Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

 Az önkormányzatok elsősorban ingatlanjaik bérleti díjából adnak kedvezményt, hogy ellensúlyozzák a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések következtében bevételkiesést elszenvedő vállalkozások veszteségét; a kedvezmény mértéke széles skálán mozog.

    Kecskeméten az önkormányzattól üzlethelyiséget bérlőkkel a KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. vezetése egyenként egyeztet, és üzletspecifikusan döntenek a vállalkozásokat segítő kedvezmény mértékéről.
    Bérletidíj-kedvezményt kapnak a bevételkiesés ellensúlyozására az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségekben működő vállalkozások Baján is. A korlátozott nyitvatartással üzemelő bérlők kedvezménye 20 százalék, az elviteles ételkiadást biztosító vagy kiszállítást végző, vendéglátássál foglalkozó vállalkozások kedvezménye 50 százalék. A járvány miatt teljes bezárásra kényszerülő vállalkozásoknak 80 százalékos díjkedvezmény jár - olvasható Nyirati Klára polgármester tájékoztatójában.
    Szegeden az önkormányzati tulajdonú ingatlanban működő vendéglátóhelyek 50 százalékos bérletidíj-kedvezményt kapnak addig, amíg jogszabály korlátozza a működésüket - jelentette be Botka László polgármester.
    Békéscsabán a helyi vagyonkezelő üzlettípusonként eltérő bérletidíj-kedvezményt ad a nyitvatartásukban korlátozott vállalkozásoknak a cégek kérelmére - tudatta Kozma János vezérigazgató.
    Orosházán azoknak az üzleteknek, amelyeknek be kellett zárniuk, 100 százalékban elengedi az önkormányzat a novemberi bérleti díjat - mondta el az MTI-nek Benkő Ferenc, a helyi városüzemeltetési cég vezetője.
    Debrecenben a városi ingatlanokat hasznosító Cívis Ház Zrt. azon helyiségbérlőinek, amelyek a 2020. novemberi kormányrendeletek előírásai miatt bezárásra kényszerülnek, a bérlők kérésére, legfeljebb 90 százalékos bérletidíj-kedvezményt ad, november 11-től visszamenőlegesen. Más bérlők kérelmére - a kiszállítást végző vendéglátóhelyek részére is - legfeljebb 50 százalékos mértékű bérletidíj-kedvezményt adnak; a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága a kedvezményeket abban az esetben adja meg, ha a helyiség bérlői mint munkáltatók nyilatkozatban vállalják jelenlegi munkavállalói létszámuk megtartását.
    A vagyonkezelő tájékoztatása szerint az érintett tagvállalataiknál a bevételkiesés a harmadik negyedéves kontrolling adatokhoz képest 419,7 millió forint lesz, de a gondos gazdálkodás eredményeként az üzemi eredményben kevesebb, 295 millió forintos elmaradás várható. A holding adózás előtti eredménye 2020-ban a korábban prognosztizált 913 millió forint helyett mintegy 1,2 milliárddal marad el várhatóan a tervtől - közölték az MTI-vel.
    Szolnokon pályázatot nyújthatnak be az önkormányzathoz azok, akiknek az ingatlanja étteremnek, vendéglőnek, szállodának, hotelnek, panziónak, fogadónak, motelnek, szállónak vagy vendégháznak minősül az ingatlan-nyilvántartás alapján, és négyzetméterenként 1100 forint építményadó fizetésére kötelezettek - közölte Szalay Ferenc polgármester. Idén a 2020-ban befizetett építményadó 30 százalékának visszaigénylésére lehet pályázni, jövőre pedig az akkorra várható építményadó befizetésének 50 százalékát lehet visszaigényelni.
    A támogatási keret 16 millió forint, ebből 2020-ra 6 millió, 2021-re 10 millió forint jut. Készül a teljes pályázati kiírás, kérik az érintetteket, hogy figyeljék a híradásokat, elsősorban a város honlapját. Felhívták a figyelmet arra is, hogy Szolnokon idén és a jövő év elején nem lehet karácsonyi és szilveszteri kellékeket árusítani a közterületeken.
    Pécsen a városi tulajdonú vagyonhasznosító zrt. a járvány első hulláma idején 300 millió forintos mentőcsomagot állított össze, ennek segítségével az önkormányzati cégtől helyiséget bérlő több száz vállalkozás részesült bérletidíj-kedvezményben - közölte a baranyai megyeszékhely helyhatósága. A második hullám során a helyiséget bérlő, vendéglátásban érdekelt cégek részesülnek hasonló kedvezményben. Ezen túl az önkormányzat és vagyonhasznosító cége a következő napokban több, helyi vállalkozásokat támogató intézkedést tervez, amelyeket szakértőkkel egyeztet.
    Dombóváron a tavaszi intézkedéshez hasonlóan az önkormányzati ingatlanok bérleti díjának 50 százalékát elengedi a város a vállalkozásoknak - mondta Pintér Szilárd polgármester. A termelői piacon árulóknak sem kell helypénzt, energiadíjat fizetniük - tette hozzá.
    Tamásiban Porga Ferenc polgármester tájékoztatása szerint egyedi döntés alapján szintén van lehetőség az üzlethelyiségek bérleti díjának csökkentésére, ha a vállalkozások kérik.
    Szombathelyen külön kérelemre négyzetméterenként száz forintra csökkentik az előkertek, teraszok után fizetendő közterület-használati díjat, ha a veszélyhelyzetben a vendéglátóhelyek nem tudnak működni, az építmények elbontására pedig nincs lehetőség, illetve azok felszámolása aránytalanul magas költséggel járna - közölte a polgármesteri hivatal. Hozzátették: az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérleti díjának mérséklésére polgármesteri döntés alapján lesz lehetőség, amennyiben a bérlő működését korlátozza a veszélyhelyzet. A díjcsökkentést azonban kérni kell, a kérelmekről pedig a körülmények figyelembevételével döntenek.
    Zalaegerszegen azok az önkormányzati tulajdont bérlő vállalkozások, amelyek a szigorítások miatt nem tudnak üzemelni, 95 százalékos, amelyek pedig továbbra is működnek, 50 százalékos mértében mentesülnek a helyiségbérleti díj megfizetése alól - tudatta Balaicz Zoltán polgármester.

Forrás: MTI

A Budapest rovat további hírei

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni orrspray, amellyel kapcsolatban a pécsi virológusok végeztek kutatásokat.
Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint a válogatott három versenyzőjének van esélye döntőbe jutni a sportág 50. világbajnokságán, amit hétfőtől vasárnapig rendeznek Kitakjúsúban,...
Sok a tévhit a magyarok körében a házastársakra és az élettársakra vonatkozó öröklési szabályokkal kapcsolatban. Az emberek alig egyharmada tudja csak például, hogy nem feltétlenül örököl mindent a...
Számos nemzetközi és magyar szerző részvételével, magyar és világirodalmi könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, Könyves Sétákkal és egyéb programokkal várja a közönséget az idén tízéves Margó...
Világ Igaza kitüntetést és Bátorságért érdemjelet adott át Pintér Sándor belügyminiszter és Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael magyarországi nagykövete csütörtökön Budapesten.
Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
A szüreti időszak hagyományos falusi társadalomban valamilyen jeles naphoz kötődött Szent Mihálytól Simon-Júdás napjáig.
A V4-ek és Szlovénia polgárai szerint a digitális fizetési lehetőségek segítették a járvány elleni védekezést: a régió lakosságának 83 százaléka örül a készpénzmentes fizetési lehetőségek...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és megelőzésére szolgáló speciális monitoring rendszer kidolgozásáról kötött megállapodást a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-,...
Árprésben a malomipar: a növekvő energiaárak és a bérköltségek emelkedése miatt októberben már szinte biztos a sütőipari áremelés, januárban pedig a liszt is drágulhat.

A címlapról

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni...
Özönlik az országba az import zöldség és gyümölcs, a magyar földek...
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és...
Még csak nem is lenne túlzottan drága, sőt, hosszú távon megtérülne.
A brit Time Out magazin 27 ezer városlakó és helyi szakértők...

Könyvajánló

Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.
Kritikusok szerint a Harry Potteren is túltesz a Tűz Szárnyak-sorozat
Vajon mire van szükség az új szokások kialakításához?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -

hirdetés


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech