Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Csütörtökön is tartott egyfajta tájékoztatót az operatív törzs, amikor releváns újságírói kérdésekre megint nem válaszoltak.

Müller Cecília országos tisztifőorvos például a napi adatokat sorolta el. A csütörtökön regisztrált 84 halott 6 százalékának semmilyen alapbetegsége nem volt, hanem a koronavírus-fertőzésbe haltak bele, mondta.

Müller szerint az egészségügyi ellátórendszerre “rendkívüli teher” hárul az elmúlt időszakban, ez pedig egy jó ideig így lesz még, a kórházak telítődnek. 

Müller ezután tanácsokat is adott, mit vigyen magával az, aki kórházba kerül: a különféle iratokat, orvosi leleteket, papírokat, listát a rendszeresen szedett gyógyszereiről, legközelebbi hozzátartozó telefonszámát, fogkefét, fésűt, körömvágó ollót és hasonlókat, eldobható evőeszközt, mobiltelefont a kapcsolattartáshoz, aki járókerettel vagy bottal tud csak járni, az pedig ezeket is vigye. 

Gál Kristóf alezredes például arról beszélt, mostantól minden éjszaka éjfél és hajnali öt között kijárási korlátozás van, a rendőrség ennek betartását erősen ellenőrizni fogja, főképp tereken és éjjel-nappali boltok közelében.

Szerdán 76-szor intézkedtek a rendőrök, mert különféle zárt helyeken megszegték a szabályokat. Például megbírságoltak egy pékséget Budapesten, amiért az eladón nem volt maszk, ezért három napra bezárták a boltot. Csongrád-Csanád megyében pedig egy kocsmában ugyanezért büntették meg a csapost és a fogyasztót, szintén három napra bezárták a helyet.

5102 házi karantént rendeltek el az elmúlt egy napban, ennek egy részét a határon rendelték el.

Ezután két újságírói kérdést olvastak fel. A vakcináról szóló kérdésre Müller azt válaszolta, nagyon fontos, hogy ha meglesz a vakcina, akkor a magyar emberek gyorsan hozzájussanak. "Egy vakcina akkor jó, ha bizonyítottan hatásos, de biztonságos" - summázta az országos tisztifőorvos. Van egy sorrend, hogyan fogják ezeket kiosztani, a krónikus betegek például elöl vannak.

A járvány kezdete óta 94 916 regisztrált fertőzött lett Magyarországon, ennek 3,3 százaléka egészségügyi dolgozó, ami “rendkívül kedvező szám” Müller szerint, mert az európai átlag 5-15 százalék között mozog.

Forrás: telex.hu

A Budapest rovat további hírei

A közlekedési balesetek nagy része azért fordul elő, mert valaki hibázik, de az is nagyon gyakori, hogy a közlekedők egyszerűen nem tartják be a KRESZ-t, és ez okoz bajt.
Újra lesz gyerekemelés szombaton országszerte - közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pénteken az MTI-vel.
Több mint ezer program várja péntektől vasárnapig az érdeklődőket a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton országszerte és a határon túl.
Bő egy hónap maradt az idei nyári időszámításból, október végén, ezúttal éppen 31-én hajnalban szokás szerint egy órával vissza kell majd forgatnunk az óramutatókat - írja a G7, amely szerint ennek...
Áradás, szárazság, hőség: világszerte súlyosan érintették a klímaváltozás miatti időjárási szélsőségek a durumbúza-ültetvényeket, ami miatt a tészták ára is jócskán megemelkedhet.
Elindul az őszi nosztalgiaszezon a Duna-parti villamosvonalon: az érdeklődők október 25. és október 31. között minden hétvégén igénybe vehetik a 2-es villamos vonalán közlekedő...
A Volánbusznál folyamatosan emelkedő bérekkel, javuló munkakörülményekkel számolhatnak a dolgozók, az elmúlt öt évben több mint 50 százalékos keresetnövekedés valósult meg, 2022-ben pedig átlagosan...
Új magánkórházat nyitott a fővárosban a Doktor24 Medicina Zrt., a csaknem 3 milliárd forintos beruházással elkészült Multiklinika háromezer négyzetméteren nyújt járó- és fekvőbeteg-ellátást -...
Két éremmel zártak a magyar fitnesz-versenyzők a Sevillában rendezett Arnold Classicon.
Természetfotó-kiállítás az Erzsébet téren

A címlapról

A közlekedési balesetek nagy része azért fordul elő, mert valaki...
Futóverseny miatt forgalmi korlátozások lesznek vasárnap Budapesten,...
Egy hét alatt több mint hatszáz esetben kellett intézkedniük a...
A szervezők összesítése szerint a kapcsolódó rendezvényekkel együtt...
Két éremmel zártak a magyar fitnesz-versenyzők a Sevillában...
A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása...

Könyvajánló

Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Sándor P Váci: An English Dimension - The diaries of the Hungarian Count István Széchenyi 1832-1834 című könyve.
Amikor egy zenész könyvet ír, akkor mindenre fel kell készülni, akár még arra is, hogy egy szép nap becsenget a Terrorelhárítási Központ.
Az új kötet a szerző 2018 és 2020 között született verseiből és fotóiból állt össze.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.
Közismert, hogy Karácsony Gergely korábban bejelentette: nem akar miniszterelnök-jelölt lenni.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech