Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

 

A Fővárosi Közgyűlés 1999-ben, 2008-ban és 2011-ben - tehát utoljára több mint 10 évvel ezelőtt - fogadott el olyan programadó dokumentumot, amely áttekintést nyújtott a hajléktalansághoz kapcsolódó szociális ellátórendszer működéséről és hiányosságairól, továbbá meghatározta a hajléktalanság kezeléséhez szükséges közpolitikai válaszok fejlesztésének a kívánatos irányát.

Ez a cikk a Budapest Fővárosi Önkormányzat híroldalán jelent meg.

  Karácsony Gergely az Otthon, mindenkinek stratégia bemutatóján  

Az utolsó fővárosi hajléktalanügyi stratégiai dokumentum elfogadása óta eltelt bő tíz évben jelentős változások történtek a hajléktalanság kiterjedésében, a hajléktalan emberek demográfiai összetételében, valamint azokban a társadalompolitikai, munkaerőpiaci és lakáspiaci peremfeltételekben is, amelyek alapvető hatással vannak a hajléktalanná válás veszélyére és a hajléktalanságból való kilépés lehetőségeire. Mindeközben a magyarországi és nemzetközi szakmai javaslatokban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak azok a megközelítések, amelyek a megfizethető lakhatás biztosításának az elsődlegességét hangsúlyozzák a hajléktalanság problémájának a társadalmi kezelésével kapcsolatban.  

Minderre tekintettel idén februárban a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai elkezdték egy új hajléktalanügyi stratégia előkészítését.   Az elmúlt hónapokban sor került a hazai és nemzetközi ajánlások áttekintésére, a budapesti hajléktalansággal, valamint a hajléktalan emberek és otthontalan családok ellátásával kapcsolatos statisztikai adatok összegyűjtésére és értékelésére. A stratégiaalkotás előkészítése során kiemelt lehetőséget biztosítottunk a hajléktalanságot, otthontalanságot megtapasztalt budapestiek számára tapasztalataik, valamint javaslataik és elvárásaik megfogalmazására. Az ellátásban dolgozók meglátásainak és felvetéseinek a megismerése és megvitatása érdekében szakmai fórumokat, műhelyeket és konzultációkat szerveztünk.  

Mindezek nyomán elkészült az „Otthon, mindenkinek – Fővárosi stratégia az otthontalanság és hajléktalanság csökkentéséről" című dokumentum előzetes változata, ami innen letölthető.     A Stratégia előzetes változatának közlése a szélesebb szakmai közvélemény, illetve általában a téma iránt érdeklődők tájékoztatását szolgálja a kidolgozás alatt lévő dokumentum elvi alapvetéseiről, a megalkotásának a folyamatáról, a helyzetértékelés fontosabb megállapításairól, valamint a tervezett célokról és javaslatokról. ​

A dokumentumban foglaltakkal kapcsolatos véleményeket, megjegyzéseket és javaslatokat az alábbi email-címre várjuk, 2022. június 13-ig: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..   Előre is köszönjük mindenkinek, aki az előzetes változat véleményezésével hozzájárul a későbbiekben a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztett végleges változat összeállításához!

(budapest.hu)

A Budapest rovat további hírei

Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.
Egy ház tetőszerkezete omlott le Budapest belvárosában hétfő délelőtt.
Augusztus 4-7. között rendezik meg 50 helyszínen több mint 800 programmal számos magyarországi fellépővel a gyergyói EGYFESZT-et, amellyel a térséget ismét felhelyezik a Kárpát-medence kulturális...
Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel.
Oktatóanyagokkal, pályázatokkal és versenyekkel szólítják meg a fiatalokat
A 2019 végén kezdődött világméretű koronavírus-járvánnyal, a karanténnal, az életünk megállításával-lelassításával olyan teljesen újszerű helyzetben találtuk magunkat, hogy nem voltak fogalmaink az...
Az iskolai szünet kezdetével összehangolt forgalmi változások kezdődnek Budapesten, amelynek részeként június 20-tól közel két hónapra, augusztus közepéig lezárják a budai alsó rakpart egy szakaszát...
A magyar labdarúgó-válogatott kedden 4–0-ra nyert Anglia vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában, így 69 év után diadalmaskodott újra a szigetországban, sikerével pedig a...
2023. nyár elején a kétszeres Oscar®-díjas Hans Zimmer nagysikerű turnéjával visszatér Európába.
Szeretnénk örömmel tájékoztatni arról, hogy 2022. július 23-án lesz az idei Ez az a nap! rendezvényünk.

A címlapról

Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok...
A négy hónapja tartó ukrajnai háborúban a gyors tűzszünet Európa...
Háromnapos NATO csúcs kezdődött Madridban, az ülésen Magyarországot...
A rendőrség közzétett egy figyelemfelkeltő videót arról, hogy...
Köztudott, hogy kötelező biztosítás és érvényes műszaki vizsga...
A család, az oktatás és a kultúra is erőforrás az ország számára –...

Könyvajánló

Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.
Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel.
A 2019 végén kezdődött világméretű koronavírus-járvánnyal, a karanténnal, az életünk megállításával-lelassításával olyan teljesen újszerű helyzetben találtuk magunkat, hogy nem voltak fogalmaink az új, nyelven kívüli jelenségek elnevezésére.
A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk egyik feltörekvő szerzőjének életét.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech