Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A fővárosi és országos nyugdíjas szervezetek egyeztetést kezdeményeztek a Fővárosi Önkormányzattal. A főváros vezetésétől tájékoztatást kaptak a főváros helyzetéről. Ennek következtében fogalmazták meg az aláíró szervezetek az alábbi nyilatkozatukat.

Mi, időseket képviselő szervezetek elkötelezettek vagyunk az önkormányzatiság elvei mellett és fontosnak tartjuk az önkormányzatok fenntartható finanszírozásának biztosítását, amelynek egyik célja többek között a fővárosban élő idősek szociális helyzetének javítása. A Kormány által elfogadott mikro-, kis- és középvállalkozások által fizetendő iparűzési adó felére csökkentése jelentős további forrásvesztést okoz a Fővárosi Önkormányzatnak is. Ez az újabb pénzügyi megszorítás a válság miatti feszített költségvetési helyzetben olyan lépésekre kényszerítené a Fővárost, amelyek jelentős kihatással lesznek az idősek által is igénybe vett infrastruktúrára, közszolgáltatásokra, a részükre fokozottan szükséges egészségügyi ellátásra, a tömegközlekedés minőségére és érinti az idősotthonok, valamint a teljes idősellátás helyzetét, viszonyait is.

El kell kerülni az önkormányzatok fizetésképtelenségének bekövetkezését! Budapestet meg kell védeni, mert ha Budapest veszít, az ország veszít!

Ezért felszólítjuk a kormányt a teljes kompenzációra és arra, hogy a pandémia és a korlátozások következtében egyébként is megszorult társadalom - különös tekintettel annak legkiszolgáltatottabb rétegei, köztük az idősek - lehetőségeit, szükségleteinek biztosítását ne szűkítse, hanem támogassa. Mi, idősek szervezetei, olyan intézkedéseket várunk el a magyar kormánytól, amelyek az összefogásra és egymás támogatására építenek, nem pedig hatalmi erődemonstrációra, kiváltképp nem egy olyan társadalmi csoporttal szemben, amelynek tagjai egy ledolgozott élet után nyugdíjas éveiket szeretnék biztonságban tölteni. Ez a társadalmi csoport egy élet munkájával járult hozzá a főváros és az ország eddig elért eredményeihez, ma viszont súlyosan veszélyeztetett, pedig tisztességes és igazságos ellátásra lenne jogosult.

 

Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés Nyugdíjas Bizottság

Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége

Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetsége

Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az Éveknek” Budapesti Egyesülete

Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége

Nyugdíjasok Országos Képviselete

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Nyugdíjas Választmány

A teljes cikk a budapest.hu oldalon olvasható.

A Budapest rovat további hírei

Otthonról is bárki számára online elérhető, ingyenes mozgásnépszerűsítő programokkal, tudás- és videótárral pezsdíti fel a tavaszt a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT).
Fátyolüveg-technikával készült retró használati tárgyakat mutat be a Fátyolüveg - Egy korszak üvegbe formált karaktere, elfeledett szabadalom című kiállítás, amely péntektől látható a Kiskép...
A Semmelweis egyetem animációs filmjéből megérthetjük hogyan hozzák működésbe a védőoltások az immunrendszerünket.
Online rendezik az Egy nap népviseletben - Népviselet napja programot április 24-én.
Áprilisban csaknem egymillió adag Pfizer-BioNTech vakcina várható.
A kerékpáros szervezetek kérésére módosíthatják a KRESZ-t - mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.
Október végéig kötöttek ideiglenes szerződést.
A londoni Serpentine Galleries kreatív igazgatója, Hans Ulrich Obrist a BarabásiLab igazgatójával, a fizikus Barabási Albert-Lászlóval és a CAMP szellemiműhely-stúdió alapítójával, a képzőművész...
A nyugati országokban és a tengerentúlon már hagyománya van annak, hogy tehetős üzletemberek nemes célokat támogatnak. A körkérdésünkre adott válaszolokból kiderült, hogy a 100 leggazdagabb magyar...
Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 26 éves budapesti nővel szemben, aki unokázós módszerrel csalt ki milliókat idős asszonyoktól. Tavaly augusztus 27-én egy magát rendőrnek kiadó férfi hívta fel az...

A címlapról

Otthonról is bárki számára online elérhető, ingyenes...
A 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás...
Országos pályázat indul a falfelületek megújítására, az óvodák,...
A Magyar Posta Zrt. április 30-án, 174 év után kivezeti...
Áprilisban csaknem egymillió adag Pfizer-BioNTech vakcina várható.
A kerékpáros szervezetek kérésére módosíthatják a KRESZ-t - mondta...

Könyvajánló

Egy család története mutatja meg, hogy az autizmus nem csapás, hanem lehetőség
Hat lépés a tisztánlátás felé egy komplex világban
Velence idén március 25-én ünnepli 1600. születésnapját.
Könyvet írt a tömény szenvedéséről Benkovics Péter

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.
36 hónapja tartó egyeztetéssorozat után példaértékű konszenzus született a zöld szervezetek, a civil szervezetek és a Hegyvidéki Önkormányzat között a Normafán kialakítandó lombkorona-tanösvény ügyében. A szerdai egyeztetésen a tervező csapat és az önkormányzat mellett az alábbi szervezetek képviselői vettek részt
A gyerekvállalás bátorítására indított petíciót a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szerdán; a kívánt gyerekek megszületéséért tevékenykedő civil szervezet nyilatkozatát online írhatják alá a támogatók.
A gyermekjogokat is érinti a járványhelyzet – A Hintalovon Alapítvány összefoglalója a törvényi változásokról