Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a járványhelyzetet nemzetközi kitekintéssel is folyamatosan figyelve, monitorozva első pillanattól kezdve arra törekedett, hogy a magyar lakosságot minél nagyobb biztonságban és egészségi állapotban tudja.

Miközben Franciaországban napi száz halottról szóltak a hírek, Spanyolországban annak örültek, ha az elhunytak száma egy nap kétszáz alá csökkent, Magyarország minden eshetőségre felkészült, a legrosszabb forgatókönyvvel is számolva hozott intézkedéseket annak érdekében, hogy akkor se kelljen emberéletekről döntenünk, amikor idehaza a koronavus-fertőzöttek száma tömegessé válna.

A vírus minden esetben saját életét éli, megfékezni csak úgy vagyunk képesek, ha az útjába folyamatosan akadályokat állítunk. Az időben meghozott megfelelő döntéseknek és a lakosság fegyelmezett magatartásának köszönhetően az első nehézséget az ország sikeresen átvészelte, a járványgörbét ellaposítottuk.

Közép- és kelet-európai kitekintésben szinte egyedülálló módon sikerült szembenéznünk a járvánnyal. Ez vezethetett oda, hogy az új koronavírus-járvány második, az előzőnél enyhébb szakaszába léphettünk. Bár az első csatát megnyertük, de a biztonság kedvéért tartsuk szárazon a puskaport – mondta Prof. Dr Kásler Miklós, miniszter azon az újabb videokonferencián, ahol Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárral közösen egyeztetett a kórházigazgatókkal.

A videokonferencia fő témája az egészségügyi ellátás újraindítása volt, melynek ütemezése a járványügyi helyzetet folyamatosan értékelve a tervek szerint négy lépcsőben történik majd, ennek előkészítésről rendszeresek a szakmai egyeztetések. Az EMMI vezetői eredményesség szempontjából a fokozatosságra, a körültekintésre, továbbá az intézmények, esetlegesen az egészségügyi ágazatok régión belüli együttműködésre hívták fel a figyelmet. A miniszter hangsúlyozta, nem lehet minden egyes esetre központi megoldást találni, ezért mindenki a saját felelősségének tudatában, a betegek érdekeit figyelembe véve cselekedjen. Emlékeztetett arra is, hogy a szerencsés járványgörbének köszönhetően rugalmasabb ágykapacitásra van lehetőség, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a járvány még tart, így erre a célra továbbra is biztosítani kell szabad ágyakat.

Az újraindítás kapcsán példának hozták fel az Egészségügyi Szakmai Kollégium Fog- és Szájbetegségek Tagozatának időközben tett módosított javaslatát, melyet érdemes mérlegelnie a többi tagozatnak is, hogy amennyiben szükségesnek érzik, menet közben változtassanak. Az újraindítást óvatos lépésekkel lehet megtenni, és teljesen természetes, ha menet közben lazításokra van lehetőség, mintsem utólagos szigorításokat kelljen bevezetni.

Az emberi erőforrások minisztere ebben a körben is elismerését és köszönetét fejezte ki a vérplazma-terápiás kezelések és a további innovatív reménykeltő terápiák kacsán. Mint mondotta, azok közül, akik a kezelésekben részesültek még senki nem halt meg, mi több egyre jobb egészségi állapotnak örvendenek. A kórházak érdeklődésére a finanszírozással kapcsolatban arról tájékoztatták az intézmény vezetőit, hogy a járvány ideje alatt továbbra is átlagfinanszírozás van érvényben.

A járvány terjedésének az elsődleges gátja továbbra sem a tesztelés, hanem a koronavírus- járvánnyal kapcsolatban hozott óvintézkedések betartása. Ugyanakkor egy negatív PCR-lelet nagyban hozzájárul a kockázat csökkentéséhez. Ezért is kap hangsúlyt az egészségügyben az egyéni védőfelszerelések megfelelő használata, továbbá az infekciókontroll szabályának szigorú

Forrás: koronavirus.gov.hu

A Budapest rovat további hírei

Prokofjev és Csajkovszkij művei szólalnak meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar online estjén csütörtökön Hontvári Gábor vezényletével, Alexander Ramm csellóművész közreműködésével.
A március elsejétől hatályos törvénymódosítás felszámolhatja a jogkövető vállalkozások versenyhátrányát, csökkentheti a munkavállalók kiszolgáltatottságát - hívta fel a figyelmet az Innovációs és...
A használt autó vásárlás még mindig a kalandos dolgok közé tartozik. Szerencsére a kaland elemek jó részét ki lehet szűrni, ha tudjuk a kiszemelt autó VIN számát.
Online beszélgetés- és előadássorozatot indít a MusicalNeked produkció. Az első előadás szerdán a musical történetének első időszakát mutatja be.
A cigi már ciki, de az újfajta dohánytermékek egyre népszerűbbek a fiatalok körében. A British American Tobacco nem bízta a véleltenre a terjeszkedést, elképesztő összeget költ reklámra.
Átfogó vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az alternatív fehérjeforrásokról, például a műhúsokról, étkezési rovarokról és szójakészítményekről, hogy kiderüljön,...
Ma Magyarország kis ország, ám sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint amit mérete és szokatlan nyelve indokolna – vallja Norman Stone skót történész, aki hálás azért „a furcsa végzetért”,...
Két előadás, A fehér szarvas és a Kié ez az ország? című darab megtekintését teszi lehetővé a világhálón a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház februárban.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz - közölte a Nébih az MTI-vel pénteken.
A fizetendő iparűzési adóelőleg is felezhető, ehhez mindössze egy egyszerű nyilatkozatot kell benyújtani február 25-ig az adóhivatalhoz.

A címlapról

Családokat, házaspárokat keresünk Budapesten és maximum 40 km-es...
Az Országgyűlés döntése alapján 2018 óta ünnepeljük február 22-én a...
A COVID-19 járvány második hulláma Magyarországon jelenleg is zajlik...
Azért, hogy minél többen tudják időben rendezni járuléktartozásukat,...
Megjelent a „Budapest, Pesti rakpart északi irányba történő...
Alig két hét van hátra a közlekedési alapvizsga megnyitásáig,...

Könyvajánló

Ma Magyarország kis ország, ám sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint amit mérete és szokatlan nyelve indokolna – vallja Norman Stone skót történész, aki hálás azért „a furcsa végzetért”, amely összefonta sorsát az országgal.
Ma Magyarország kis ország, ám sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint amit mérete és szokatlan nyelve indokolna – vallja Norman Stone skót történész, aki hálás azért „a furcsa végzetért”, amely összefonta sorsát az országgal.
Szabadszájú, őszinte könyvet írt az ország vadállatbefogója, Both Zoltán
Mindenki bűnös és ártatlan egyszerre Törteli Eszter új könyvében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.
Ha érdekel a szervezet fejlesztés, menedzsment, divat, marketing, kereskedelem vagy akár az IT terület és szívesen lennél egy dán cég ösztöndíjas diákja, akkor ez a lehetőség csak rád vár! Hiszen idén is meghirdették ösztöndíjukat, amelynek köszönhetően a nyertes tanuló 2000 Euróban részesül.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Újszülöttek segítése finn mintára. Mert minden gyermek egyenlő!
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására, a válogatás a 2021-es programba online zajlott.
72 éve már, hogy december 10-én az emberi jogok világnapját ünnepeljük.
Dolgozhat-e egy civil szervezetnél tevékenykedő önkéntes a kijárási tilalom (este 20 óra és reggel 5 óra között) időtartama alatt?