Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

A Pallas Athene Kiadó most megjelent könyvében Jen Sincero amerikai sikercoach megmutatja számunkra: hogyan válhatunk önmagunk legjobb verziójává? Szokásromboló és -kialakító kalandra hív, amelynek során friss perspektívákkal szolgál a leghatékonyabb önfejlesztési folyamatokhoz. Ennek egyik legjelentősebb titka, hogy olyan gondolatokat kell tudatosan behívnunk, amelyek összhangban állnak azzal, ahova el akarunk jutni. Ez ugyanis a leghatalmasabb erő, amelyet birtokolhatunk – teszi hozzá.

A szerző a szokásromboló és -kialakító komplex pszichológiai folyamatot leegyszerűsítette, és praktikus, napi szinten is gyakorolható ajánlásokká formálta. Ennek keretében elsőként röviden elmagyarázza, mik is azok a szokások, és hogyan működnek. Segít beazonosítani a már berögzült jó és rossz szokásainkat, megmutatja, melyektől kellene megszabadulni, és milyen új szokásokat lenne érdemes felvenni. Ezt követően pedig azt is világossá teszi, kivé kell válnunk, hogy mindezt véghez is tudjuk vinni.

A kötet egyik konklúziója, hogy a jó szokások kialakítása nem arról szól, hogy tökéletesek leszünk, hanem arról, hogy még inkább azzá válunk, akik vagyunk, kiterjesztve személyiségünk pozitív aspektusait. Mindeközben pedig engedjük meg magunknak, hogy azt tegyük és azzal rendelkezzünk, ami felvillanyozza a szívünket. Gyakoroljuk azt is, hogyan kell megbocsátanunk magunknak esetleges kudarcaink miatt, énünk teljes szeretete ugyanis az egyik legfontosabb szokás, mely hozzájárul a fentiek megvalósításához.

Jen Sincero amerikai előadó a világ egyik legkeresettebb motivációs trénere és a New York Times Magazin egyik legnépszerűbb szerzője.

A címlapról

Budapest fontos célkitűzése a város zöldítése, zöldfelületeinek...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát –...
Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap...
A Primark első magyarországi üzlete Budapesten, az Arena Mall...
Az utasforgalom előtt kora délután nyitják meg a két állomást, azt...

Könyvajánló

Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A kötet azoknak a rendhagyó üzeneteknek a lenyomata, amelyek javarészt nyugati liberális véleményformáló személyiségek és egy közép-európai gondolkodó között zajlottak.
Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech