Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.


Az utóbbi években megugrott a házasságkötések száma, ám a válásoké is. Vajon mi az oka, hogy a 21. században már egyre nehezebben tartjuk magunkat a holtomiglan-holtodiglan esküjéhez? Mi a jó házasság titka, és hogy maradhat a hétköznapokban is izgalmas a szex? Egy családos lelkész most megjelent könyvéből minden kérdésünkre választ kaphatunk.

Tóth Mihály, az Ökumenikus Egyház vezető lelkésze, családos diakónus már 22 éve dolgozik párokkal, az utóbbi 5-6 évet pedig kifejezetten a jegyes beszélgetéseknek szentelte. A téma nem is lehetne aktuálisabb: míg 2010-ben mindössze 30 ezer, tavaly már 70 ezer pár kötötte össze az életét.
“Azt a kérdést tesszük fel a pároknak: ‘Szabad elhatározásból érkeztél-e ide, hogy vele házasságot köss?’ Csakhogy ennek a mondatnak minden egyes szava további kérdéseket vet fel. Kinek mit jelent a szabadság és az elhatározás? Amikor azt mondom: ‘vele’, mindent kérek a másikból, vagy csak a jó dolgokat? Kinek mit jelent a házasság, és mit jelent a ‘kötni’: hogy gúzsba kötjük magunkat, vagy életszövetségre lépünk a másikkal?” - sorolja a lelkész. A jegyes beszélgetések fő témája tehát ez az öt kérdés.

Központi téma a szex: “Isten látta, hogy ez jó
“A keresztény értékrend szerint a szex alapvetően jó dolog, hiszen ez is egy módja a szeretetnek. Ha odaadom magamat a másik embernek, és engedem, hogy birtokoljon, az igazán felszabadító élmény. Az intimitást a szex is erősíti" - mondja Tóth Mihály. Hozzáteszi: a szexualitás fontos téma, mivel nélkülözhetetlen megtartó erő a házasságban.

A címlapról

A világzenei színtér számos világsztárja, köztük a Tamikrest,...
Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech