Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Forrás: Youtube / Hit Gyülekezete

Bár Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus járvány miatti rendkívüli intézkedések bejelentésekor még nyitva hagyta az egyházakra vonatkozó szabályokat, a Hit Gyülekezete - az egyházak közül elsőként - heti rendszerességű tömegösszejöveteleinek felfüggesztése mellett döntött.

Az egyház az alábbi közleményt hirdette meg Facebook oldalán:

"A Hit Gyülekezete országos vezetősége a ma bejelentett rendkívüli intézkedésekhez igazodva tájékoztatja az egyház tagjait, hogy visszavonásig istentiszteleteinek és rendezvényeinek megtartása országosan az alábbiak szerint változik:

1. A budapesti Hit Parkban az istentiszteletek a meghatározott ideig nem kerülnek megrendezésre: online igehirdetésekre kerül majd sor – kérjük, kísérjék figyelemmel a tájékoztatóinkat honlapunkon és csatornáinkon: hit.hu, Facebook, Youtube.

2. Országosan a különböző településeken csak olyan istentiszteletek tarthatók, amelyeken egyszerre 100 főnél kevesebben vesznek részt, (a nagyobb létszámú vidéki gyülekezetek istentiszteleteiket egymást követő, több, 100 fő alatti létszámú összejövetel formájában megtarthatják),

3. Minden összejövetelen törekedni kell arra, hogy a résztvevők minél nagyobb távolságban legyenek egymástól,

4. Az istentiszteleteken kizárólag 60 év alattiak vegyenek részt – kérjük a 60 év felettieket, az egészségük védelme érdekében kerüljék a nagyobb létszámú rendezvényeket, közösségi programokat, a nem hitéleti célúakat is,

5. A külföldről hazatérők tizennégy napig önkéntesen maradjanak otthon és sem ők, sem velük közvetlenül érintkező (együtt lakó) családtagjaik ne látogassanak rendezvényeket, gyermekek az iskolákat, óvodákat stb. sem.

Kérjük az egyház tagjait, ha van rá mód, mondják le, illetve halasszák el külföldi utazásaikat a következő időszakban!

Folyamatos tájékoztatást hírlevelek útján is igyekszünk nyújtani, ezekre a hírlevél oldalon lehet feliratkozni.

A megértést és együttműködést megköszönve tisztelettel kérjük a fentiek betartását, hiszen egymás egészségéért is felelősek vagyunk, különös tekintettel a leginkább veszélyeztetett időseinkre – s mindezzel elősegíthető, hogy ez a rendkívüli időszak ne hosszabbodjon meg!

A Hit Gyülekezete országos vezetősége"

A Budapest rovat további hírei

2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be Fischer Ádám karmester és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével eddigi legnagyszabásúbb, négy estén át...
A BKV eddig már jól bevált hagyományait követve – egy élőzenei koncertnek helyet adva – ismét zenével kedveskedik az M4 utasainak.
Emlékeink 65 címmel készül jubileumi gálaműsorra a Duna Művészegyüttes a Nemzeti Táncszínházban május 18-án, ahol meglepetés vendégekkel idézik meg az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb pillanatait.
A levegőminőség mérése egyre fontosabb környezetvédelmi kérdés a világ nagyvárosaiban, és nincs ez másként Budapesten sem.
Közel 100 előadóval és több mint 1000 résztvevővel, idén immár hetedik alkalommal rendezik meg május 11-12-én Budapesten a PREGA Konferencia és Kiállítást.
Az intimlézerről mára sokan tudják, hogy megoldás az inkontinencia és a kellemetlen hüvelyszárazság kezelésére, de arról kevesebbet hallani, hogy esztétikai okokból is választják a nők ezt a...
Az ünnepélyes eredményhirdetést pénteken délelőtt tartották a Főpolgármesteri Hivatal udvarán.
Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: egész Európában nőnek az árak, amelynek elsődleges oka a háború, és amíg a háború nem ér véget, addig az árak emelkednek.
Az alábbi cikk az eseménymenedzser oldalán jelent meg.
Magyarország európai uniós csatlakozásának 18. évfordulója alkalmából ismét különleges, ingyenes, 18 kilométeres futás lesz Budapesten május 8-án.

A címlapról

Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a...
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be...
A mindenkori kormány leginkább a közúti infrastruktúra...
Az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan a felszíni...
Távozott hivatalából Áder János.
Május 9-től drasztikusan megemelkedtek a fővárosban a taxis tarfiák:...

Könyvajánló

"Mindenkinek van takargatnivalója. Neked mi? Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig.
Warren C. Sanderson és Sergei Scherbov: Előretekintő élettartam című könyve a népesség idősödését egy új dimenzió beemelésével, az előretekintő, úgynevezett távlati életkor mentén is elemzi.
A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech