Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

 

Október 16-ig lehet kitölteni az interneten a népszámlálási kérdőívet. Aki online nem tölti ki a határidőig, számlálóbiztos keresi fel, és egy interjú keretében rögzíti a válaszait. A népszámláláson a részvétel kötelező.

  Alább a kérdőív kitöltésének részletes lépései olvashatóak.  

Töltse ki egyszerűen, interneten a kérdőívet!

Lehetőség van interneten keresztül megválaszolni a kérdéseket a www.belepes.nepszamlalas2022.hu felületen.

 

Kapcsolódó tartalom

 

Népszámlálás 2022: Mi a teendő, ha elvesztettük vagy nem kaptunk belépési kódot?

Október 16-ig lehet kitölteni az interneten a népszámlálási kérdőívet. Aki online nem tölti ki a kérdőívet a határidőig, számlálóbiztos keresi fel, és egy interjú keretében rögzíti a válaszait. A népszámláláson a részvétel kötelező.

Szeptember utolsó hetében minden háztartásba eljuttatták postai úton a felkérőleveleket. Az ebben található belépési kód megadásával tudja kitölteni a kérdőívet 2020. október 1-16. között.

A felkérő levelet mindenki őrizze meg!

Először a lakáskérdőív kérdéseire válaszoljon, majd töltsön ki annyi személyi kérdőívet, ahányan a lakásban élnek.

A kérdőíveket a lakásban élő bármelyik felnőtt személy kitöltheti, a gyermekek adatait pedig a szülőnek kell megadnia.

A kérdések megválaszolása után a kitöltő visszaigazolást kap a sikeres adatszolgáltatásról.

Őrizze meg, mentse el vagy fényképezze le a visszaigazoló kódot!

Ugyanis ezzel tudja igazolni, hogy teljesítette adatszolgáltatói kötelezettségét.

 

Mi a teendője azoknak, akik nem töltik ki október 16-ig az interneten a kérdőívet?

Azokat a háztartásokat, ahonnan október 16-ig nem érkezik be az interneten a kérdőív, számlálóbiztos keresi fel 2022. október 17. és 2022. november 20. között.

Ha kimarad a népszámlálásból, jelentkezzen a helyi polgármesteri hivatalban!

Az adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítésére ott 2022. november 21–28. között van lehetősége.

A népszámlálással kapcsolatban részletes információt talál a www.nepszamlalas2022.hu honlapon angol és magyar nyelven. A honlapon 19 nyelven megtalálható a kérdőív szövege és a legfontosabb tudnivalók.

Kapcsolódó tartalom

 

Így töltheti ki online a népszámlálási kérdőívet

A népszámlálási kérdőívet önállóan, interneten keresztül október 1. és 16. között lehet kitölteni.

Kérdés esetén írhat a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre vagy hívja az ingyenes +36 80 080 143-as telefonszámot.

A kérdőív kitöltésének menete

  1. Lépés: 

A kérdőív kitöltését a www.belepes.nepszamlalas2022.hu indíthatja el. Az oldalon a következő kép fogadja:

Ide kell beírnia a levélben megkapott belépési kódot, majd a „Tovább” gombra kattintás után bepipálnia az „igen” melletti karikát, ezzel elfogadva, hogy „Az adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem és hozzájárulok a benne foglaltak szerinti adatkezeléshez”.

Majd a „Tovább” gombra kattintva tájékoztatják a kérdőív kitöltésének menetéről:

2. Lépés

A következő oldalon vannak olyan részek, amelyek már előre ki vannak töltve. Ha szükséges ezekben javítást végezni, akkor tegye meg az egyes alrészek melletti „Javítom” gombra kattintással.

Ezután a piros háttérrel megjelölt „Kötelező kitölteni” feliratú részek értelemszerűen kitöltendők.

Ha ez kész, akkor kattintson ismét a jobb felső sarokban lévő „Tovább” gombra.

3. Lépés

A következő oldalon egy lakcímmegerősítést kér az oldal. Ha a kék színnel írt lakcím pontosan megegyezik az ön valós lakcímével, akkor pipálja be az „Igen” válaszlehetőséget. Végül kattintson a jobb felső sarokban lévő „Tovább” gombra.

4. Lépés

A következő részben arra kérik, hogy a 2022. október 1-jei állapot szerint válaszolja meg a kérdéseket!

Válaszoljon a következő kérdésre: „Hányan élnek a lakásban?” A lakásban élő személyek száma beírása után arra kéri az oldal, hogy írja be azok nevét/neveit is.

Ha ezt a részét is teljesítette a kérdőívnek, akkor kattintson ismét a „Tovább” gombra.

5.  Lépés

Ezután, a következő oldalon a lakás jellemzőiről tesznek fel néhány kérdést. A gyors kitöltés érdekében az alábbiakra hívják fel a figyelmet:

  • A kérdések melletti „?” súgó, illetve a bal felső sarokban lévő „Kitöltési útmutató” segít a kitöltésben.
  • Amennyiben meg kívánjuk szakítani a kitöltést, akkor ahhoz, hogy később folytatni tudja, regisztráljon a „Később folytatom, mentés” gombbal.
  • A kérdőívkitöltés akkor ér véget, ha a „Beküldés” gombot megnyomjuk. A „Beküldés” gomb akkor válik aktívvá, ha minden szükséges kérdést megválaszoltunk.

6.  Lépés

Ezt követően összesen 13 kérdésre kell választ adnia. Ezeket értelemszerűen töltse ki!

Ha mindegyikkel végzett, akkor néhány kérdés következik az ön személyéről.

7.  Lépés

A jobb alsó sarokban található „Következő” gombra kattintás után válaszolhat a kérdésekre. Amennyiben ezekre maradéktalanul válaszolt, a következő oldallal fog szembetalálkozni:

Ön a kérdőív végére ért, a véglegesítéshez nyomja meg a „Beküldés” gombot!

8.  Lépés

Ha szeretne jelentkezni a nyereményjátékra, akkor az e-mail-címét vagy a telefonszámát kell megadnia. Ezt követően az „igen” lehetőséget kell bepipálni, amivel egyúttal kijelenti, hogy „a sorsolási szabályzatot megismertem, és hozzájárulok az e-mail címem/telefonszámom az adatkezelési tájékoztató 8. pontja szerinti kezeléséhez”.

A végén az oldal figyelmeztet:

„Mielőtt kilép, ne felejtse el beküldeni a kérdőívet a fenti Beküldés gombra kattintva. Beküldés után már nem tud módosítani a válaszain.”

9.  Lépés

A beküldést követően megkapjuk a kérdőív kitöltését igazoló kódot, ezt kell lefényképezni vagy a „Kérdőív PDF kivonatának letöltése” gombra kattintani, és a dokumentumot elmenteni a számítógépére.

       (hirado.hu)            

A Budapest rovat további hírei

Hangulatos élőzene Józsefváros legkülönbözőbb részein. A Józsefváros Önkormányzat és a JKN minden héten tavaszi-nyári-őszi zenélést szervez október közepéig.
Május 30-án, kedden megkezdődik Középső-Erzsébetvárosban a kizárólagos parkolóhelyek kijelölése.
Elindította idei évadát kedden a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, amely mintegy 100 programmal, köztük világhírű és hazai művészekkel, opera-, balett-, operett- és musicalbemutatókkal, valamint...
Több világváros után május 25-én Budapesten, a Palazzo Dorottyában is megnyílik a Madame Tussauds-kiállítás 51 élethű magyar és külföldi viaszfigurával.
Egy nemzeti spirituális ébredés igaz története az 1970-es évek elejéről, és annak eredete ami a dél-kaliforniai tizenéves hippi közösségből indult el. Kattintás után a teljes film.
Az V. kerületi Bank Center irodaházban nyílt meg a Mail Boxes Etc. legújabb egysége, így az Oktogonnál található és a XIII. kerületi központ mellett már három budapesti helyszínen érhető el a világ...
A Rákóczi híd mosásával zárul Budapest Duna-hídjainak tavaszi nagytakarítása – tájékoztatta a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-t.
A világ egyik legmodernebb, kifejezetten a nagyvárosi közlekedésre tervezett elektromos buszát, a Mercedes-Benz eCitaro legújabb generációs, akkumulátoros hajtású járművét tesztelik csütörtöktől a...
A geotermia nem sprint, ám néhány éven belül termőre fordulhatnak a projektek, és hatalmas növekedést érhetünk el, amely érdemben segítheti hazánk energiaszuverenitásának megerősítését – nyilatkozta...
Majdnem minden második autós számára zavaró vagy stresszes volt a tavaly decemberben kialakult országos üzemanyaghiány.

A címlapról

Pünkösdkor változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó társaságok...
Jövőre jön az általános kútamnesztia, az új kutak létesítéséhez...
Több világváros után május 25-én Budapesten, a Palazzo Dorottyában...
Egy nemzeti spirituális ébredés igaz története az 1970-es évek...
Különleges retró vasúti szerelvény indul vasárnap Szegedről...
Új, kedvezményes diákhitelszáma bevezetését jelentette be a kormány....

Könyvajánló

Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech