Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

A jövőben is igénybe vehetik a rezsicsökkentést a hazai mikrovállalkozások, ez több tízezer cégnek jelent segítséget, amelyek így jelentős összeget spórólhatnak meg minden hónapban.

    Hétfőn léptek életbe a rezsicsökkentés új szabályai, ami érdemben nem jelent változást a magyar családok háromnegyedének, ugyanis szakértők szerint Európában továbbra is Magyarországon fizetik a legalacsonyabb rezsidíjat az emberek – derítette ki az M1 Híradója.  

Naponta több száz péksütemény és kenyér készül a kisvarsányi pékségben. Így aztán folyamatosan működnek a kemencék, amik sok áramot és gázt fogyasztanak. A rezsicsökkentés miatt – ahogy további több tízezer másik mikrovállalkozás – ez a néhány embert foglalkoztató cég is sokat spórolt az energiaköltségeken, amit fejlesztésre és a munkahelyek megtartására költöttek. És

 

az új szabályok bevezetése után is megmarad a mikrovállalkozások rezsicsökkentése, ugyanis az átlagfogyasztás erejéig továbbra is a piacinál lényegesen olcsóbban kapják az energiát ők is.

Az erről szóló rendelet hétfőn jelent meg, ami azt is tisztázza, hogy a kedvezményt időarányosan lehet igénybe venni, tehát a szolgáltatók átállnak a napi elszámolásra és a számlát a kedvezményes mennyiség 365-öd részének és a számlázási időszak napjainak szorzata alapján állítják ki.

Egy pék frissen sült magvas zsemléket vesz ki a kemencéből a nyíregyházi Vela Kft. pékségében. MTI Fotó: Balázs Attila

A rezsicsökkentés azokban a társasházakban is tovább védi az embereket, ahol egy gázóra jut az összes lakásra. A kormány közösségi oldalán jelent meg az a bejegyzés, ami egyértelművé teszi: az ilyen esetekben a lakások számával szorzódik a kedvezmény mértéke. Erről a szolgáltató felé kell nyilatkozniuk a társasházaknak.

Azokban a társasházakban, ahol keverve vannak a lakások és a mikrovállalkozások, akkor maradhat a rezsicsökkentés, ha legalább annyi lakás van, mint oda bejelentett cég

– erről már a Mandiner írt.

A nagycsaládosoknak nagyobb rezsikedvezmény jár, mint másoknak, amit a kormányhivatalokban kell igényelniük. Ehhez vinni kell a legutolsó gázszámlát és a szolgáltatási szerződést. A kedvezményt az a szülő kérheti, akinek a nevére szól a gázszámla.

Az MVM lehetőséget biztosít a fogyasztási adatok rendkívüli bediktálására július 26-a és augusztus 15-e között, amikor azok az ügyfelek is megadhatják a mérőállásukat, akiknek nem most van a diktálási időszaka


A Híradónak küldött tájékoztatójában a vállalat ugyanakkor hangsúlyozta: a rendkívüli diktálás nem kötelező és a kedvezményes határokon belül fogyasztóknak nem is érdemes, mert senkit sem érhet hátrány ennek hiányában. Diktálás nélkül ugyanis becsült érték alapján a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban hangsúlyozta: a rezsicsökkentés továbbra is védi a magyarokat.

„A rezsicsökkentett ár ősztől az átlagfogyasztásig minden magyar családnál megmarad és ezzel minden magyar család ezután is spórol a piaci árhoz képest a villanyszámláján és a gázszámláján” – jelentette ki a kormányfő.

Rezsicsökkentés nélkül a családok évente több mint 2 millió 400 ezer forintot fizetnének a gázért és a villanyért, viszont a kormány segítségével a számla ennek töredéke, 267 ezer forint lesz évente az átlagfogyasztásig. Ez azt jelenti, hogy az éves megtakarítás jóval több mint 2 millió forint lesz.

A Budapest rovat további hírei

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban...
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Napjainkban a házépítés rengeteg stresszel és bizonytalansággal jár, így egyre népszerűbb választás a generálkivitelezés Pest megye és az egész ország területén. Minek is köszönhető, hogy a...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos.
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is.
Egy átlagos áruházi dolgozó havi bére akár a bruttó 400 ezer forintot is meghaladhatja már Magyarországon belépés után, ami néhány év után akár a félmillió forintos határt is elérheti.
Legendás musical zeneszerzőkkel, színészekkel és egy dal ősbemutatójával várnak!

A címlapról

A világzenei színtér számos világsztárja, köztük a Tamikrest,...
Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech