kitöltők szerint a sportolás saját választás kérdése, hiszen a gyermekesek 50%-a heti 3-4 alkalommal sportol, 21% pedig 4-nél többször, míg majdnem ugyan ennyien (24%) vannak, akik heti 1-2 alkalmat szánnak a mozgásra.

Egyre több édesanya talál időt futóversenyen való részvételre is, amit az is motivál, hogy a családi futások pár száz méteres távjain részt vehetnek a legkisebbek, míg a szülők a hosszabb távokon mérettethetik meg magukat. És képzeljük el azt az örömöt, amikor valaki életében először ér célba a gyermekével!

Az anyukák 38%-a évente 1-3, míg 31%-a 4-7 futóeseményen vesz részt, 12%-a pedig több mint 13 alkalommal áll a startvonalhoz.

Ismert sportolók az ALDI Női Futógálán

Kétszeres olimpikon maratonistánk Virág-Erdélyi Zsófia amellett, hogy 5 és 10 km-en is indul, a 600  m-es családi futásra is nevezett.   „Az őszi versenyszezonban félmaratonra készülök. Az ALDI Női Futógálán azért indulok 5 és 10 km-en is, mert -edzőm tanácsára- e távokon versenykörülmények között tudom tesztelni az őszre tervezett félmaratoni tempómat. Annak külön örülök, hogy az esemény időrendje még arra is lehetőséget ad, hogy az 5 és 3 éves fiaimmal most először együtt futhatunk a 600 m-es családi futáson.” -nyilatkozta a bajnoknő. 

Csomor Erika Európa és világbajnoki 2. helyezett duatlon illetve triatlon versenyző  most a 10 km-es távot választotta.

Az esemény legtapasztaltabb résztvevője 85 éves.

A verseny minden távjára augusztus 19-ig lehet előzetesen  nevezni a BSI online nevezési felületén.

Tudnivalók az eseményről: www.fuanet.hu

 

A Budapest rovat további hírei

Napjainkban a házépítés rengeteg stresszel és bizonytalansággal jár, így egyre népszerűbb választás a generálkivitelezés Pest megye és az egész ország területén. Minek is köszönhető, hogy a...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos.
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is.
Egy átlagos áruházi dolgozó havi bére akár a bruttó 400 ezer forintot is meghaladhatja már Magyarországon belépés után, ami néhány év után akár a félmillió forintos határt is elérheti.
Legendás musical zeneszerzőkkel, színészekkel és egy dal ősbemutatójával várnak!
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálja az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort annak ellenőrzésére, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy...

A címlapról

Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát –...
Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap...

Könyvajánló

Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A kötet azoknak a rendhagyó üzeneteknek a lenyomata, amelyek javarészt nyugati liberális véleményformáló személyiségek és egy közép-európai gondolkodó között zajlottak.
Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech