Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A jövőben is igénybe vehetik a rezsicsökkentést a hazai mikrovállalkozások, ez több tízezer cégnek jelent segítséget, amelyek így jelentős összeget spórólhatnak meg minden hónapban.

    Hétfőn léptek életbe a rezsicsökkentés új szabályai, ami érdemben nem jelent változást a magyar családok háromnegyedének, ugyanis szakértők szerint Európában továbbra is Magyarországon fizetik a legalacsonyabb rezsidíjat az emberek – derítette ki az M1 Híradója.  

Naponta több száz péksütemény és kenyér készül a kisvarsányi pékségben. Így aztán folyamatosan működnek a kemencék, amik sok áramot és gázt fogyasztanak. A rezsicsökkentés miatt – ahogy további több tízezer másik mikrovállalkozás – ez a néhány embert foglalkoztató cég is sokat spórolt az energiaköltségeken, amit fejlesztésre és a munkahelyek megtartására költöttek. És

 

az új szabályok bevezetése után is megmarad a mikrovállalkozások rezsicsökkentése, ugyanis az átlagfogyasztás erejéig továbbra is a piacinál lényegesen olcsóbban kapják az energiát ők is.

Az erről szóló rendelet hétfőn jelent meg, ami azt is tisztázza, hogy a kedvezményt időarányosan lehet igénybe venni, tehát a szolgáltatók átállnak a napi elszámolásra és a számlát a kedvezményes mennyiség 365-öd részének és a számlázási időszak napjainak szorzata alapján állítják ki.

Egy pék frissen sült magvas zsemléket vesz ki a kemencéből a nyíregyházi Vela Kft. pékségében. MTI Fotó: Balázs Attila

A rezsicsökkentés azokban a társasházakban is tovább védi az embereket, ahol egy gázóra jut az összes lakásra. A kormány közösségi oldalán jelent meg az a bejegyzés, ami egyértelművé teszi: az ilyen esetekben a lakások számával szorzódik a kedvezmény mértéke. Erről a szolgáltató felé kell nyilatkozniuk a társasházaknak.

Azokban a társasházakban, ahol keverve vannak a lakások és a mikrovállalkozások, akkor maradhat a rezsicsökkentés, ha legalább annyi lakás van, mint oda bejelentett cég

– erről már a Mandiner írt.

A nagycsaládosoknak nagyobb rezsikedvezmény jár, mint másoknak, amit a kormányhivatalokban kell igényelniük. Ehhez vinni kell a legutolsó gázszámlát és a szolgáltatási szerződést. A kedvezményt az a szülő kérheti, akinek a nevére szól a gázszámla.

Az MVM lehetőséget biztosít a fogyasztási adatok rendkívüli bediktálására július 26-a és augusztus 15-e között, amikor azok az ügyfelek is megadhatják a mérőállásukat, akiknek nem most van a diktálási időszaka


A Híradónak küldött tájékoztatójában a vállalat ugyanakkor hangsúlyozta: a rendkívüli diktálás nem kötelező és a kedvezményes határokon belül fogyasztóknak nem is érdemes, mert senkit sem érhet hátrány ennek hiányában. Diktálás nélkül ugyanis becsült érték alapján a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban hangsúlyozta: a rezsicsökkentés továbbra is védi a magyarokat.

„A rezsicsökkentett ár ősztől az átlagfogyasztásig minden magyar családnál megmarad és ezzel minden magyar család ezután is spórol a piaci árhoz képest a villanyszámláján és a gázszámláján” – jelentette ki a kormányfő.

Rezsicsökkentés nélkül a családok évente több mint 2 millió 400 ezer forintot fizetnének a gázért és a villanyért, viszont a kormány segítségével a számla ennek töredéke, 267 ezer forint lesz évente az átlagfogyasztásig. Ez azt jelenti, hogy az éves megtakarítás jóval több mint 2 millió forint lesz.

A Budapest rovat további hírei

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő kőoroszlánok talapzatai, ahová a „ráncfelvarráson” átesett szobrok még az ősszel visszatérnek.
A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években megszokott volt: december 22-től január 8-ig fog tartani.
A home office lehetősége a legmeghatározóbb szempont munkahelyváltás esetén az informatikai szektorban.
A drágább, nagyobb kényelmet vagy energetikai korszerűsítést szolgáló berendezések re külön gondolnunk érdemes, fontosabb belefoglalni őket a lakásbiztosításba.
Újabb eljárással egészült ki a nőgyógyászati daganatos betegek minimálisan invazív beavatkozással járó terápiás palettája a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika daganatsebészeti centrumában.
Világszinten rohamosan nő a perifériás érbetegségben, vagyis érszűkületben szenvedők száma.
Az est középpontjában az író prózai munkássága áll.
Legendásan nagy, összetartó család a Nádasberczy, ahol hagyomány, hogy minden 10 éves családtag kap egy másolatot a családi fényképalbumból, hogy megismerje a család történetét.
Ezt mind fenntartjuk! címmel indul a 2022-es Múzeumok Őszi Fesztiválja, melynek idei célja bemutatni, hogy a múzeumok milyen sokféle szerepet vállalhatnak a társadalmi, gazdasági és természeti...
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A részvétel kötelező.

A címlapról

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő...
A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években...
Nemzeti konzultáció indul a szankciókról, de mi ennek a jelentősége?...
Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged...
A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az...
A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech