Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A háború és a brüsszeli szankciók miatt egész Európában energiaválság alakult ki, a piaci energiaárak drasztikusan emelkednek.

 

A magyar kormány Európában egyedülálló döntést hozott azzal, hogy a magyar lakosság védelmére a mostani energiaválságban is biztosítja a tizedik éve fenntartott rezsicsökkentést. A Kormány döntésének köszönhetően a magyarországi felhasználók továbbra is rezsicsökkentett áron vásárolhatnak földgázt éves szinten 63.645 MJ, azaz legalább 1729 m3-es mennyiségig. Ügyfeleinknek a kedvezményes sávhatár felett sem a valós piaci árat kell fizetnie, hanem az annál jóval kedvezőbb, lakossági piaci árat.

Kedvezményes időszak

 • A 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. közötti éves időtartamra vonatkozik a kedvezményes mennyiség, idő-és fogyasztásarányosan elszámolva.

Elszámolás, havi fogyasztás

 • A kedvezményes mennyiségre Ön minden felhasználási helyén külön-külön jogosult. A kedvezmény mértékét nem befolyásolja, hogy a felhasználási helyen hány fő, hány háztartás használja a gázt. A mennyiségek felhasználási helyek közötti átcsoportosítására nincs lehetőség.
 • Ha a fogyasztása a rezsicsökkentett, kedvezményes sávhatár alatt marad, jellemzően csak a kedvezményes ár fog szerepelni számláiban.
 • Ha a fogyasztása meghaladja a kedvezményes sávhatárt, a diktált vagy átalánnyal fizetett mennyiségtől függetlenül minden havi számlájában fog szerepelni rezsicsökkentett és a valós piaci árhoz képest kedvezőbb lakossági piaci ár is.
 • Leolvasást követően Ön mindenképpen a ténylegesen felhasznált gázt fogja kifizetni, teljesen mindegy, hogy az éves elszámolásig havonta diktált vagy havi átalányt fizetett. A kedvezményes mennyiség elszámolási időszakra jutó idő- és fogyasztásarányos részéig minden esetben rezsicsökkentett áron számoljuk el a fogyasztást, ha pedig többet fogyasztott, azt a mennyiséget már a magasabb, lakossági piaci áron. Fontos tudnivaló, hogy az idő- és fogyasztásarányos számítás miatt esetlegesen ki nem használt kedvezményes mennyiség nem vész el, azt a következő elszámolás során vesszük figyelembe.
 • Ha szeretné, hogy télen-nyáron kiegyenlítettek legyenek havi költségei, és ezáltal tervezhetőbbé váljanak a kiadásai, válassza az átalánydíjas, egyenletes számlázást. A havi mennyiség meghatározásánál viszont mindenképpen vegye figyelembe fogyasztási szokásait!

Számla, számlafizetés

 • Most először küldünk olyan számlát, amelyben az átlagosnál magasabb fogyasztás esetén már a lakossági piaci ár is szerepelhet a számlában. A lakossági piaci ár értéke azonban még így is jócskán elmarad a világpiaci áraktól.
 • A számlája tartalmazhat augusztus 1-je előtti fogyasztást is, amelyet az augusztus 1-je előtti, akkor érvényes, rezsicsökkentett áron számoltunk el.
 • Felhívjuk a figyelmét, hogy számláinkon megváltozott a számla legfontosabb adatait tartalmazó rezsibox tartalma. Ön a jövőben azt látja, hogy az adott számlában elszámolt fogyasztásért mennyit kellene fizetnie rezsicsökkentés nélkül, illetve hogy mennyit takarított meg a rezsicsökkentésnek köszönhetően.
 • Csoportos beszedési megbízási fizetési módnál, kérjük, ellenőrizze bankjánál a beállított limitet, hogy számlája automatikus befizetése továbbra is megmaradjon.

Kedvezmények

 • A társasházak és lakásszövetkezetek a közös fogyasztás után járó kedvezményes mennyiségen felül önálló lakásonként további kedvezményes mennyiségre is jogosultak. A többletmennyiség igénybevétele érdekében nyilatkozniuk kell.
 • A nagycsaládosok kedvezményre jogosultak. Ezen családok esetében az átlagfogyasztási határ magasabb, hiszen az általános 1729 m3-es átlagfogyasztás három gyermeknél további 600 köbméterrel és minden további gyermek után még 300 köbméterrel nő. A nagycsaládosok kedvezményét a kormányhivataloknál tudják igényelni.

 

 

Kapcsolódó dokumentumok

 

 

(www.mvmnext.hu)

   

A Budapest rovat további hírei

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő kőoroszlánok talapzatai, ahová a „ráncfelvarráson” átesett szobrok még az ősszel visszatérnek.
A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években megszokott volt: december 22-től január 8-ig fog tartani.
A home office lehetősége a legmeghatározóbb szempont munkahelyváltás esetén az informatikai szektorban.
A drágább, nagyobb kényelmet vagy energetikai korszerűsítést szolgáló berendezések re külön gondolnunk érdemes, fontosabb belefoglalni őket a lakásbiztosításba.
Újabb eljárással egészült ki a nőgyógyászati daganatos betegek minimálisan invazív beavatkozással járó terápiás palettája a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika daganatsebészeti centrumában.
Világszinten rohamosan nő a perifériás érbetegségben, vagyis érszűkületben szenvedők száma.
Az est középpontjában az író prózai munkássága áll.
Legendásan nagy, összetartó család a Nádasberczy, ahol hagyomány, hogy minden 10 éves családtag kap egy másolatot a családi fényképalbumból, hogy megismerje a család történetét.
Ezt mind fenntartjuk! címmel indul a 2022-es Múzeumok Őszi Fesztiválja, melynek idei célja bemutatni, hogy a múzeumok milyen sokféle szerepet vállalhatnak a társadalmi, gazdasági és természeti...
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A részvétel kötelező.

A címlapról

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő...
A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években...
Nemzeti konzultáció indul a szankciókról, de mi ennek a jelentősége?...
Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged...
A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az...
A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech