Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

2021. február 01. - 13:08

A decemberi kedvező foglalkoztatottsági adatok a gazdaságvédelmi akciótervnek is köszönhetők, amely támogatást biztosít a bajba került vállalkozásoknak - mondta a Magyar Nemzetnek adott, hétfőn megjelent interjúban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.


György László az akcióterv intézkedései közül példaként említette, a hiteltörlesztési moratóriumot, a kedvezményes hiteleket és a bértámogatást.
    A foglalkoztatásnak a beruházásösztönzés ad támaszt, a kormány mintegy 920 milliárd forintnyi beruházás támogatásáról döntött 2020 márciusa óta, ami csaknem 2000 milliárd forintnyi fejlesztés megvalósulásához járul hozzá.
    A válság közepén, amikor szinte mindenhol visszaestek a befektetések, Magyarországon ennek az ellenkezője történt, illetve történik. Ezt támasztja alá az ENSZ illetékes szerve által ismertetett friss statisztikai adat is: a világban 42 százalékkal csökkent, Magyarországon viszont 140 százalékkal nőtt a külföldi működőtőke beáramlása 2020-ban.
    Ez pedig többek között annak a befektetésbarát környezetnek köszön­hető, amely az elmúlt tíz évben létrejött az országban.
    György László közölte, a magyar munkaerőpiac ezért nem válságba került, hanem átrendeződött: 25 ezerrel többen dolgoznak az IT-szektorban, 16 ezerrel az építőiparban és 20 ezerrel többen végeznek tudományos tevékenységeket, mint a válságot megelőzően, míg a turizmus, a vendéglátás vagy a szállítás területén kevesebbeknek van munkája.  
    Arra a felvetésre, hogy panaszkodnak a vendéglátósok, hogy nagyon lassan jutnak hozzá az állami támogatáshoz, az államtitkár elmondta, a kormány is érzékelte a nehéz­séget, és mindent megtesz a kifizetések felgyorsítása érdekében. A kérelmek hetven százalékát már elbírálták, a kormányhivatalok naponta egy-másfél milliárd forintot fizetnek ki, ami a következő napokban tovább gyorsul.
    György László arról is elmondta a véleményét, hogy a vendéglátószektorban vannak, akik a korlátozások ellenére a nyitást fontolgatják. Az államtitkár úgy fogalmazott: "mindenki akkor cselekszik bölcsen, ha figyelembe veszi, hogy egy olyan járvány közepén járunk, amely veszélyezteti az emberek életét. Egy elhamarkodott nyitással az eddig elért eredményeket kockáztatnánk."
    György László az interjúban az ellenzéki javaslatokra - a kormány növelje az álláskeresési járadékot, az állam vállalja át a munkavállalók szinte teljes fizetését a cégektől - is reagált. Elmondta, hogy míg a baloldali kormányok adóemeléseket, megszorításokat hajtottak végre, 2010-re pedig körülbelül egymillió magyar embernek nem volt munkája, a jelenlegi kormány a munka- és tudásalapú társadalomban hisz és azt is építi 2010 óta.
    Ezt szolgálja például, hogy ma Magyarországon ingyenes a szakmaszerzés, a szakképzésben tanuló diákoknak pedig ösztöndíjat adnak. A kutatással, fejlesztéssel foglalkozóknak is azért indítottak külön bértámogatási programot, hogy megkönnyítsék a gazdaság újraindulását. Mindez akkor lesz igazán fontos, amikor a világ ismét kinyit; a magyar kapacitásoknak addigra készen kell állniuk.

MTI 2021. február 1.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A Budapest rovat további hírei

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltó országos csúccsal aranyérmet nyert a római úszó Európa-bajnokság csütörtöki...
Nádas Péter Budapestje fotópályázat!
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023 tavaszától már a teljes vonalon szerelvények közlekednek majd.
A fájdalom vagy a fáradtság nem lehet kifogás a mozgás ellen
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos arra kérte a nagycsaládosokat, hogy a kormányhivatalokban igényeljék a rezsicsökkentés által számukra biztosított további gázárkedvezményt,...
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Milánó a biohulladék megfelelő begyűjtésének területén utat mutat számos ország számára.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech