Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Csatlakozott a Díjnet Zrt. rendszeréhez az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.). 16 ezer NHKV ügyfél már elektronikusan kapja júliusi számláját.

A 2021. július hónapban kiállított hulladékgazdálkodási közszolgáltatás díjszámlát pár kattintással fizethetik azok az ügyfelek, akik az elmúlt hónapban jelezték elektronikus számla iránti igényüket a  Díjnet felületén. Ez idáig több mint 16 ezer ügyfél élt ezzel a lehetőséggel, így ők az elmúlt negyedéves  időszakra vonatkozó hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számlájukat - amelyről a napokban kapnak  értesítőt - már a Díjnetes fiókjukba fogadhatják, illetve azon keresztül ki is egyenlíthetik.  

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) a közelmúltban  csatlakozott a Díjnet rendszeréhez. Az elektronikus számla (e-számla) kényelmi szolgáltatása, az NHKV  Zrt. megközelítőleg 3,1 millió ügyfele számára 2021 júniusa óta elérhető és egy egyszerű regisztrációval  igényelhető. 

A Díjnet Zrt. az NHKV Zrt. csatlakozásával a folyamatos ügyféligényeknek tett eleget – közölte Schiszler  János. A Díjnet Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az eddigi felmérések, valamint a Díjnet  ügyfélszolgálatára beérkező igények is azt támasztották alá, hogy az ügyfelek a közüzemi és egyéb  számlák mellett a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat is örömmel fizetik egy helyen, a Díjnet  felületén. Az NHKV Zrt. csatlakozásával egy újabb meghatározó, országos közszolgáltató e számlakezelését tudjuk biztosítani, így rengeteg háztartás online számla fogadása és fizetése válik  gördülékenyebbé, gyorsabbá, átláthatóbbá

A regisztráció könnyen és hamar elvégezhető a https://www.dijnet.hu oldalon. Az e-számla  kiegyenlítése biztonságos és egyszerű.  

A Díjneten elérhető az országos lefedettségű áram és gázszolgáltató, illetve több regionális közüzemi  szolgáltató is, a regisztrált ügyfélszám pedig meghaladja a 820.000 főt. A regionális szolgálatók számára  is igen kedvező, hogy az ügyfelek már jól ismerik a rendszert, és értékelik azt a kényelmet, hogy minden  számlájukat egy helyen kezelhetik, így az ügyfelek jelentős része egyszerűen tér át az elektronikus  számlakezelésre. A közmű és egyéb szolgáltatók számára az együttműködés további előnye, hogy ezzel  a lehetőséggel egyszerre fokozható az ügyfélélmény és a fizetési hajlandóság is. 

A Díjnet rendszerét az is kedveltté teszi, hogy az ügyfelek az e-számla Díjnetbe érkezését követően a  regisztrált e-mail címre értesítést kapnak az elkészült számláról, amelyet megtekinthetnek és  letölthetnek a Díjnet rendszeréből. Ezt követően a Díjnet felületén azonnali bankkártyás fizetéssel,  iCsekk mobilapplikációval, internetbankon (CIB) keresztül, illetve átutalással, csoportos beszedési  megbízással egyenlíthetik ki a Díjnet fiókjukba érkező elektronikus számláikat. A számlák kiegyenlítése így nemcsak biztonságos, de könnyen is igazolható, hiszen nem kell a befizetést igazoló csekkeket külön  megőrizni: online pillanatok alatt lekérdezhetőek a korábbi befizetések, valamint a bankszámlakivonat  is igazolásul szolgál. 

Az elektronikus számla használatával jelentősen csökkenthető a környezetterhelés, megelőzhető a  hulladékképződés és a károsanyag-kibocsátás, papír alapú számlák kiküldésére sincs többé szükség. 

Háttérinformációk az NHKV Zrt.-ről 

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő  Részvénytársaság elsődlegesen a magyarországi hulladékgazdálkodási közszolgáltatás területileg  optimalizált és szolgáltatási színvonalában egységes rendszerét hivatott kialakítani és fejleszteni,  hosszútávon fenntartható finanszírozási rendszer és ágazati működés megvalósításával. Mint  koordináló szervezetnek, kiemelt feladata a közszolgáltatási díj beszedése, illetve a közszolgáltatóknak  járó szolgáltatási díj meghatározása és megfizetése.  

Háttérinformációk a Díjnet Zrt.-ről  

A Díjnet Zrt. Magyarország vezető független e-számlakezelési szolgáltatója. A Magyar Posta  tulajdonában álló társaság ingyenes szolgáltatás keretében egyetlen felületen teszi lehetővé különböző  közüzemi, telekommunikációs, biztosítási szolgáltatók, valamint távfelügyeleti cég ügyfeleinek, hogy  számláikat elektronikus formában tekintsék meg, illetve egyenlítsék ki, továbbá lehetőséget biztosít  közös költségek rendezésére, és akár adomány nyújtására a csatlakozott szervezetek számára. A  rendszer emellett lehetőséget biztosít számlakibocsátókkal való kapcsolattartásra, észrevételek,  reklamációk jelzésére, valamint egyes szolgáltatók esetében mérőállás-bejelentésre is. A Díjnethez  csatlakozott számlakibocsátók száma jelenleg 33, a felületen (www.dijnet.hu) a legnagyobb fővárosi  közüzemek mellett jelen vannak országos közüzemi, illetve telekommunikációs szolgáltatók és  biztosítók, továbbá regionális közműszolgáltatók is. A Díjnet regisztrált ügyfeleinek száma jelenleg  meghaladja a 820.000 ezret. A Díjnet indulása óta több mint 65 millió darab számlát kaptak a  felhasználók a rendszeren keresztül, a 2007 óta kifizetett számlaösszeg pedig megközelíti a 300 milliárd  forintot.

A Budapest rovat további hírei

Családtörténeti pályázatot hirdet középiskolás és egyetemista diákok számára a Mathias Corvinus Collegium és a Rubicon Intézet - közölték a szervezők az MTI-vel.
Megkezdődött kedden a Vadbiológusok Nemzetközi Uniójának (IUGB) 35. kongresszusa, amelyet az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódóan tartanak Budapesten.
Sikeres utánpótlás programok, világszínvonalú intézmények és szakemberhiány a magyar sportban
Orosz zeneszerzők művei szólalnak meg a MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenyén Káli Gábor vezényletével szerdán a budapesti Zeneakadémián.
A költöztetés Budapest városában könnyen rémálommá változhat, ha nem készülünk fel megfelelően az előttünk álló feladatra.
Jöhet a három műszakos munkarend, vagy akár a 12 órás beosztás, a túlóra pedig preferált – többek között ilyen tapasztalatokat szereztek eddig a hazai vállalkozások az Európai Unión kívülről...
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Sándor P Váci: An English Dimension - The diaries of the Hungarian Count István Széchenyi 1832-1834 című könyve. „Anglia egy másik bolygón...
Kétségbeejtő helyzetben van a halágazat Magyarországon. A magas takarmányárak, az aszályos időjárás és a támogatások hiánya teljesen a padlóra küldték az ágazatot. A Magyar Akvakultúra és Halászati...
Amikor egy zenész könyvet ír, akkor mindenre fel kell készülni, akár még arra is, hogy egy szép nap becsenget a Terrorelhárítási Központ (TEK) és számonkéri, hogy mit csinál. Megjelent Vik Flames A...

A címlapról

Megalakultak az első kismama-szövetkezetek, már négy van belőlük az...
A BKK-jegyek és -bérletek a jelenlegitől kis mértékben eltérő, új...
Öt évig tart a jövőben a felsőfokú tanárképzés.
Történelmi rekordárszintre emelkedett a benzin literenkénti átlagára...
A rendőrség segédmotor-kerékpárként kezeli az elektromos rollereket,...
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI)...

Könyvajánló

Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Sándor P Váci: An English Dimension - The diaries of the Hungarian Count István Széchenyi 1832-1834 című könyve. „Anglia egy másik bolygón van, mint Ausztria-Magyarország: Isten kevesebb fényt adott neki, de nagyobb akaraterőt” – írta naplóbejegyzésében gróf Széchenyi István. Öt alkalommal járt a csodált Angliában, és németül készített feljegyzéseket minden látogatásáról. A magyar származású brit építész, Váci P. Sándor angol nyelvű könyve a gróf 1832. és 1834. évi utazásai során szerzett benyomásait összegzi. Széchenyi követendő példaként állította a hazai nemesség elé az Angliában tapasztaltakat. A könyv a mai angol olvasók számára valódi kuriózum lehet, hiszen megmutatja, miként látta hazájukat egy közép-európai művelt arisztokrata, aki az Angliában látottakat meghonosítva , többek között a Lánchíd megépíttetése révénvált a legnagyobb magyarrá.
Amikor egy zenész könyvet ír, akkor mindenre fel kell készülni, akár még arra is, hogy egy szép nap becsenget a Terrorelhárítási Központ (TEK) és számonkéri, hogy mit csinál. Megjelent Vik Flames A Mocsár Trilógia című könyve, ami bár nem a zenéről szól, de egy olyan világot mutat be, aminek nagyon is sok köze van a muzsikához. És még veszélyes is. Füle Viktor, művésznevén Vik Flames alapvetően zenésznek tartja magát és nem írónak. Imádja az 50-es évek rock and roll-ját, a rockabilly-t, de egy ideje country zenét játszik. „Zeneszerző, dalszövegíró, zenekarvezető vagyok, a zene az, ami meghatározza az életemet, az érdeklődési körömet. Annyira elmerültem már ebben a világban, hogy úgy gondoltam, miért ne írhatnék erről egy könyvet. A Mocsár Trilóga az USA déli államaiban játszódik, ott, ahol ezek a számomra kedves zenék is születnek. A könyvvel azoknak az életét akartam kicsit megmutatni, akik ebben a zenei közegben léteznek, viszont mindezt egy kalandregény formájába öntöttem” – mesélte Füle Viktor. Troy azon kapja magát, hogy a túlélésért küzd A történet szerint Troy, a huszonhét éves seattle-i fiú eddigi életét a kanapén ülve töltötte, videojátékok és pizzásdobozok társaságában. Egy napon furcsa küldeményt kap, majd Las Vegas-ba utazik magyar származású barátnőjével, ahol a show részeként a fiút felhívják a színpadra, hogy lépjen be a kellékdobozba. Mikor magához tér, azonban egy teljesen idegen helyen találja magát, egyedül, ezer mérföldekre onnan, ahol addig volt. De mi történt? Troy azon kapja magát, hogy a túlélésért küzd, miközben egy egész világot érintő katasztrófa kialakulásának középpontjába kerül... „A barátaim szerint a főhős egy kicsit én vagyok, és valóban van hasonlóság. Ez a kissé életképtelen srác, akit addig csak a semmittevés érdekelt, belecsöppen egy olyan szituációba, ahol nagyon gyorsan fel kell nőnie. Túlélő szakemberré kell válnia, ez adja a történet alapját” – árulta el a szerző. Olvasás közben egy filmben érezzük magunkat A Mocsár Trilógia három regényt tartalmaz, de a három rész együtt tesz ki egy könyvet. Vik Flames elárulta, hogy bár a regényt három hónap alatt megírta, a kutatómunka sokkal több időt vett igénybe. „Olyan alapos háttérmunkát akartam végezni, hogy ha megemlítek egy kávézót a könyvben, és arra valaki rákeres az interneten, akkor az valóban abban a városban, abban az utcában legyen. De attól is féltem egy kicsit, hogy a kutatásom során egyszer csak becsenget a TEK, mert annyit olvastam az atombombáról, annak felépítéséről, hatósugaráról, hogy már féltem, gyanús leszek” – mesélte nevetve Viktor, akinek a fejében már most ott van a folytatás. „Bár lezártam a történetet, de rengeteg ötlet van még a fejemben. Ezt a regényt nagyon pörgősre terveztem. Kicsit olyan, miközben olvassa az ember, mintha egy sorozatot nézne a tévében. Hosszú tájleírások helyett inkább nagy csavarok vannak benne, ráadásul nem is egy. Ez egy klasszikus kalandregény lett, mindenkinek kellemes szórakozást nyújthat. Nem a jövőről szól, hanem egy teljesen elképzelhető világképet ad.” Igazi rejtvény a könyvben A szerző azt is elárulta, hogy egy játékot is elrejtett a műben. „Az egyik szereplő elrejtett valamit, valahova, és én tényleg eldugtam ezt a tárgyat itt, Magyarországon. Ezzel egy kis kincskeresésre invitálom az olvasót, főleg azokat, akik szeretik a kódfejtős játékokat. A Facebook-oldalamon ( https://www. facebook.com/vikflamesofficial ) hirdetem majd meg, és aki megtalálja az elrejtett kincset annak nyeremény lesz a jutalma.”
Az új kötet a szerző 2018 és 2020 között született verseiből és fotóiból állt össze.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.
Közismert, hogy Karácsony Gergely korábban bejelentette: nem akar miniszterelnök-jelölt lenni.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára, hiszen a kedvezményes flottaméretkvóta erejéig még a tavalyi árszinten szerezhetik be a villamos energiát. A nonprofit szférában tevékenykedő intézményeknek érdemes megragadni a Servitor energiaflottához történő csatlakozás lehetőségét, mivel a nem lakossági villamos energia ára az elmúlt években folyamatosan nőtt, így várhatóan a jövőben is folytatódni fog ez a tendencia. A Servitor Nonprofit flottában – a mostani lehetőség keretein belül – a csatlakozni kívánó nonprofit intézmények még a tavalyi árszinten szerezhetik be a jövő évre szükséges energiát sőt, emellett további szolgáltatásokat is felajánlanak a jelentkezőknek: díjmentesen felülvizsgálják a jelenlegi áramszolgáltatási szerződéseket, megtakarítási lehetőség esetén lebonyolítják a kereskedőváltás folyamatát, a jövőbeni együttműködés során hatékony érdekérvényesítést és kiemelt minőségű ügyfélszolgálatot biztosítanak. A Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. több mint 10 éve tevékenykedik a nonprofit szférában azzal a céllal, hogy ügyfelei számára megtakarításokat érjen el, és mentesítse őket az ügyintézés terhe alól. Partnereik jelentős része a szociális szférához tartozik; nagyrészt idősotthonok és fogyatékkal élők ellátását biztosító intézmények. Tevékenységüket nonprofit módon, az energiaszolgáltatóktól teljesen független szakértőként végzik. Az energia@servitor.hu címen várják azok megkeresését, akik élni kívánnak a lehetőséggel. További részletek: www.servitor.hu
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech