Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Zacher Gábor csalódott a Showder Klub humoristájában.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat tagja Felelős Alkoholista című könyvét úgy kezdte el írni, hogy azt hitte, se nem felelős, se nem alkoholista, de a mű végére kiderült, mindkettő igaz rá, de egyik sem teszi boldoggá. A szerző Zacher Gáborral beszélgetett a könyvről, aminek aktualitása az, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt egyre többen nyúlnak az alkoholhoz, - beleértve a Showder Klub humoristáját is.

A mostani járványidőszakban mindenki szorong, sokaknak egzisztenciálisan is veszélybe került a jövőbe, ezért különböző függőségekbe menekülnek. Bálint Ferenc humoristát az első hullám idején érte az ijesztő ráébredés. Amikor két hétre előre be kellett vásárolnia, az a napi néhány sör vagy pár pohár bor egyszerre többnek tűnt, mint ahogy ő azt korábban elképzelte.
„Úgy éreztem, naplót kell vezetnem az alkoholfogyasztásomról, hogy kiderüljön, többet iszom-e, mint ami társadalmilag elfogadott, egyénileg védhető vagy pánikhelyzetben indokolt. Ez egy önsegítő könyv, így legalább nem kellett megvennem másét” – ismertette a humorista.

Miután Zacher Gábor toxikológus is elolvasta a könyvet, közösen kerestek tanulságokat a mű szerzőjével. A könyvet szakmai szemmel értékelő orvos azzal szembesítette Bálint Ferencet, hogy csalódott benne.

„Az egyik fejezetben arról ír, hogy szereti a japán sört, pedig az borzasztó. Rettenetesen sz*rok, ihatatlanok. Egyszer ittam, először és utoljára. Amikor azt a fejezetet olvastam, összeomlott minden” – mondta viccesen.

Komolyra fordítva a szót, Zacher Gábor az alkoholizmussal kapcsolatban elmondta, hogy járványhelyzetben is visszaköszönt a való világ. Ilyen helyzettel még nem találkoztunk, az emberek számára a betegség tartós veszélyhelyzetet jelent, ami szorongást és depressziót okoz, a feszültséget pedig oldani kell. Ezt pedig sokan az alkoholban találják meg.

A toxikológus szerint, ha a szülő otthon megissza a napi három sört, az még nem a világ, de az élete részét képezi, a mintát pedig a gyerek is megtanulja. A járvánnyal kapcsolatban pedig a legnagyobb gond az, hogy a megoldás, ami a vakcina, tőlünk teljesen független.

A Felelős Alkoholista című könyv már megrendelhető az Álomgyár Kiadó weboldalán és megtalálható a legnagyobb magyar könyvesboltokban.

A címlapról

Budapest fontos célkitűzése a város zöldítése, zöldfelületeinek...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát –...
Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap...
A Primark első magyarországi üzlete Budapesten, az Arena Mall...
Az utasforgalom előtt kora délután nyitják meg a két állomást, azt...

Könyvajánló

Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A kötet azoknak a rendhagyó üzeneteknek a lenyomata, amelyek javarészt nyugati liberális véleményformáló személyiségek és egy közép-európai gondolkodó között zajlottak.
Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech