Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A Főpolgármesteri Hivatal munkatársai egy új fővárosi hajléktalanügyi stratégia megalkotásán dolgoznak.

    A stratégia célja, hogy meghatározza a hajléktalanság megelőzéséhez, a hajléktalan emberek számára nyújtott szolgáltatások fejlesztéséhez, valamint a hajléktalanságból való kilépéshez szükséges intézkedéseket.    A stratégiakészítés során fontos számunkra az érintett emberek tájékoztatása és véleményük megismerése, ezért különböző részvételi lehetőségeket biztosítunk számukra. Az éjjeli menedékhelyekre, átmeneti szállókra szervezett részvételi fórumokon a tervezett intézkedések megismerése után a résztvevők elmondhatják véleményüket, javaslataikat az elhangzottakkal kapcsolatban.    Azon hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt emberek számára, akik ennél mélyebb bevonódásra is nyitottak, jelentkezési lehetőséget hirdetünk a Tapasztalati Szakértői Tanácsba való részvételre.  A Tapasztalati Szakértői Tanács egy 30 fős testület, amelynek tagjait a felhívásra jelentkezők közül hívjuk össze úgy, hogy a Tanács összetétele minél inkább tükrözze a fővárosi hajléktalan emberek összetételét.    A csoportba való jelentkezéshez nincsen szükség semmilyen speciális tudásra: mindenki véleményére kíváncsiak vagyunk, minden résztvevő értékes szempontokkal segítheti azt, hogy a készülő stratégia a hajléktalanságot megtapasztalt emberek meglátásait és javaslatait is tükrözze.    A készülő stratégia véleményezése a csoporttagok számára két napos elfoglaltságot jelent majd, 2022. április 9-10-én, 10-18 óráig. A közös munka alkalmával a résztvevőknek kávét, üdítőt és hideg ebédet biztosítunk. A Tapasztalati Szakértői Tanácsban végzett munkáért jelképes összegű (netto 20.000 Ft) térítést fizetünk a résztvevők számára.

 

Jelentkezni a következő linken található űrlap kitöltésével lehet: https://bit.ly/tapasztalatiszakertok   Jelentkezési határidő: 2022. április  3. (vasárnap)     A jelentkezőket 2022. április  5-ig értesítjük, hogy bekerültek-e a sorsolás útján kiválasztott csoporttagok közé.   ​Az adatkezelési tájékoztató erre a hivatkozásra kattintva​ érhető el.   (budapest.hu)

A Budapest rovat további hírei

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő kőoroszlánok talapzatai, ahová a „ráncfelvarráson” átesett szobrok még az ősszel visszatérnek.
A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években megszokott volt: december 22-től január 8-ig fog tartani.
A home office lehetősége a legmeghatározóbb szempont munkahelyváltás esetén az informatikai szektorban.
A drágább, nagyobb kényelmet vagy energetikai korszerűsítést szolgáló berendezések re külön gondolnunk érdemes, fontosabb belefoglalni őket a lakásbiztosításba.
Újabb eljárással egészült ki a nőgyógyászati daganatos betegek minimálisan invazív beavatkozással járó terápiás palettája a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika daganatsebészeti centrumában.
Világszinten rohamosan nő a perifériás érbetegségben, vagyis érszűkületben szenvedők száma.
Az est középpontjában az író prózai munkássága áll.
Legendásan nagy, összetartó család a Nádasberczy, ahol hagyomány, hogy minden 10 éves családtag kap egy másolatot a családi fényképalbumból, hogy megismerje a család történetét.
Ezt mind fenntartjuk! címmel indul a 2022-es Múzeumok Őszi Fesztiválja, melynek idei célja bemutatni, hogy a múzeumok milyen sokféle szerepet vállalhatnak a társadalmi, gazdasági és természeti...
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A részvétel kötelező.

A címlapról

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő...
A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években...
Nemzeti konzultáció indul a szankciókról, de mi ennek a jelentősége?...
Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged...
A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az...
A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech