Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a járványhelyzetet nemzetközi kitekintéssel is folyamatosan figyelve, monitorozva első pillanattól kezdve arra törekedett, hogy a magyar lakosságot minél nagyobb biztonságban és egészségi állapotban tudja.

Miközben Franciaországban napi száz halottról szóltak a hírek, Spanyolországban annak örültek, ha az elhunytak száma egy nap kétszáz alá csökkent, Magyarország minden eshetőségre felkészült, a legrosszabb forgatókönyvvel is számolva hozott intézkedéseket annak érdekében, hogy akkor se kelljen emberéletekről döntenünk, amikor idehaza a koronavus-fertőzöttek száma tömegessé válna.

A vírus minden esetben saját életét éli, megfékezni csak úgy vagyunk képesek, ha az útjába folyamatosan akadályokat állítunk. Az időben meghozott megfelelő döntéseknek és a lakosság fegyelmezett magatartásának köszönhetően az első nehézséget az ország sikeresen átvészelte, a járványgörbét ellaposítottuk.

Közép- és kelet-európai kitekintésben szinte egyedülálló módon sikerült szembenéznünk a járvánnyal. Ez vezethetett oda, hogy az új koronavírus-járvány második, az előzőnél enyhébb szakaszába léphettünk. Bár az első csatát megnyertük, de a biztonság kedvéért tartsuk szárazon a puskaport – mondta Prof. Dr Kásler Miklós, miniszter azon az újabb videokonferencián, ahol Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárral közösen egyeztetett a kórházigazgatókkal.

A videokonferencia fő témája az egészségügyi ellátás újraindítása volt, melynek ütemezése a járványügyi helyzetet folyamatosan értékelve a tervek szerint négy lépcsőben történik majd, ennek előkészítésről rendszeresek a szakmai egyeztetések. Az EMMI vezetői eredményesség szempontjából a fokozatosságra, a körültekintésre, továbbá az intézmények, esetlegesen az egészségügyi ágazatok régión belüli együttműködésre hívták fel a figyelmet. A miniszter hangsúlyozta, nem lehet minden egyes esetre központi megoldást találni, ezért mindenki a saját felelősségének tudatában, a betegek érdekeit figyelembe véve cselekedjen. Emlékeztetett arra is, hogy a szerencsés járványgörbének köszönhetően rugalmasabb ágykapacitásra van lehetőség, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a járvány még tart, így erre a célra továbbra is biztosítani kell szabad ágyakat.

Az újraindítás kapcsán példának hozták fel az Egészségügyi Szakmai Kollégium Fog- és Szájbetegségek Tagozatának időközben tett módosított javaslatát, melyet érdemes mérlegelnie a többi tagozatnak is, hogy amennyiben szükségesnek érzik, menet közben változtassanak. Az újraindítást óvatos lépésekkel lehet megtenni, és teljesen természetes, ha menet közben lazításokra van lehetőség, mintsem utólagos szigorításokat kelljen bevezetni.

Az emberi erőforrások minisztere ebben a körben is elismerését és köszönetét fejezte ki a vérplazma-terápiás kezelések és a további innovatív reménykeltő terápiák kacsán. Mint mondotta, azok közül, akik a kezelésekben részesültek még senki nem halt meg, mi több egyre jobb egészségi állapotnak örvendenek. A kórházak érdeklődésére a finanszírozással kapcsolatban arról tájékoztatták az intézmény vezetőit, hogy a járvány ideje alatt továbbra is átlagfinanszírozás van érvényben.

A járvány terjedésének az elsődleges gátja továbbra sem a tesztelés, hanem a koronavírus- járvánnyal kapcsolatban hozott óvintézkedések betartása. Ugyanakkor egy negatív PCR-lelet nagyban hozzájárul a kockázat csökkentéséhez. Ezért is kap hangsúlyt az egészségügyben az egyéni védőfelszerelések megfelelő használata, továbbá az infekciókontroll szabályának szigorú

Forrás: koronavirus.gov.hu

A Budapest rovat további hírei

A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk...
Élesítsd az IGAZI VEZETŐT magadban az 5 KRAFT-vezetői minőség mozgósításával.
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be Fischer Ádám karmester és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével eddigi legnagyszabásúbb, négy estén át...
A BKV eddig már jól bevált hagyományait követve – egy élőzenei koncertnek helyet adva – ismét zenével kedveskedik az M4 utasainak.
Emlékeink 65 címmel készül jubileumi gálaműsorra a Duna Művészegyüttes a Nemzeti Táncszínházban május 18-án, ahol meglepetés vendégekkel idézik meg az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb pillanatait.
A levegőminőség mérése egyre fontosabb környezetvédelmi kérdés a világ nagyvárosaiban, és nincs ez másként Budapesten sem.
Közel 100 előadóval és több mint 1000 résztvevővel, idén immár hetedik alkalommal rendezik meg május 11-12-én Budapesten a PREGA Konferencia és Kiállítást.
Az intimlézerről mára sokan tudják, hogy megoldás az inkontinencia és a kellemetlen hüvelyszárazság kezelésére, de arról kevesebbet hallani, hogy esztétikai okokból is választják a nők ezt a...
Az ünnepélyes eredményhirdetést pénteken délelőtt tartották a Főpolgármesteri Hivatal udvarán.
Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: egész Európában nőnek az árak, amelynek elsődleges oka a háború, és amíg a háború nem ér véget, addig az árak emelkednek.

A címlapról

A Fővárosi Közgyűlés 1999-ben, 2008-ban és 2011-ben - tehát utoljára...
Nyolc nagyszabású, egyedi tervezésű hangkeltő installációval várja a...
Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a...
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be...
A mindenkori kormány leginkább a közúti infrastruktúra...
Az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan a felszíni...

Könyvajánló

A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk egyik feltörekvő szerzőjének életét.
Élesítsd az IGAZI VEZETŐT magadban az 5 KRAFT-vezetői minőség mozgósításával.
"Mindenkinek van takargatnivalója. Neked mi? Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech