Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Megnyílt Budapest első Idősek Információs Pontja a Városháza épületében kedden, az irodában idősek különböző ügyek intézéséhez kaphatnak segítséget.

Karácsony Gergely, főpolgármester az átadáson azt mondta: az információs pont megnyitásával látszólag kicsi, de fontos lépést tesznek annak érdekében, hogy Budapest „valóban mindannyiunké legyen”.

 

Az információs pontot azért hozták létre, hogy az idősebb emberek számára – főleg a szociális ellátás területén – segíteni tudjanak az ügyintézésben, valamint a számítógép használatában is – közölte. Karácsony Gergely emlékeztetett: a Fővárosi Idősügyi Tanács ülésén merült fel, hogy ilyen információs pontokat hozzanak létre Budapesten.

Papp Katalin, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke, a Fővárosi Idősügyi Tanács tagja elmondta:

Budapesten több mint 360 ezer nyugdíjas korú ember él.

Az idősek problémáinak megoldása, a róluk való gondoskodás kiemelt területe a főváros szociális ellátásának – tette hozzá.

Papp Katalin felhívta a figyelmet arra, hogy az idősebb korosztálynak sokszor nehézséget jelent a fővárosban elérhető pénzbeli, vagy természetbeni ellátásokról való tájékozódás. Ebben nyújt segítséget az információs pont, amelynek szolgáltatásait munkanapokon 9 és 13 óra között lehet igénybe venni – mondta.

A Fővárosi Közgyűlés 2021. szeptember elsején fogadta el a Fővárosi Idősügyi Stratégiát,

amelyben szerepel az olyan információs pontok kialakítása, ahol különböző ügyek intézéséhez kapnak segítséget az idősek.

A Bárczy István utcában nyílt információs ponton a fővárosi önkormányzat kollégái, önkéntesek, közöttük nyugdíjas önkéntesek, segítenek az időseknek hivatalos ügyeik intézésében, időpontfoglalásban, internetes ügyfélkapu megnyitásában és kezelésében, illetve különböző szociális és egyéb támogatások igénylésében.

(hirado.hu)

 

A Budapest rovat további hírei

A Towerful Events egyedülálló kezdeményezés Magyarországon, hiszen neves világzenészek az egyik legkülönösebb templomunk előtt, pontosabban a templom tornyának tövében adnak koncerteket.
Különleges zenei eseménynek ad otthont december 21-én, este 8 órától Budapest egyik ikonikus épülete, a Szent István Bazilika.
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a Vasúttörténeti Parkban, amely a szezon utolsó eseményét követően bezár, és csak 2023 tavaszán lesz ismét látogatható.
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november 15-i adatai szerint a hazai földgáztárolók töltöttsége 5,44 milliárd köbméter volt, ami az összkapacitás 86,02 százaléka.
A kormány döntött arról, hogy azokra az állami és önkormányzati tulajdonú bérházakra is kiterjeszti a rezsicsökkentést, amelyek nem minősülnek társasháznak – közölte Németh Szilárd rezsicsökkentés...
Másfél éves csúszással és az eredetinél ötmilliárd forinttal drágábban, de újra használható a Lánchíd decembertől.
Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a Városligeti Műjégpálya.
Jó hírről számolt be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter: a szakértői várakozások felett, 4,1 %-kal erősödött a magyar gazdaság a harmadik negyedévben.
A közönség voksai alapján kétszer lett a kontinens legjobb karácsonyi vására a budapesti adventi ünnep a Bazilikánál az elmúlt három évben.
Nyitva tart a Fellegvár és a Bobpálya, egész télen megrendezik a lovagi tornákat, horgászhatunk a pisztrángos tavakban, sőt wellnessezhetünk is.

A címlapról

Az új intézmény az energiapolitika egységes irányításáért felel...
Rendeletmódosítás a fővárosi tulajdonú ingatlanban működő...
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a...
A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és...
Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech