Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Húsz budapesti sportszövetség közösen vesz részt a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa soron következő, a Családbarát Magyarország és MOL támogatásával megvalósuló eseményén, hogy együttes kiállásukkal, sportolóik személyes közreműködésével minél több fővárosi embert döbbentsenek rá arra, hogy az egészségük megőrzése érdekében ideje elkezdeniük sportolni.  Május 25-én a Margitszigetre várják minden korosztály képviselőit, hogy ott az érdeklődők az atlétikától a harcművészetekig számtalan mozgásformát próbálhassanak ki. A szervezetek képviselői abban bíznak, hogy ezzel a kezdeményezésükkel sokak számára mutathatják meg, hogyan lehet a jövőben a sport a hétköznapjaik állandó része.

A hazai szabadidő sportolási szokásokat összegző statisztika lehangoló eredményt mutat. A legutóbbi EUROBAROMETER felmérésből ugyanis az derült ki, hogy a magyar lakosság – beleértve ebbe a körbe természetesen a budapestieket is - alig harmada végez kisebb-nagyobb gyakorisággal intenzívebb testmozgást.  Ezzel a teljesítménnyel pedig jelenleg az európai kontinens sereghajtói közé tartozunk. A Főváros karöltve a helyi sportszövetségekkel ezen a helyzeten szeretne javítani a május végi Családi Sportnap megszervezésével is.

A példamutatás sokaknak adhat inspirációt ahhoz, hogy sportolni kezdjenek. Ennek köszönhetően a rendezvényen már biztosan ott lesz Hosszú Katinka és Gyurta Dániel olimpiai úszóbajnokok is. 

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat fő támogatója a MOL. A vállalat 2018 nyarán kötött stratégiai együttműködést a Fővárosi Önkormányzattal, amelynek többek között a sport támogatása is része volt. A MOL szívén viseli a hazai sport ügyét: a csapatsportok támogatása, egyéni versenyzők és fiatal tehetségek segítése mellett olyan világesemények mellé is odaállt nemzeti szponzorként, mint a 2017-ben szintén budapesti központtal megrendezett 17. FINA Világbajnokság.

A május 25-ei eseményen több mint ötvenféle sportot lehet majd kipróbálni az aerob testmozgástól kezdve a kajakozáson, evezésen, rekreációs és szabadidős sportokon keresztül a labdajátékokig, illetve az extrém- és küzdősportokig bezáróan. Közel száz profi sportoló segít majd a margitszigeti helyszínen az érdeklődőknek abban, hogy kipróbálják, szakszerűen elsajátítsák az egyes mozgásformákat és első kézből kapjanak információkat, gyakorlati tanácsokat a sportosabb életmód kialakításához. A rendezvényen reggel tíztől délután hat óráig saját standdal, illetve szakmai csapattal jelen lesz a Budapesti Atlétikai Szövetség, a Budapesti Evezős Szövetség, a Budapesti Szabadidősport Szövetség, a Budapesti Torna Szövetség, a Közép-magyarországi Technikai és Tömegsportklubok Budapesti Szövetsége, a Magyar Golf Szövetség, a Magyar Öttusa Szövetség, a Budapesti Asztalitenisz Szövetség, a Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége, a Budapesti Labdarúgó Szövetség, a Budapesti Súlyemelő Szövetség, a Budapesti Regionális Judo Szövetség, a Budapesti Tájfutók Szövetsége, a Budapesti Természetbarát Sportszövetség, a Budapesti Vívó Szövetség, a Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetsége, a Harci Művészetek Budapesti Szövetsége, a Családbarát Magyarország és a Budapesti Sportszövetségek Uniója.

A Családbarát Magyarország információs sátránál választ kaphatnak az érdeklődők az őket érintő családbarát intézkedésekről és lehetőségekről, illetve a július 1-jén életbelépő Családvédelmi Akcióterv részleteiről. A Kreatív Bababirodalomban bábszínház és mesefelolvasás várja a legkisebbeket, a nagyobbak pedig kézműves foglalkozásokon vehetnek részt és reflexjátékon mérhetik össze tudásukat. A legügyesebb családok társasjátékot is nyerhetnek!

A Családi Sportnapon a nemzetközi sportdiplomácia képviseletében látogatást tesz Gian Francesco Lupatelli és Hugo Alonso az Európai Fővárosok és Városok Sportszövetsége elnöke és főtitkára is, amely szervezettől Budapest erre az évre elnyerte az Európa Sportfővárosa rangos elismerést.

Főbb információk a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa címről:

A Sportfőváros programsorozatot Budapest Fővárosi Önkormányzat koordinálja annak partnerszervezete, a Budapesti Sportszövetségek Uniója irányításával, illetve olyan stratégiai partnerek bevonásával, mint a Testnevelési Egyetem.
A programsorozat célja, hogy a Sportfőváros programjain keresztül, a sportolás és az egészséges életvitel fontosságának hangsúlyozásával a lehető legtöbb budapestit – főként olyan korosztályokat és csoportokat

A teljes cikk a budapest.hu oldalon olvasható.

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Az első két hét tapasztalatai azt mutatják, hogy hiánypótló műsor a Nemzeti Sporthíradó, amely a világ magyarságának sporteseményeit mutatja be az M1 és a Duna nézőinek – írja szerdai közleményében...
A Szingapúri Nemzeti Egyetem új kutatása szerint a rendszeres teafogyasztók agyi régiói szervezettebb felépítést mutatnak azokéhoz képest, akik nem fogyasztják rendszeresen ezt az italt.
A munkahely és a biztos jövedelem magyar érdek - emelte ki Facebook-posztjában a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős...
A magyarországi erdők értékeit, érdekességeit, az erdész szakma különlegességeit mutatják be azon az ingyenes rendezvényen, amelyet az Agrárminisztérium kezdeményezésére az Országos Erdészeti...
Varázslények - Mesebeli küldetés címmel képzeletbeli kalandra hívja a látogatókat a Magyar Mezőgazdasági Múzeum legújabb, szombattól látogatható kiállítása a Vajdahunyadvárban.
MOM Kulturális Központ, 2019. szeptember 26. csütörtök 19.00
A modern magyar agráriumot mutatja be a 79. OMÉK.
Idén október 11-13. között újra a Városliget ad otthont a 7. Kürtőskalács Fesztiválnak, melyen az édesszájú látogatókat rekordszámú kürtőskalács-készítő stand várja.
Szeptember elején az albérletek többsége már gazdára talált, ugyanakkor nem kell pánikba esnie azoknak az egyetemistáknak, akik lecsúsztak a jó ajánlatokról.
A Müpa a minőség iránti elkötelezettségét fejezi ki azzal, hogy évről évre egy muzsikusnak és egy együttesnek az Évad Művésze és az Évad Együttese címet adományozza. A 2019/20-as szezonban Eötvös...

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó