Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A koronavírus-járvány ugyan a városokhoz képest sokkal kisebb mértékben van jelen a falvakban, a gazdasági nehézségek leküzdésében a kisebb településeken élők is számíthatnak a kormányzat segítségére - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Kisszentmártonban.

Soltész Miklós, aki egyben a veszélyhelyzet idején a karitatív szervezetek munkáját segítő és összekötő Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke, a Katolikus Karitásszal közösen adott át élelmiszer-adományokat, higiéniai termékeket, fertőtlenítőszereket az ormánsági településen élő rászorulók számára.

Azt mondta: a jelenlegi veszélyhelyzetben a legfontosabb az emberek érintkezésének a minimalizálása, ilyen tekintetben pedig a falvak jobb helyzetben vannak, mint a nagyvárosok. Szerinte látható, hogy - például a fővárosban - "mekkora bajt okozhat a rosszul megszervezett közlekedés vagy egy idősotthon rosszul megszervezett működtetése".

Kiemelte: ugyan a kisebb településeken, falvakban a járvány, a koronavírus kevésbé van jelen, mint a városokban, nehézségekkel - főként gazdaságiakkal - találkoznak a vidéken élő emberek is. Ezek enyhítését a kormány gazdaságfejlesztési programokkal, adókönnyítésekkel, fizetési halasztások biztosításával igyekszik elérni, ugyanakkor a karitatív szervezetek munkáját támogatva arról is gondoskodik, hogy a rászorulóknak nélkülözhetetlen adományok rendben és pontosan célba érjenek.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója azt mondta: szervezetük csaknem negyven ormánsági, a sellyei járásban lévő településen folyamatosan működtet felzárkóztató programot, biztosít adományokat a rászorulóknak. Mivel jelenleg nincs mód a közösségi, oktatási, kulturális és családsegítő - személyes jelenlétet igénylő - rendezvények megtartására, ebben az időszakban védőfelszereléseket, élelmiszer-adományokat, tisztítószereket, higiéniai termékeket, ruhaadományokat visznek ki a rászorulóknak.

Az igazgató kiemelte: a karitatív szervezetek a NHKT segítségével hatékonyabbak a jelenlegi helyzetben, mint külön-külön, ezért várják a továbbiakban is azon cégek jelentkezését, amelyek eszközökkel, felszerelésekkel tudják segíteni munkájukat.     A személyesen történő tárgyi adományozás jelenleg szünetel, a magánszemélyektől ezért azt kérik, hogy az 1357-es adományvonal tárcsázásával és pénzutalással segítsenek, ha tudnak - mondta Écsy Gábor.

 Forrás: MTI 

Forrás: koronavirus.gov.hu

A Budapest rovat további hírei

Lassan, de biztosan csökken a különbség a férfi és női sportokból származó bevételek között. Bár még messze elmarad a férfi sportágak bevételétől, egyre nagyobb potenciál mutatkozik a női sportban a...
A lista élmezőnyében tisztán elektromos autók vannak, hátul pedig utcai terepjárók, nagy teljesítmény luxusautók és még egy klasszikus izomautó is felfért.
A koronavírus-járvány alatt legalább heti egy napot otthonról dolgozók 96 százaléka szívesen folytatná ezt a gyakorlatot a járvány után is - közölte a Reacty Digital szerdán, év eleji kutatási...
Harmadával kevesebb hulladékgyűjtő lesz a fővárosban január végére – tudta meg az InfoRádió a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. köztisztasági főigazgatójától.
Prokofjev és Csajkovszkij művei szólalnak meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar online estjén csütörtökön Hontvári Gábor vezényletével, Alexander Ramm csellóművész közreműködésével.
A március elsejétől hatályos törvénymódosítás felszámolhatja a jogkövető vállalkozások versenyhátrányát, csökkentheti a munkavállalók kiszolgáltatottságát - hívta fel a figyelmet az Innovációs és...
A használt autó vásárlás még mindig a kalandos dolgok közé tartozik. Szerencsére a kaland elemek jó részét ki lehet szűrni, ha tudjuk a kiszemelt autó VIN számát.
Online beszélgetés- és előadássorozatot indít a MusicalNeked produkció. Az első előadás szerdán a musical történetének első időszakát mutatja be.
A cigi már ciki, de az újfajta dohánytermékek egyre népszerűbbek a fiatalok körében. A British American Tobacco nem bízta a véleltenre a terjeszkedést, elképesztő összeget költ reklámra.
Átfogó vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az alternatív fehérjeforrásokról, például a műhúsokról, étkezési rovarokról és szójakészítményekről, hogy kiderüljön,...

A címlapról

A Covid–19-fertőzés a gyenge légzőizomzattal rendelkezőket sújtja...
Online rendezik meg az Idegenvezetők Világnapja eseményeit idén...
Családokat, házaspárokat keresünk Budapesten és maximum 40 km-es...
Az Országgyűlés döntése alapján 2018 óta ünnepeljük február 22-én a...
A COVID-19 járvány második hulláma Magyarországon jelenleg is zajlik...
Azért, hogy minél többen tudják időben rendezni járuléktartozásukat,...

Könyvajánló

Ma Magyarország kis ország, ám sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint amit mérete és szokatlan nyelve indokolna – vallja Norman Stone skót történész, aki hálás azért „a furcsa végzetért”, amely összefonta sorsát az országgal.
Ma Magyarország kis ország, ám sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint amit mérete és szokatlan nyelve indokolna – vallja Norman Stone skót történész, aki hálás azért „a furcsa végzetért”, amely összefonta sorsát az országgal.
Szabadszájú, őszinte könyvet írt az ország vadállatbefogója, Both Zoltán
Mindenki bűnös és ártatlan egyszerre Törteli Eszter új könyvében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Mi az Írópalánta Műhely? Az Írópalánta Műhely célja az örömszerző, kreatív írás népszerűsítése és a tehetséges írni szerető gyerekek felfedezése.
Újszülöttek segítése finn mintára. Mert minden gyermek egyenlő!
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására, a válogatás a 2021-es programba online zajlott.
72 éve már, hogy december 10-én az emberi jogok világnapját ünnepeljük.