Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Megnyílt Budapest első Idősek Információs Pontja a Városháza épületében kedden, az irodában idősek különböző ügyek intézéséhez kaphatnak segítséget.

Karácsony Gergely, főpolgármester az átadáson azt mondta: az információs pont megnyitásával látszólag kicsi, de fontos lépést tesznek annak érdekében, hogy Budapest „valóban mindannyiunké legyen”.

 

Az információs pontot azért hozták létre, hogy az idősebb emberek számára – főleg a szociális ellátás területén – segíteni tudjanak az ügyintézésben, valamint a számítógép használatában is – közölte. Karácsony Gergely emlékeztetett: a Fővárosi Idősügyi Tanács ülésén merült fel, hogy ilyen információs pontokat hozzanak létre Budapesten.

Papp Katalin, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke, a Fővárosi Idősügyi Tanács tagja elmondta:

Budapesten több mint 360 ezer nyugdíjas korú ember él.

Az idősek problémáinak megoldása, a róluk való gondoskodás kiemelt területe a főváros szociális ellátásának – tette hozzá.

Papp Katalin felhívta a figyelmet arra, hogy az idősebb korosztálynak sokszor nehézséget jelent a fővárosban elérhető pénzbeli, vagy természetbeni ellátásokról való tájékozódás. Ebben nyújt segítséget az információs pont, amelynek szolgáltatásait munkanapokon 9 és 13 óra között lehet igénybe venni – mondta.

A Fővárosi Közgyűlés 2021. szeptember elsején fogadta el a Fővárosi Idősügyi Stratégiát,

amelyben szerepel az olyan információs pontok kialakítása, ahol különböző ügyek intézéséhez kapnak segítséget az idősek.

A Bárczy István utcában nyílt információs ponton a fővárosi önkormányzat kollégái, önkéntesek, közöttük nyugdíjas önkéntesek, segítenek az időseknek hivatalos ügyeik intézésében, időpontfoglalásban, internetes ügyfélkapu megnyitásában és kezelésében, illetve különböző szociális és egyéb támogatások igénylésében.

(hirado.hu)

 

A Budapest rovat további hírei

A Magyar Királyi Székesfehérvári 17-s honvéd gyalogezred 1918. november 17.-én hazatér a frontról.
Milyen az ideális konyha, miként tudjuk a legtöbbet kihozni akár a legkisebb étkezőből, és vajon mely dizájntrendek a legnépszerűbbek most a konyhai kis- és nagygépek világában?
Újraindul a fogaskerekű április 1-jén, szombaton; a téli üzemszünet idején felújított pályán csendesebben és üzembiztosan járnak majd a vonatok – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK)...
Végre megszületett a kormánydöntés: a főváros 54 milliárdnyi európai uniós forrásból 51 új villamost vásárolhat.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.
A folyamatosan változó piaci környezet, a megemelkedett működési költségek a cégek vezetőit állandó kihívások elé állítják, mely gyors reagálást és permanens újratervezést igényel.
A MI SÁNDORUNK - Petőfi az evangélikus oktatás útvesztőiben. Időszaki kiállítás az Evangélikus Országos Múzeumban május 31-ig.
A brit gitáros, John McLaughlin zeneszerző, a fúziós jazz úttörője számos különböző módon nagy hatással volt a jazz és a rock történetére.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban...
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?

A címlapról

2017 óta fékezte Budapest észak–déli közösségi közlekedését a...
Budapest is szerepel az amerikai Time magazin World's Greatest...
Napról-napra erősödik a nappali felmelegedés, 20 fokot hoz a...
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnep...
Budapest Főváros Önkormányzata a 2023/2024-es tanévre „TRAMBULIN"...
Március 20-a, hétfő délutántól a 3-as metró hétköznap újra a teljes...

Könyvajánló

A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech