Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A többség védelmében van szükség az Alaptörvény-módosításra – jelentette ki a Heteknek adott interjújában Novák Katalin.

A családokért felelős miniszter szerint a homoszexuálisok előtt már a baloldal is bezárta az örökbefogadás lehetőségét, az abortusz elleni küzdelemben pedig a józan ész erejében bízik. Úgy látja, Brüsszel ideológiai börtönbe akarja zárni a tagállamokat. 

„Nem tabukat döntögetünk azzal, hogy kimondjuk: az anya nő, az apa férfi, illetve, hogy egy kislánynak joga van kislányként, egy kisfiúnak pedig kisfiúként felnőni. Ma már magától értetődő dolgokat is rögzíteni kell, mégpedig a többség védelmében – ugyanis a kisebbségek védelme nem jelenti azt, hogy a többséget megfosztjuk a jogaitól” – fogalmazott a Heteknek az Alaptörvény családvédelemre vonatkozó módosításáról szólva Novák Katalin. A családokért felelős miniszter hangsúlyozta: semmilyen szexuális propagandának nincs helye az óvodában és az iskolában, és a módosítással nőtt a gyermekek biztonsága. Megjegyezte: a baloldal részéről van egy egészen konkrét elvárás, hogy egy „felvilágosult” embernek hogyan kell gondolkodnia, és ha valaki ettől eltér, akkor könnyen megkaphatja akár a náci bélyeget is. 

A örökbefogadást érintő változások kapcsán kiemelte, hogy Magyarországon homoszexuális párok eddig sem fogadhattak örökbe törvényesen gyermekeket, ennek a lehetőségét még a baloldal zárta be előttük. Ezért a mostani jogszabályi változásokkal nem lehetetlenítették el őket, csak megszüntettek egy jogi kiskaput. 

Az Európai Bizottság által beterjesztett LMBTQ-stratégia kapcsán Novák Katalin úgy fogalmazott, hogy az Európai Bizottság „szereptévesztésben van”. „A szerződések őreként kellene működnie, ehelyett azonban a börtönőr szerepét vette fel, és ideológiai börtönbe zárná a tagállamokat” – mondta. Azt is kiemelte, hogy az uniós pénzek jogállamiság feltételekhez való kötését nem tudják elfogadni, az uniós elképzelések szerinte zavarosak és jogilag megalapozatlanok.

A családokért felelős miniszter arról is beszélt, hogy nem tervezik az abortusz szigorítását. Szerinte ezen a téren a „józan ész diadalát” jelzi, hogy az elmúlt 10 évben 30 százalékkal csökkent a terhesség-megszakítások száma Magyarországon. 

„A most bejelentett otthonteremtési programmal jövőre már 2600 milliárd forintot fordítunk családtámogatásokra, szemben a 2010-es 960 milliárd forinttal” – mondta továbbá a miniszter, aki a támogatások hatékonyságáról szólva hangsúlyozta: javultak a demográfiai mutatók – még a járvány sem vetette vissza a házasságok számának növekedését –; nőtt a gyermeket nevelő családok jóléte; illetve pozitív irányba változott a családosok, nagycsaládosok megítélése.

A teljes interjú a Hetek hetilapban olvasható vagy megrendelhető digitálisan.

A Budapest rovat további hírei

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni orrspray, amellyel kapcsolatban a pécsi virológusok végeztek kutatásokat.
Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint a válogatott három versenyzőjének van esélye döntőbe jutni a sportág 50. világbajnokságán, amit hétfőtől vasárnapig rendeznek Kitakjúsúban,...
Sok a tévhit a magyarok körében a házastársakra és az élettársakra vonatkozó öröklési szabályokkal kapcsolatban. Az emberek alig egyharmada tudja csak például, hogy nem feltétlenül örököl mindent a...
Számos nemzetközi és magyar szerző részvételével, magyar és világirodalmi könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, Könyves Sétákkal és egyéb programokkal várja a közönséget az idén tízéves Margó...
Világ Igaza kitüntetést és Bátorságért érdemjelet adott át Pintér Sándor belügyminiszter és Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael magyarországi nagykövete csütörtökön Budapesten.
Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
A szüreti időszak hagyományos falusi társadalomban valamilyen jeles naphoz kötődött Szent Mihálytól Simon-Júdás napjáig.
A V4-ek és Szlovénia polgárai szerint a digitális fizetési lehetőségek segítették a járvány elleni védekezést: a régió lakosságának 83 százaléka örül a készpénzmentes fizetési lehetőségek...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és megelőzésére szolgáló speciális monitoring rendszer kidolgozásáról kötött megállapodást a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-,...
Árprésben a malomipar: a növekvő energiaárak és a bérköltségek emelkedése miatt októberben már szinte biztos a sütőipari áremelés, januárban pedig a liszt is drágulhat.

A címlapról

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni...
Özönlik az országba az import zöldség és gyümölcs, a magyar földek...
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és...
Még csak nem is lenne túlzottan drága, sőt, hosszú távon megtérülne.
A brit Time Out magazin 27 ezer városlakó és helyi szakértők...

Könyvajánló

Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.
Kritikusok szerint a Harry Potteren is túltesz a Tűz Szárnyak-sorozat
Vajon mire van szükség az új szokások kialakításához?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -

hirdetés


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech