Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Már régóta publikáló íróknak is nagyon-nagyon nehezen sikerül, vagy egyáltalán nem is, hogy megjelenő könyvük az előrendelési sikerlistákon szerepeljen, pláne, hogy vezető helyet foglaljon el.

Elsőkönyves író, aki mondhatni, „kultúrtörténelmet” írt. Interjú Bucsi Mariann írónővel és Barát Enikővel – aki B.E.Belle néven publikál és a Maraton Kiadó alapító-tulajdonosa.

Úgy tudom elsőkönyves szerzőként szinte kultúrtörténelmet írtál az Ébredés című regénnyel, ami ugyan még csak előjegyezhető, de már minden sikerlistán jegyzik.

B.M: Leírhatatlan a boldogságom, mert a regény valóban minden sikerlistán ott van. Ráadásul a Book24 előrendelési sikerlistát napok óta vezeti és mind a Bookline mind pedig a Libri előrendelési sikerlistáján minden nap egyre feljebb pozícionálódik.

Mióta írsz, milyen eddigi sikereid voltak? 

B.M.: Komolyan két éve kezdtem el írni. Egy alkotói csoportban publikáltam először novellát, és rendkívül pozitív fogadtatásra talált. Innen aztán egyik dolog követte a másikat. Egyre több csoportba hívtak meg, újságok hozták le az írásaimat és több novellám is díjazott lett különböző pályázatokon.

Nem egész egy évvel ezelőtt létrehoztam az írói oldalamat és mára több, mint háromezer követője van. Kialakult ott egy nagyon pozitív, elfogadó és befogadó közösség.

Azt gondolom, hogy lehet valaki a legjobb író, rendelkezhet nagyszerű erőforrásokkal és kapcsolatokkal, a legfontosabb mindig az Olvasó.

Az Olvasók, akik bizalmat szavaztak nekem és a regényemnek, és ez a legszebb Ajándék, amit kaptam. Nagyon szépen köszönöm!

Mikor született meg benned a gondolat, hogy könyvet írj (tudjuk, hogy rengeteget publikálsz novelláidból)? Mennyi idő alatt született meg? 

B.M.: A kézirat megírása körülbelül 10 hét volt, éjjel-nappal írtam. Ninett története egyszerűen kiáradt belőlem. Attól számítva, hogy a könyv megfogant bennem, pontosan kilenc hónap múlva kerül a boltok polcaira. Hozzáteszem, azért ilyen „gyorsan”, mert Enikővel (Barát Enikő) egymásra találtunk.
Az, hogy ezt a regényt megírtam, csak a munka egy része. Könyvvé a Kiadó támogatásával vált. Elmondhatatlanul sok mindent kaptam Enikőtől, aki hatalmas türelemmel és szeretettel vezetett végig az úton. Az Ő maximalizmusa és profizmusa, az, hogy az évek alatt szerzett gyakorlatát és tapasztalatát megosztotta velem tette lehetővé, hogy ez a könyv elkészült.

Enikő is és én is úgy éreztük, csak olyan könyv kerülhet ki a kezünk közül, ami képes felülmúlni az Olvasók igényét – ezért én is a lehető leggondosabban és szívvel-lélekkel dolgoztam a legapróbb részleteken is. A lektorálás után hat hétig dolgozott rajta az ország egyik legjobb és legnevesebb szerkesztője, Kalocsai Judit, akinek ezúttal is hálásan köszönöm a munkáját, nem csak azért, mert nem igazán dolgozik elsőkönyvesekkel, hanem a keze alatt vált az Ébredés könyvvé.

A csodálatos borító pedig Faniszló Ádám, - az ország egyik legjobb szakembere, aki rengeteg díjat mondhat már magáénak - és munkatársa, Bakos Fanni keze munkáját dicséri.

Hiszek abban, hogy az Olvasóim a legjobb és legszebb könyvet érdemlik.

Hogyan találtál rá a kiadódra?

B.M.: (Nevet) Nos, ott álltam a kéziratommal, és elkezdtem körbejárni, hogy mi kell ahhoz, hogy ezt az írást a könyvesboltok polcán lássam viszont, hogy juthat el minél több emberhez?
Éppen csak elkezdtem feltérképezni a könyvkiadói piacot, mikor Gurubi Ági írónőtől értesültem, miszerint Barát Enikő írónő, aki több sikerkönyv szerzője, valamint a Maraton Kiadó alapítója, egy pályázathoz keres olyan regényt, akinek a szerzője még nem publikált könyvet. Így történt, hogy a kiadóval közösen az én írásomat adtuk be a pályázatra. Bár a kiadó végül nem nyert, én biztosan! Enikőnek annyira tetszett a regényem, hogy pályázat ide vagy oda, mindenképp szerette volna, ha nála jelenik meg.
Így nyilatkozott a kéziratomról: „Ez egy rendkívül szép történet, egy igazi kis gyöngyszem. Egy olyan problémát mond el, ami a történelem során is, és manapság is aktuális, épp ezért hiszek abban, hogy nagyon sok Olvasó fogja a magáénak érezni. Igazán szép kezdése az írói pályának.”

Mikor jelenik meg a könyv az üzletekben? 

Az Ébredés szeptember 13 –ától lesz boltok polcain.

Hogy látja Ön, mitől lett ilyen sikeres Mariann könyve már az előjegyzési sikerlistán? 

B.E.: Az igazság az, hogy a siker egy nagyon összetett dolog és nehezen definiálható. Ebben a szakmában nem elég csak egy jó kézirat, nem elég csak egy több tízezres követőtábor. Rengeteg dolog szükséges ahhoz, hogy egy könyv végül sikeresnek legyen mondható. Én azt gondolom, a legfontosabb a szerző részéről a kitartás, a türelem, az alázat, a fejlődés iránti vágy. És Mariannban ez mind megvan. Emellett pedig fontos, hogy milyen maga az ember. Szavajárásom, hogy nem minden könyvet írnak mindenkinek, de azt is szoktam mondani, hogy előbb-utóbb az Olvasó rátalál az írójára és fordítva is. Kell egy kölcsönös szimpátia, és egy kölcsönös bizalom, különösen elsőkönyvesek esetében. Ez esetben pedig nem lenne korrekt, ha szó nélkül mennénk el amellett, hogy Mariann Olvasói mellett az én Olvasóim többsége is bizalmat szavazott ennek a regénynek. És ez az igazán nagy dolog szerintem. Ha lehet valamit igazán sikernek nevezni, akkor az nem a sikerlista, hanem az Olvasók bizalma, amit egyszerre szavaztak meg Mariannak, nekem és a kiadónak. És ennek a könyvnek ebben rejlik a titka.

Röviden beavatnátok minket Ninett történetébe?

Hadd idézzük a fülszöveget: „Ninett gyerekkorától kezdve kiemelkedő tehetséggel ragadta meg az ecsetet, azonban az élet viszontagságai közt képtelen volt a művészetben kiteljesedni. Minden nehézség ellenére, immáron felnőttként, mégis varázslatos életszemlélettel gondol a világra. Számos balul sikerült párkapcsolt után végre úgy tűnik, megtalálta azt a férfit, akire vágyott.

Tamás maga a megtestesült tökéletesség, látszólag valódi főnyeremény. Befolyásos üzletember, aki megszokta, hogy minden úgy történik, ahogyan ő akarja. Magabiztos és határozott ügyvéd, aki magánéletében is szereti átvenni az irányítást.

A külvilág számára odaadónak és gyengédnek látszó férfiről hamar lehull az álca, ahogy fokozatosan egyre kegyetlenebb lesz védtelen feleségével. Egy kis híján Ninett halálával végződő tettlegesség után rég elfojtott emlékek lepik el Ninett elméjét, és a nő rádöbben, hogy csupán egyetlen esélye van, ha életben akar maradni.

Vajon Ninettnek sikerül az, ami a legtöbb bántalmazott nőnek soha? El tud indulni az új élete felé, vagy még azelőtt a férje áldozatává válik, hogy egyáltalán megpróbálhatná?

A címlapról

Megalakultak az első kismama-szövetkezetek, már négy van belőlük az...
A BKK-jegyek és -bérletek a jelenlegitől kis mértékben eltérő, új...
Öt évig tart a jövőben a felsőfokú tanárképzés.
Történelmi rekordárszintre emelkedett a benzin literenkénti átlagára...
A rendőrség segédmotor-kerékpárként kezeli az elektromos rollereket,...
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI)...

Könyvajánló

Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Sándor P Váci: An English Dimension - The diaries of the Hungarian Count István Széchenyi 1832-1834 című könyve. „Anglia egy másik bolygón van, mint Ausztria-Magyarország: Isten kevesebb fényt adott neki, de nagyobb akaraterőt” – írta naplóbejegyzésében gróf Széchenyi István. Öt alkalommal járt a csodált Angliában, és németül készített feljegyzéseket minden látogatásáról. A magyar származású brit építész, Váci P. Sándor angol nyelvű könyve a gróf 1832. és 1834. évi utazásai során szerzett benyomásait összegzi. Széchenyi követendő példaként állította a hazai nemesség elé az Angliában tapasztaltakat. A könyv a mai angol olvasók számára valódi kuriózum lehet, hiszen megmutatja, miként látta hazájukat egy közép-európai művelt arisztokrata, aki az Angliában látottakat meghonosítva , többek között a Lánchíd megépíttetése révénvált a legnagyobb magyarrá.
Amikor egy zenész könyvet ír, akkor mindenre fel kell készülni, akár még arra is, hogy egy szép nap becsenget a Terrorelhárítási Központ (TEK) és számonkéri, hogy mit csinál. Megjelent Vik Flames A Mocsár Trilógia című könyve, ami bár nem a zenéről szól, de egy olyan világot mutat be, aminek nagyon is sok köze van a muzsikához. És még veszélyes is. Füle Viktor, művésznevén Vik Flames alapvetően zenésznek tartja magát és nem írónak. Imádja az 50-es évek rock and roll-ját, a rockabilly-t, de egy ideje country zenét játszik. „Zeneszerző, dalszövegíró, zenekarvezető vagyok, a zene az, ami meghatározza az életemet, az érdeklődési körömet. Annyira elmerültem már ebben a világban, hogy úgy gondoltam, miért ne írhatnék erről egy könyvet. A Mocsár Trilóga az USA déli államaiban játszódik, ott, ahol ezek a számomra kedves zenék is születnek. A könyvvel azoknak az életét akartam kicsit megmutatni, akik ebben a zenei közegben léteznek, viszont mindezt egy kalandregény formájába öntöttem” – mesélte Füle Viktor. Troy azon kapja magát, hogy a túlélésért küzd A történet szerint Troy, a huszonhét éves seattle-i fiú eddigi életét a kanapén ülve töltötte, videojátékok és pizzásdobozok társaságában. Egy napon furcsa küldeményt kap, majd Las Vegas-ba utazik magyar származású barátnőjével, ahol a show részeként a fiút felhívják a színpadra, hogy lépjen be a kellékdobozba. Mikor magához tér, azonban egy teljesen idegen helyen találja magát, egyedül, ezer mérföldekre onnan, ahol addig volt. De mi történt? Troy azon kapja magát, hogy a túlélésért küzd, miközben egy egész világot érintő katasztrófa kialakulásának középpontjába kerül... „A barátaim szerint a főhős egy kicsit én vagyok, és valóban van hasonlóság. Ez a kissé életképtelen srác, akit addig csak a semmittevés érdekelt, belecsöppen egy olyan szituációba, ahol nagyon gyorsan fel kell nőnie. Túlélő szakemberré kell válnia, ez adja a történet alapját” – árulta el a szerző. Olvasás közben egy filmben érezzük magunkat A Mocsár Trilógia három regényt tartalmaz, de a három rész együtt tesz ki egy könyvet. Vik Flames elárulta, hogy bár a regényt három hónap alatt megírta, a kutatómunka sokkal több időt vett igénybe. „Olyan alapos háttérmunkát akartam végezni, hogy ha megemlítek egy kávézót a könyvben, és arra valaki rákeres az interneten, akkor az valóban abban a városban, abban az utcában legyen. De attól is féltem egy kicsit, hogy a kutatásom során egyszer csak becsenget a TEK, mert annyit olvastam az atombombáról, annak felépítéséről, hatósugaráról, hogy már féltem, gyanús leszek” – mesélte nevetve Viktor, akinek a fejében már most ott van a folytatás. „Bár lezártam a történetet, de rengeteg ötlet van még a fejemben. Ezt a regényt nagyon pörgősre terveztem. Kicsit olyan, miközben olvassa az ember, mintha egy sorozatot nézne a tévében. Hosszú tájleírások helyett inkább nagy csavarok vannak benne, ráadásul nem is egy. Ez egy klasszikus kalandregény lett, mindenkinek kellemes szórakozást nyújthat. Nem a jövőről szól, hanem egy teljesen elképzelhető világképet ad.” Igazi rejtvény a könyvben A szerző azt is elárulta, hogy egy játékot is elrejtett a műben. „Az egyik szereplő elrejtett valamit, valahova, és én tényleg eldugtam ezt a tárgyat itt, Magyarországon. Ezzel egy kis kincskeresésre invitálom az olvasót, főleg azokat, akik szeretik a kódfejtős játékokat. A Facebook-oldalamon ( https://www. facebook.com/vikflamesofficial ) hirdetem majd meg, és aki megtalálja az elrejtett kincset annak nyeremény lesz a jutalma.”
Az új kötet a szerző 2018 és 2020 között született verseiből és fotóiból állt össze.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.
Közismert, hogy Karácsony Gergely korábban bejelentette: nem akar miniszterelnök-jelölt lenni.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára, hiszen a kedvezményes flottaméretkvóta erejéig még a tavalyi árszinten szerezhetik be a villamos energiát. A nonprofit szférában tevékenykedő intézményeknek érdemes megragadni a Servitor energiaflottához történő csatlakozás lehetőségét, mivel a nem lakossági villamos energia ára az elmúlt években folyamatosan nőtt, így várhatóan a jövőben is folytatódni fog ez a tendencia. A Servitor Nonprofit flottában – a mostani lehetőség keretein belül – a csatlakozni kívánó nonprofit intézmények még a tavalyi árszinten szerezhetik be a jövő évre szükséges energiát sőt, emellett további szolgáltatásokat is felajánlanak a jelentkezőknek: díjmentesen felülvizsgálják a jelenlegi áramszolgáltatási szerződéseket, megtakarítási lehetőség esetén lebonyolítják a kereskedőváltás folyamatát, a jövőbeni együttműködés során hatékony érdekérvényesítést és kiemelt minőségű ügyfélszolgálatot biztosítanak. A Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. több mint 10 éve tevékenykedik a nonprofit szférában azzal a céllal, hogy ügyfelei számára megtakarításokat érjen el, és mentesítse őket az ügyintézés terhe alól. Partnereik jelentős része a szociális szférához tartozik; nagyrészt idősotthonok és fogyatékkal élők ellátását biztosító intézmények. Tevékenységüket nonprofit módon, az energiaszolgáltatóktól teljesen független szakértőként végzik. Az energia@servitor.hu címen várják azok megkeresését, akik élni kívánnak a lehetőséggel. További részletek: www.servitor.hu
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech