Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

2021. február 01. - 13:08

A decemberi kedvező foglalkoztatottsági adatok a gazdaságvédelmi akciótervnek is köszönhetők, amely támogatást biztosít a bajba került vállalkozásoknak - mondta a Magyar Nemzetnek adott, hétfőn megjelent interjúban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.


György László az akcióterv intézkedései közül példaként említette, a hiteltörlesztési moratóriumot, a kedvezményes hiteleket és a bértámogatást.
    A foglalkoztatásnak a beruházásösztönzés ad támaszt, a kormány mintegy 920 milliárd forintnyi beruházás támogatásáról döntött 2020 márciusa óta, ami csaknem 2000 milliárd forintnyi fejlesztés megvalósulásához járul hozzá.
    A válság közepén, amikor szinte mindenhol visszaestek a befektetések, Magyarországon ennek az ellenkezője történt, illetve történik. Ezt támasztja alá az ENSZ illetékes szerve által ismertetett friss statisztikai adat is: a világban 42 százalékkal csökkent, Magyarországon viszont 140 százalékkal nőtt a külföldi működőtőke beáramlása 2020-ban.
    Ez pedig többek között annak a befektetésbarát környezetnek köszön­hető, amely az elmúlt tíz évben létrejött az országban.
    György László közölte, a magyar munkaerőpiac ezért nem válságba került, hanem átrendeződött: 25 ezerrel többen dolgoznak az IT-szektorban, 16 ezerrel az építőiparban és 20 ezerrel többen végeznek tudományos tevékenységeket, mint a válságot megelőzően, míg a turizmus, a vendéglátás vagy a szállítás területén kevesebbeknek van munkája.  
    Arra a felvetésre, hogy panaszkodnak a vendéglátósok, hogy nagyon lassan jutnak hozzá az állami támogatáshoz, az államtitkár elmondta, a kormány is érzékelte a nehéz­séget, és mindent megtesz a kifizetések felgyorsítása érdekében. A kérelmek hetven százalékát már elbírálták, a kormányhivatalok naponta egy-másfél milliárd forintot fizetnek ki, ami a következő napokban tovább gyorsul.
    György László arról is elmondta a véleményét, hogy a vendéglátószektorban vannak, akik a korlátozások ellenére a nyitást fontolgatják. Az államtitkár úgy fogalmazott: "mindenki akkor cselekszik bölcsen, ha figyelembe veszi, hogy egy olyan járvány közepén járunk, amely veszélyezteti az emberek életét. Egy elhamarkodott nyitással az eddig elért eredményeket kockáztatnánk."
    György László az interjúban az ellenzéki javaslatokra - a kormány növelje az álláskeresési járadékot, az állam vállalja át a munkavállalók szinte teljes fizetését a cégektől - is reagált. Elmondta, hogy míg a baloldali kormányok adóemeléseket, megszorításokat hajtottak végre, 2010-re pedig körülbelül egymillió magyar embernek nem volt munkája, a jelenlegi kormány a munka- és tudásalapú társadalomban hisz és azt is építi 2010 óta.
    Ezt szolgálja például, hogy ma Magyarországon ingyenes a szakmaszerzés, a szakképzésben tanuló diákoknak pedig ösztöndíjat adnak. A kutatással, fejlesztéssel foglalkozóknak is azért indítottak külön bértámogatási programot, hogy megkönnyítsék a gazdaság újraindulását. Mindez akkor lesz igazán fontos, amikor a világ ismét kinyit; a magyar kapacitásoknak addigra készen kell állniuk.

MTI 2021. február 1.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A Budapest rovat további hírei

Az elmúlt hetekben jó híreket kaptak a téli sportok szerelmesei, ugyanis egyre több helyről lehetett hallani, hogy a népszerű síparadicsomokban idén nem marad el a szezon, sőt, a külföldieket is...
A koronavírus-betegség súlyosságát elsősorban a szervezet általános állapota és az immunrendszer fertőzések elleni védekezőképessége határozza meg, ezért korántsem mindegy, hogy milyen állapotban...
Április 3-ára írta ki az országgyűlési képviselők választását Áder János köztársasági elnök, a választás kitűzésével azonban hivatalosan még nem kezdődött meg a kampány, mert az a választást...
2021. január 1-jén lépett érvénybe a kormány új támogatási akciója, amellyel a gyermeket nevelő családok otthonteremtését segítik. Az otthonfelújítási támogatás néven híressé vált kezdeményezést...
Weboldal készítés Budapest - Ezt a három szót beírva a google keresőjébe sokkal több találat van, mint Magyarország bármely városával együtt beírva a weboldal készítést. (x)
A 2022-es választás tétje, hogy a globalisták hazai képviselői kezébe kerül az államhatalom vagy megmarad azoknál, akik az itt élő polgárok javára és érdekében használják azt – többek között erről...
A lakosság, a kereskedelem és a karitatív szervezetek számára egyaránt hasznos lehet az a hiánypótló ajánlás, amit a lejárt minőségmegőrzési idejű termékek fogyaszthatósági határidejéről állított...
Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó: megvalósult a bírák és az ügyészek béremelése! - írta az igazságügyi miniszter keddi Facebook-bejegyzésében.
Elkészült a 2022. évi fővárosi kéményellenőrzési ütemterv.
Ünnepeink sok mindenről szólhatnak, de azért valljuk be, az evés mindig központi szerepet játszik bennük. Ebből kifolyólag minden ünnepnek meg is vannak a sajátos ételei, és bár a karácsonyi fogások...

A címlapról

Január 17-én, hétfő este jelent meg a Magyar Közlönyben a fokozott...
Már a harmadik oltás nagyon erősen növeli a védettséget, utána pedig...
A „családbarátság” mára országossá vált, a jó házasság és a család a...
Lezárult Erdős Norbert, az Agrárminisztérium...
​Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes Kerpel-Fronius Gábor...
​​Tájékoztató a településkép védelméről szóló 30/2017. (IX.29.)...

Könyvajánló

A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.
Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Ahogy sejteni lehetett, a kiskereskedelmi láncok szorongatásának mi vásárlók is vesztesei leszünk.
Néhány hete furcsa videóval sokkolta az embereket a német katasztrófavédelem, melynek főszereplője mécsessel fűtött. Működhet-e a dolog? A választ az alábbi videóból tudhatjuk meg.
Némelyek szerint nem létezik a gyermekeket célzó szexuális lobbi. Erre ismét rácáfolt a valóság - Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech