Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

A Főpolgármesteri Hivatal munkatársai egy új fővárosi hajléktalanügyi stratégia megalkotásán dolgoznak.

    A stratégia célja, hogy meghatározza a hajléktalanság megelőzéséhez, a hajléktalan emberek számára nyújtott szolgáltatások fejlesztéséhez, valamint a hajléktalanságból való kilépéshez szükséges intézkedéseket.    A stratégiakészítés során fontos számunkra az érintett emberek tájékoztatása és véleményük megismerése, ezért különböző részvételi lehetőségeket biztosítunk számukra. Az éjjeli menedékhelyekre, átmeneti szállókra szervezett részvételi fórumokon a tervezett intézkedések megismerése után a résztvevők elmondhatják véleményüket, javaslataikat az elhangzottakkal kapcsolatban.    Azon hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt emberek számára, akik ennél mélyebb bevonódásra is nyitottak, jelentkezési lehetőséget hirdetünk a Tapasztalati Szakértői Tanácsba való részvételre.  A Tapasztalati Szakértői Tanács egy 30 fős testület, amelynek tagjait a felhívásra jelentkezők közül hívjuk össze úgy, hogy a Tanács összetétele minél inkább tükrözze a fővárosi hajléktalan emberek összetételét.    A csoportba való jelentkezéshez nincsen szükség semmilyen speciális tudásra: mindenki véleményére kíváncsiak vagyunk, minden résztvevő értékes szempontokkal segítheti azt, hogy a készülő stratégia a hajléktalanságot megtapasztalt emberek meglátásait és javaslatait is tükrözze.    A készülő stratégia véleményezése a csoporttagok számára két napos elfoglaltságot jelent majd, 2022. április 9-10-én, 10-18 óráig. A közös munka alkalmával a résztvevőknek kávét, üdítőt és hideg ebédet biztosítunk. A Tapasztalati Szakértői Tanácsban végzett munkáért jelképes összegű (netto 20.000 Ft) térítést fizetünk a résztvevők számára.

 

Jelentkezni a következő linken található űrlap kitöltésével lehet: https://bit.ly/tapasztalatiszakertok   Jelentkezési határidő: 2022. április  3. (vasárnap)     A jelentkezőket 2022. április  5-ig értesítjük, hogy bekerültek-e a sorsolás útján kiválasztott csoporttagok közé.   ​Az adatkezelési tájékoztató erre a hivatkozásra kattintva​ érhető el.   (budapest.hu)

A Budapest rovat további hírei

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban...
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Napjainkban a házépítés rengeteg stresszel és bizonytalansággal jár, így egyre népszerűbb választás a generálkivitelezés Pest megye és az egész ország területén. Minek is köszönhető, hogy a...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos.
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is.
Egy átlagos áruházi dolgozó havi bére akár a bruttó 400 ezer forintot is meghaladhatja már Magyarországon belépés után, ami néhány év után akár a félmillió forintos határt is elérheti.
Legendás musical zeneszerzőkkel, színészekkel és egy dal ősbemutatójával várnak!

A címlapról

A világzenei színtér számos világsztárja, köztük a Tamikrest,...
Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech