Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Egyre zavarosabb és védhetetlenebb a Karácsony Gergely polgármester Úr által nagy nyilvánosság előtt „sötét alkunak" nevezett, majd mégis általa szentesített (ellenzéki többségű) zuglói parkolási skandalum, akárcsak Zugló gazdálkodása.

Az ezek homályba terelését célzó, riogató, „rágcsálóügyre" történő tematizálási kísérlet kommunikációja hatásvadászattá terebélyesedett. Ezért az alábbiakról tájékoztatom Budapest közvéleményét. Ezzel egyidejűleg a politikai síkra erőltetett, elhallgatásokkal, túlzó félremagyarázásokkal vegyített vitát a magam részéről lezártnak tekintem. A Fővárosi Önkormányzat megvédi Budapest lakosságát az állítólagos inváziótól. A következők könnyen ellenőrizhető tények:

1. A rágcsálóirtást végző céget pályáztatás alapján nem a Fővárosi Közgyűlés, hanem az illetékes bizottság választotta ki. Az a bizottság, amelyiknek tagja Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, aki nem szavazott a bizottsági döntés ellen. Az egész anyagot a Közgyűlés nem is látta, a bizottság nem jelezte, hogy testület elé vinné a saját határozatát.

2. A hivatalos bejelentések (panaszok) száma a rágcsálók észlelésében csúcsértékét 2018 augusztusában érte el, ma annak az egyharmada.

3. 2018 őszén prognosztizálta a Nemzeti Népegészségügyi Központ a populáció várható, rendhagyó szaporodását, ezért a Közgyűlés a javasolt intenzív többletirtás fedezetéül további 650 millió forint többlet-keretösszeget biztosított, amit egyébként Karácsony úr (de az MSZP és DK szintén) nem szavazott meg.

4. A Főváros a Nemzeti Népegészségügyi Központ segítségével 2019 tavaszra kidolgozta a többleteljárás módszerét. Ezért a 2019 áprilisi bizottsági ülésen az ezzel összefüggő szerződésmódosítást (!) kellett volna jóváhagyni, hogy a 650 millió Ft-ból fizethető legyen a többlettevékenység. Annak ellenére, hogy a bizottság határozatképes volt, Karácsony úr (aki 2019-ben április 22 - ig egyetlen bizottsági ülésen sem vett részt) a témát levetette napirendről. Ezzel az intenzív többletirtás – bár rövid, de – értelmetlen késedelmet szenvedett.

5. A Nemzeti Népegészségügyi Központ máris bejelentette, hogy ma sincs semmiféle közegészségügyi járványveszély. Rádióban, televízióban is elhangzott. A hivatalos statisztika alakulásáról javaslom a jövőben a pályázaton nyertes cégtől szakmai alapon tájékozódni és jelentősebb változás esetén tájékoztatni a közvéleményt.

Tarlós István
főpolgármester

A teljes cikk a budapest.hu oldalon olvasható.

A Budapest rovat további hírei

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltó országos csúccsal aranyérmet nyert a római úszó Európa-bajnokság csütörtöki...
Nádas Péter Budapestje fotópályázat!
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023 tavaszától már a teljes vonalon szerelvények közlekednek majd.
A fájdalom vagy a fáradtság nem lehet kifogás a mozgás ellen
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos arra kérte a nagycsaládosokat, hogy a kormányhivatalokban igényeljék a rezsicsökkentés által számukra biztosított további gázárkedvezményt,...
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Milánó a biohulladék megfelelő begyűjtésének területén utat mutat számos ország számára.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech